SVT: jobbtillväxten hindras av minskat invandring…


INVANDRING. Skånes arbetsmarknad utvecklas starkt de närmaste åren och länets företag har stora anställningsplaner. I år och nästa år beräknas 17.400 nya jobb skapas. Länets fortsatta utmaning är den strukturella arbetslösheten, rapporterar SVT. 

Sverige har en fortsatt stark arbetsmarknad, men påverkas av en mer återhållsam tillväxt i den globala ekonomin och toppen på konjunkturen har passerat. Bristen på arbetskraft är ett fortsatt hinder för jobbtillväxten i landet och även i Skåne, bland annat som en följd av minskad invandring och färre övergångar från studier.

Den viktigaste förklaringen är att antalet utomeuropeiskt födda arbetslösa ökat under den perioden, men speciellt för Skåne är att ökningen av antalet arbetslösa som är inrikes födda, är större jämfört med övriga landet.

-Pettersson läser men har svårt att förstå, minskad invandring hindrar jobbtillväxt men de är dom utomeuropeiskt födda som har svårt att skaffa jobb. Vill SVT att vi ska importera fler högutbildade som de rapporterade om år 2015.

En tanke är att med en minskad eller obefintlig invandringsindustri skulle mängder med människor frigöras för andra arbetsuppgifter. Någon som vet hur många hundratusen som arbetar med invandringsindustrin, migrationsverket, polisen, domstolarna, kriminalvården, sjukvården, skolorna, socialtjänsten, tolkar, osv. Bristen på arbetskraft är en chimär…

Från juni 2015

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “SVT: jobbtillväxten hindras av minskat invandring…

 • Psykvård Sverige.

  Säkert…och jorden är platt !

  Vilken idiot, viket företag vill etablera sig i en krigszon, vem vill bo i Malmö med extrem stor risk för att bli skjuten, misshandlad, sprängd i bitar, våldtagen och styras av en Socialdemokratisk kommunledning, som säger att än mer brott och värre brott är EN VINST FÖR SAMHÄLLET !?
  En kommun som går back ca. 6 miljarder per år, ( officiellt ca. 6 miljarder, men är säkert närmare 10 miljarder per år ) för denna VINSTEN FÖR SAMHÄLLET !

  Idiotin är total !

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  Är den ”nyheten” beställd propaganda för dagens politik?
  ”Propaganda som fungerade 2015 fungerar nu också” verkar man tycka…

  Gilla

 • turrim

  Företagen får ingen el för att expandera. Ygeman jobbar i stället på att döpa en stjärna till Greta.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja det tror f-n,när den nya befolkningen de importerat avskyr all form av arbete,speciellt kropps….Sedan kan vi ju inte förvänta oss några arbets-invandrar,när över 60 % tages ut i skatter på lönen i Abzurdistan.

  Gilla

 • Hanna

  SVT- dream on….
  Det är knappast minskad invandring som bromsar Skånes tillväxt, varför har övriga Sverige behövt försörja Malmö med 5 miljarder de senaste 10 åren?

  Gilla

 • Janne

  Högutbildad i muslimska länder betyder att man kan skilja på en person som har huvudet kvar och en som är halshuggen!

  Gilla

 • putte

  Vilka jobb är det som det finns brist i , jo alla arbetsplatser som måste serva alla dessa kravmaskiner som har kommit hit , det vill säga poliser ,lärare sjukvårdpersonal och hela migrationsverket med bihang . Och vad hjälper det då att upp till nittio procent av de importerade kravmaskinerna inte arbetar utan bara dräller omkring i stället för att göra nytta och skaffa sig en egen försörjning . Sverige har ju hamnat i ett ekorrhjul där det har visat sig att ju fler kravmaskiner vi tar in desto större brist på arbetskraft blir det , för svenskarna räcker inte till för att behaga dom inkommande .

  Gilla

 • Tore

  Nästa idioti.
  Miljön försämras av minskad invandring.
  Minskad invandring är vår tids största utmaning.

  Gilla

  • Pjotr

   Tore, jag håller inte riktigt med dig. Ökad återvandring är vår tids största utmaning.

   99 av 100 ska hem och stanna där för gott.

   Gilla

   • Tore

    Varför bara 99 av 100 varför snåla?
    Nej 100 av 100 möjliga ska ut, visst är det en utmaning.
    Men Idi amin ville bli av med alla indier i Uganda som han tyckte skulle tillhöra ugandierna inte indierna.
    Han sa-Jag kan garantera eran säkerhet i 24timmar inte längre.
    1miljon indier flydde för livet, så nog går det och fort kan det gå.

    Gilla

 • Sara Svensson

  Vem fan vill bo och arbeta i Sverige om man har ett val.

  Gillad av 1 person

 • Toto

  Jag skulle tro att vi får minst 100% mer i plånboken om vi överger mångkulturen och skickar hem de vansinnigt lata och kriminella invandrare vi fått hit de senaste 40 åren. Tryggheten får vi på köpet.

  Ett land som inte värnar om sin befolkning är illa ute. Varför inte göra som resten av världen och ställa lite krav? Japan beviljar mellan 20 och 40 asylsökande per år och kastar ut dem fortare än kvickt om de inte sköter sig.

  De är väl 125 miljoner där borta så skulle Sverige ta efter Japan så skulle vi ta emot mellan 2-4 stycken OCH kasta ut de som inte sköter sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: