Borde inte rånet kallas mordförsök


BROTTSLIGHET. En man har blivit rånad av tre personer och kastad i vattnet vid Vasabron i Stockholm. Den rånade kom upp ur vattnet med lättare skrubbsår. En förundersökning om rån är inledd.

-Pettersson undrar om inte rånet borde kallas mordförsök?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Borde inte rånet kallas mordförsök

 • Stig Bergman

  Det finns ju tre typer av uppsåt i brottsbalksbrott: direkt uppsåt, indirekt uppsåt och eventuellt uppsåt. Även om man utesluter det direkta uppsåtet i det här fallet, så borde ändå det indirekta uppsåtet övervägas eftersom gärningsmännen på grund av sitt handlande och den belägenhet de försatt offret i borde insett att offret skulle kunna dö under de för handen varande omständigheterna – mordförsök alltså.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Det måste vara därför det ofta kallas för hedersbrott, när kvinnor blir kastade från balkonger. I strikt juridisk mening har inget brott begåtts enligt svensk lag, däremot har kvinnan kränkt mannens heder enligt sharia.

  Gilla

 • Maya

  Sjukt då det är väldigt kraftiga strömmar där. Många har hoppat i vatten där då möjligheten att klara sig är minimala. En kvinna kastade sitt barn i vattnet just där för några år sedan.

  Gillad av 1 person

 • Brasklappen

  OM det varit tvärtom, dvs tre etniska svenskar som rånar och kastar en kuturberikare i vattnet, vilket ramaskri i SVT och hatmedia och garranterat åtal för mordförsök….Händer bara i Sverige där man föraktar sitt eget folk!

  Gillad av 1 person

 • Tore

  Kulturberikning är den nya brottsrubriceringen när mångfalden är inblandad.

  Gilla

 • Maya

  Självklart är det ett mordförsök.Om inte han hade varit simkunnig hade han dött. Då hade det kallats för olycksfall.

  Gilla

 • Ståfräs

  Har rånarna brottsbenägen hudfärg?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: