Kom hem!

Petterssons tog tidigare idag upp Somalias utrikesminister Ahmed Isse Awad och hans vädjan till landsmän i USA att återvända hem och hjälpa till med uppbyggnaden av landet.

Ja, varför inte? En utbildad somalier gör mer nytta i Somalia än i USA, Sverige och alla moderna västländer.

En outbildad somalier är inte och kommer aldrig att vara en del av det västerländska samhället. Merparten av de somalier som bott i västvärlden har inte varit och kommer inte att bli självförsörjande och skattebetalare. De trivs i vår del av världen p.g.a. de generösa bidragen, möjligen lugnet, men inte p.g.a. klimat, regler eller samhällsuppbyggnad. Egentligen trivs de bäst i värmen hemma i Somalia.

Vi får se om Ahmed Isse Awad har bättre lycka än sin företrädare och om Donald Trump kommer att bistå USA:s somalier på sin resa hem. Ty Awads företrädare, Fowsiyo Yuusuf Aadan, var i Sverige 2013 och skickade här ut samma vädjan till sina landsmän. Orden i hennes vädjan känner vi igen från Isse Awads.

“Nu går även ett av Afrikas mest plågade länder mot en ljusning. Läget har stabiliserats i Somalia. Terrornätverket al-Shabaab har jagats bort från huvudstaden Mogadishu. Landet har fått både en regering och ett parlament. Återuppbyggnaden har startat även om säkerhetssituationen inte är helt under kontroll”

Inte tusan brydde sig Sveriges somalier om hennes vädjan. Antalet somalier i Sverige ökar, om än inte i samma takt som förr. 2013, när Somalias utrikesminister besökte Sverige, satt Fredrik Reinfeldt som statsminister och tacka tusan för att han inte hjälpte somalierna i Sverige med sin hemresa. Nuvarande lär heller inte göra det då Socialdemokraternas nya väljare är just somalier och andra förortsbor.

6 thoughts on “Kom hem!

  1. Därför massimporterar socialbyrån och idiot-Sverige just outbildade Somalier som ska och garanterat kommer att leva på äkta infödda svenskars skattepengar !
    Sådana väljare, sådana makthavare.

  2. Somalierna i Akalla föredrar naturligtvis socialbidragen här och nada krav på att arbeta! Folkgruppen somalier skickar hem 10 tals miljarder kronor till släkten/klanerna i Mogadishu av socialbidragen OCH DE RÖSTAR PÅ…..SOCIALDEMOKRATERNA….Gud säger:” Sverige är jordens SKITMAGNET nr 1 och 82% tycker det är bra!”

  3. Här är ett gyllene tillfälle att skicka hem tiotusentals somalier utan att regeringen kan skylla på att mottagarlandet inte vill ta emot dom. Men jag är säker på att nu får dom inte åka tillbaks. Man hittar på andra bromsklossar. Och skulle dom vägra så är det ändå bara att flyga iväg till Somalia för man vet att dom är välkommen hem. Nu kan inte Morgan Johansson skylla ifrån sig längre.

  4. Hmmm…
    Vad skönt det känns.
    Nu behöver vi inte släppa in en enda Somalier mer.

Kommentera