Statsminister Stefan Löfven (S) får löneförhöjning…

EKONOMI. Efter ett beslut i Statsrådsarvodesnämnden väntar nu en lönehöjning för de svenska ministrarna i regeringen. Stefan Löfvens lön kommer efter den 1 juli i år vara 176.000 kronor i månaden – en höjning med 4.000 kronor i månaden och en årslön på 2.112.000 kronor. 

Dagens arbetarklass har aldrig haft ett fysiskt arbete utan gjort karriär i facket och partiet.

De andra statsråden i Löfvens regering får nöja sig med en löneförhöjning på 3.000 kronor i månaden och får därmed 139.000 kronor i månadslön efter den 1 juli och en årslön på 1.668.000 kronor.

Statsrådsarvodesnämnden är en särskilt inrättad nämnd, som på uppdrag av riksdagen bestämmer statsrådens så kallade arvoden och avgångsersättningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Statsminister Stefan Löfven (S) får löneförhöjning…

 1. Det låter ju jättebra om man likt Lena Melin tror att 25% av 10 000 är mer pengar än 25% av 100 000.
  Jag tycker att hon skall skaffa sig ett jobb

  som hon klarar av, t.ex diskare på ett hotell. Politisk journalist har hon ju bevisat många gånger att hon inte klarar av.

  • Tilläggas bör att statsministern likt övriga regeringsmedlemmar skulle ha en lön som motsvarar – 300 000 kronor/ månad.

 2. Därför är jag emot procentbaserad löneförhöjning. Jo mer man tjänar desto mer löneförhöjning man får om det är procentbaserad.
  500 för alla, som tex undersköterskor får.

 3. Europas i särklass sämsta regeringschef belönar sig själv
  för sitt usla arbete?Helt otroligt. Sen tycker jag att han även ska
  redogöra för dom inkomster han säkert har för att springa
  globallisternas ärenden?

 4. Ett av världens största skämt, han borde ju arresteras, dömas och fängslas för högförräderi! Men folk har ju röstat på dem!? Ja, med hjälp av egna och medias lögner!

 5. Klart att Magdalena vår finansminister kan höja energi skatten.
  Det drabbar ju inte henne .Här får hon och de andra höjning på sitt bidrag och med 3000 tusen i månaden.
  Vilka sjuka människor Köttberget kalla hon 40 talisterna .
  Men de enda som är köttberg idag är de som är regering och departement.
  I departementen är säkert ett över flöd på
  På ett par tusen akademiker.
  Sparka lite folk där
  Bara en stats sekreterare har 90 000 tusen i månaden

 6. “Sverige går som tåget”, “Ladorna är fulla”, ljög Magdalena rakt i syna på oss tjänstehjon. Nu har hon tydligen kommit ifatt sin fartblindhet och inser att det kört ihop sig å det grövsta. Men ångrar hon sina lögner ? Nej, fattas bara… Hon har fräckheten att skylla på våra hedervärda pensionärer (som inte längre räknas som kärnväljare). Alla vet ju naturligtvis vad som är orsaken till tappet. En liten ledtråd är att Migrationsverket slösade bort 1 Miljard i veckan, när det var som värst. Då låg även totalkostnaden för alla desertörer och bidragsskojare på c:a 300 Miljarder om året. Varje muhammed-gubbe gick lös på c:a 1 Miljon per styck per år, och med totalt upplägg på 7 år. Men , som sagt ; pensionärerna går ju bra att hacka på. Men vilken timing att just nu höja statsrådens, redan skyhöga, löner. Och det ska alltså komma från det partiet som påstår sig alltid velat jämna ut klyftorna i samhället. Hyckleriet överträffar sig själv ideligen !

 7. Förbannade skitstövlar som gör som de vill med folkets skattepengar. Om vi vanliga dödliga skulle göra som dessa, skulle vi åka dit för ekonomisk brottslighet.

 8. Jag tycker att 176 tusen vore en bra årslön för honom. Annars kan han ju gå tillbaka till svetsarjobbet…

 9. Va fanns det pengar till detta vi ligger ju 90 miljarder back per år just nu men vänta bara till efter juli då lär ju summan bli större

 10. På ett riktigt arbete får du ofta betalt efter prestation, skulle det gälla idioten Röfven så skulle lönen sänkas med en så där 100 000 kr.

  Men ska jag vara helt ärlig så är han inte ens värd 76 000 kr.

  • Skulle han få lön efter prestation, så skulle han ju bli skyldig staten pengar.

  • Läste det!! finansministern medger att Sverige marsherar snabbt mot U-landsnivå allt snabbare och att omsorgen och övrigt kommer
   försämras och skulden anses de äldre vara……inget ord om “elefanten i rummet” dvs massimporten av skräpfolk som antagligen är betydligt fler än vad som officiellt redovisas vars kostnader är minst 3-500 miljarder/året.
   FN själva har ju redan siat om att Sverige ska vara ett rent U-land om 11 år (2030) hur man visste det är en gåta,sitter man på hemliga dokument??

  • Jävla skitstövel.hoppas onskan tar dig och dina Nazisitika vänner.Rötterna sitter ljupt.Hur kan ni sova utan mardrömmar.
   Onskan sitter ljupt

 11. vad blir kvar efter när skatten är dragen på 176000?? 75000?? kanske
  ändå för mycket. Svenska folket ska sätta deras löner inte dem själva 🙂

 12. Den sopan, högst betald regeringschef inom EU, mer betalt än USA:s president. Det behövs ett uppror!

 13. Ingen dålig lön för en lågutbildad inkompetent svetsarmupp som kör Sverige i botten!

 14. Svetsarn borde ha en svetsarlön, de andra sossarna borde ha lön som en städare eller vaktmästare MP talibanerna borde ha lön som en fattigpensionär om ens det så mycket skada som de gör.

 15. Ska man inte göra sig förtjänt av en lönehöjning genom att göra ett bra jobb???

 16. Han har alldeles för låg lön!

  Med tanke den kompetens och fantastiska insats han gör för vårt land!

  Sverige blir ju bara säkrare och stabilare för varje dag. Allt är bara så underbart, alla nöjda, tacksamma och glada.

  Så bra att han reser runt och berättar för andra länder hur man ska göra!

 17. Det tycker vi sosseväljare att dom är värda speciellt när dom också har en mission att sprida receptet på “framgångsrik integration” till andra länder, för det kommer ta tid för bla polacker och ungrare att förstå sitt eget bästa på samma fina sätt som vi sossar gör.

  • Se bara vad han gör för de stackars invandrarna.
   Dom behöver inte vara i Sverige särskilt länge så har dom både bostad och arbete till skillnad frän de arbetsskygga och lata Svenskarna som bara vill roffa åt sig av vad invandrarna har byggt upp.

   • Detta var givetvis ironi men bygger på 7-klöverns uppfattningar.

 18. Statsrådarvodesnämndens representanter utses av regeringen. En kvinnlig domare som är med i nätverket Hilda…Just saying…

Kommentera