Den nya asylpolitiken


Regeringen har bjudit in samtliga riksdagspartier för att gemensamt ta fram en ny asylpolitik. Alla innebär då även Sverigedemokraterna.

Att nuvarande asylpolitik är en katastrof står utom allt tvivel. Med V, C och Mp inblandade lär vi dock inte få se en politik som återgår till nivåer vi kan hantera och som synkar bättre med övriga Europas. Morgan Johansson informerade på pressträffen om att ”Utgångspunkten är att migrationspolitiken ska vara långsiktigt hållbar, human, rättssäker och effektiv”.

Sug på de orden ett tag. Hur kombinerar man en asylpolitik som ska vara hållbar med en som ska vara human? Regeringen har nu tillsammans med L och V, med stöd av KD sett till att göra redan generösa regler ännu generösare och hela tiden hittar man ursäkter för att fler ska lockas hit och att fler ska få stanna. Just nu diskuteras om humanitär skyddsgrund för ömmande fall ska återinföras som asylskäl.

Förslaget kommer att presenteras i augusti 2020 och som alla vet maler de svenska kvarnarna väldigt långsamt, så ett färdigt asylsystem kanske inte ligger på bordet förrän till nästa val, 2022. Hur många som hinner lockas till Sverige fram till 2022 kan man givetvis bara spekulera i, men nog lär det handla om 500 000…om inte fler.


15 responses to “Den nya asylpolitiken

 • Maya

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7243061 En till grupp har kommit på att Sverige är drömlandet. Varför inte? Ser varje dag en indianman langa knark på Södermalm i Stockholm.En guldfärgad Mersa på trottoaren .Har aldrig sett en böteslapp på den bilen.

  Gilla

  • Tore

   Där jag bor var det en arab som parkera som ett arsel och fick välförtjänta p-böter, sen en sen natt såg jag honom stoppa p-vakten
   och jag hörde lite av diskussionen
   och den gick ut på
   -Du ska inte lappa min bil din jävel.
   Sen dess har jag inte sett en lapp på den bilen.
   Den mentaliteten genomsyrar hela det Svenska samhället, man hotar sig fram eller drar rasist kortet och Svensken viker ner sig.
   Tack 82:an dumskalle.

   Gilla

   • Maya

    Jag undrar också när andra bilar får böter kring den guldfärgade.Undrar om han har mutat lapplisorna. Ring polisen nästa gång när du ser bilen och tala om för dem vad du har hört.

    Gilla

 • Billy Boy

  Socialdemokratiska löften …

  Steget efter

  … infrias ytterst sällan.

  Gilla

 • Nils Dacke

  När ministern talar om human och långsiktig hållbar menar han sannolikt ” ”i lagom takt för att införa islamistiskt styre enligt sharia utan att det sovande folket inser vad som sker””. Det som behövs omgående är följande, totalt och villkorslöst invandringstopp i minst tio år, genomgång av senaste 20 årens uppehållstillstånd map identitet, stor satsning att spåra och leta upp de som vistas olagligt i Sverige med omedelbar utvisning, automatiskt utvisning för brott som gett fängelse vid brott, medborgarskap med prövotid i tio år införs, vid brott automatiskt utvisning.

  Gilla

 • Hanna

  Ett sätt att slippa fatta svåra beslut – tillsätta en utredning. Inte ens de som invandrar hit är ju nöjda- bostadsbrist, arbetslöshet, kriminalitet, ”rasism” som bara blir värre.

  Gilla

 • SVENSK

  Landet är nu i ett läge när ALL asylpolitik är en katastrof. Dvs asylinvandringen måste upphöra för ALLTID!

  Gilla

 • Den nya asylpolitiken – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: Regeringen har bjudit in samtliga riksdagspartier för att gemensamt ta fram en ny asylpolitik. […]

  Gilla

 • Peter Skoglund

  När sossen Morgan Johansson uttalar sig. Så uppenbarar sig alltid tvivel.

  Har det möjligtvis något med det han har sagt och har åstadkommit tidigare, inom regeringen?

  Gilla

  • SVENSK

   Landet är nu i ett läge när ALL asylpolitik är en katastrof. Dvs asylinvandringen måste upphöra för ALLTID!

   Gilla

 • Mm

  Det planeras för fullt med att bereda plats för inkommande. Stockholm kastar ut dementa på demensboenden till större enheter och där de dementa har bott i små enheter skall de in invällare i dessa små lägenheter. Och flytt av äldre dementa medför säkert lite dödsfall så då förbättras ekonomin på den kanten.

  Gilla

 • Billy Boy

  Är det den här utvecklingen (= avvecklingen av Sverige) regeringen med samarbetspartierna C, L och ibland också V nu planerar att genomföra med sin ”långsiktiga hållbara, humana, rättssäkra & effektiva” samt nygamla asylpolitik?

  Bildkälla: Wikimedia,org

  Bildkälla: asylkaos.wordpress,com

  Gilla

 • Tore

  En human och hållbar asylpolitik för Sverige är totalstopp och återrepetering av invandrarna.
  Nu har vi provat att vara humanitär stormakt och världsomfattande socialkontor och det resulterar inte i humanitet eller allas lika värde.
  Det enda som uppnåtts är kaos, missär ett land i fritt fall och en andra plats på den föga smickrande listan över högst våldtäkt per capita.
  Svenne din idiot det är dax att vakna nu.

  Gilla

  • Ahmed Efendi

   Håller med och dags att vakna nu.Svenskar måste kräva sin rätt.. Det är total kaos i Sverige. Det är dags att svetsarn avgår och vi får folk som kan leda landet ut ur krisen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: