Kapprustning bland kriminella i Sverige, bombattackerna har ökat med 50 %


BROTTSLIGHET. Tillsammans med ökningen av andra brott har antalet bombattacker i Sverige rest frågan om det är dags att deklarera en ”nationell nödsituation”. Antalet attacker med sprängämnen har ökat i Sverige, med 93 sådana händelser som rapporterades fram till maj 2019, rapporterade Expressen. 

Enligt brottsförebyggande rådet (Brå) rapporterades 63 sådana händelser under de första fem månaderna 2018, så det har skett en nästan 50 procentig ökning från förra året. .

Förra året rapporterades totalt 162 explosioner. Siffror från tidigare år är inte tillgängliga, eftersom Brå först 2018  började räkna explosioner och sprängningar som en separat kategori 2018. Fortsätter sprängningarna i samma takt som hittills kommer den totala siffran för 2019 att vara betydligt högre än förra året.

Förra veckan var det tre attacker i Malmö , Sveriges tredje största stad, över en enda 24-timmarsperiod. Tidigare den här månaden blåste en massiv spräng ut alla fönster i en lägenhetsbyggnad i Linköping, och gjorde jämförelser med en krigszon.

Enligt kriminologen Sven Granath, Stockholms Universitet, kan ökningen bero på att man strider mot kriminella nätverk med omfattande kunskaper om sprängämnen. Dessutom menar Granath att det skulle finnas en ”kapprustning” mellan Sverige kriminella nätverk.

Läs vidare på Sputnik…

-Pettersson menar att skjutningar och sprängningar med enstaka undantag är ett importerat problem, så vill man göra något åt problemet gäller det att utvisa kriminella och stoppa invandringen av nya rekryter…

Sputnik News, är en statlig rysk nyhetstjänst. Sputnik beskylls ofta för att vara ett propagandaorgan för Putin och den ryska regeringen, det stämmer säkert delvis men jag tror inte det är värre en SVT:s och SR:s vänsterpropaganda.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


13 responses to “Kapprustning bland kriminella i Sverige, bombattackerna har ökat med 50 %

 • Psykvård Sverige.

  Löfven hälsar: EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det skulle vara intressant att hitta statistik från andra EU-länder hur pass mycket Sverige skiljer ut sig från övriga när det gäller sprängningar.

  Gilla

 • Kärringa

  Det kommer en dag när svensken fått nog. Den dagen så ser han till att ansluta sig till en gerilla då stöd saknas uppifrån.

  Den dagen kommer allt att ändra sig radikalt. Ty detta moderland tillhör oss (och samerna). Då får de utomeuropeiska flytta hem igen och det snabbt.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Sverige har blivit något av mini-Afghanistan,
  det smäller av bomber varje dag.

  Gilla

 • Billy Boy

  Hög tid nu för Sverige att sätta in militära styrkor, d v s de spillrorna av den forna krigsmakten som fortfarande finns tillgängliga …

  … med befälhavaren Mona Sahlin (S) …

  … som leder fotsoldaterna, som landet förmår ställa upp med …

  … vars uppgift blir att med kraft slå ned det Sverigefientliga kriminella klientelet.

  Gilla

 • Bajen666

  Dom flyr ifrån fattigdom och rakt in i en krigszon….nåt är åt helvete fel här.

  Gilla

 • Leif

  Klart att missnöjet gror.
  Finns ju inte tillräckligt med fruar att tillgå.
  Dessutom inte nya hus och lägenheter.
  Klart dom visar missnöje.
  Respekt!

  Gilla

 • Irene Andersson

  Stölder av kemikalier i fastigheter. Räddningstjänst och Kom.miljöskydd befarar bombtillverkning. Omf. narkotikahantering. Civilkurage. Hotas med vräkning, av fastighetsägare, efter insläppandet av polispatrull. ”Det är bra att hyra ut till kriminella. Av dem, får man alltid betalt, i handen.” Hotelser från maffiastyrda, mutbara fastighetsägare.Får inte använda huvudentrén. Där tillåts omf.langning. Ett uppvaknande, för faktiska omständigheter.Hur har det kunnat bli så här i Sverige?

  Gilla

 • Ståfräs

  Hela Sveriges PK elit med Snicksnack i täten har ALDRIG varit tryggare: Visa det för fan med en promenad i Rosengård varje kväll i 3 veckor, gör inget om Ni stryker med på kuppen för att visa att mångkulturen fungerar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: