SVT: jobbtillväxten hindras av minskat invandring…


INVANDRING. Skånes arbetsmarknad utvecklas starkt de närmaste åren och länets företag har stora anställningsplaner. I år och nästa år beräknas 17.400 nya jobb skapas. Länets fortsatta utmaning är den strukturella arbetslösheten, rapporterar SVT. 

Sverige har en fortsatt stark arbetsmarknad, men påverkas av en mer återhållsam tillväxt i den globala ekonomin och toppen på konjunkturen har passerat. Bristen på arbetskraft är ett fortsatt hinder för jobbtillväxten i landet och även i Skåne, bland annat som en följd av minskad invandring och färre övergångar från studier.

Den viktigaste förklaringen är att antalet utomeuropeiskt födda arbetslösa ökat under den perioden, men speciellt för Skåne är att ökningen av antalet arbetslösa som är inrikes födda, är större jämfört med övriga landet.

-Pettersson läser men har svårt att förstå, minskad invandring hindrar jobbtillväxt men de är dom utomeuropeiskt födda som har svårt att skaffa jobb. Vill SVT att vi ska importera fler högutbildade som de rapporterade om år 2015.

En tanke är att med en minskad eller obefintlig invandringsindustri skulle mängder med människor frigöras för andra arbetsuppgifter. Någon som vet hur många hundratusen som arbetar med invandringsindustrin, migrationsverket, polisen, domstolarna, kriminalvården, sjukvården, skolorna, socialtjänsten, tolkar, osv. Bristen på arbetskraft är en chimär…

Från juni 2015

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “SVT: jobbtillväxten hindras av minskat invandring…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: