Danmarks tidigare statsminister: Det svenskarna gör är ren galenskap

YTTRANDEFRIHET. Anders Fogh Rasmussen, är en dansk politiker. Han var partiledare för det liberalkonservativa partiet Venstre 1998–2009 och Danmarks statsminister 2001–2009. Mellan 2009 och 2014 var han generalsekreterare för Nato.

Anders Fogh Rasmussen

Fogh Rasmussen pratar om Ukraina och Tysklands energiberoende av Ryssland och säger att det bara är en tidsfråga innan ryssarna slår av strömmen för att få som de vill. Han är helt enig med Donalt Trump att tyskarna sätter sig helt i knät på Ryssland genom byggandet av den nya gasledningen, tyskarna kommer att få 60-70 procent av sin energi från Ryssland och det är inte bra säger den frispråkige dansken.

Fogh Rasmussen förstår heller inte miljödebatten, med skolbarn som strejkar, vi måste ha olja och gas, och att skära ned på den relativt rena energin från demokratin Norge och ersätta den med smutsigare från diktaturer är vansinne. Det förbättrar inte miljön och klimatet.

Rasmussen har även en hel del att säga om “söta bror”, alltså Sverige och svenskarna, i Danmark är de vana vid hårda och brutala debatter medan Fogh Rasmussen menar begraver svåra frågor de inte vill diskutera offentligt.

– Svenskarna har tappat byxorna med sin politiska korrekthet. Det är ren galenskap. De har valt en farlig strategi genom att isolera Sverigedemokraterna. Vi gjorde motsatsen i Danmark med Danska folketpartiet. Min idé är att inkludera alla demokratiska krafter i förhandlingar och inkludera dem. Således blir de mer ansvarsfulla och parlamentariska partier. Vi har sett detta i både Danmark och Norge. Vad svenskarna gör är helt fel, säger Anders Fogh Rasmussen.

Läs hela intervjun på Nettavisen…

-Pettersson säger, hör ni Stefan, Annie och Jan, ren galenskap kallas det ni sysslar med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “Danmarks tidigare statsminister: Det svenskarna gör är ren galenskap

 1. En ung dansk kille sade till mig i går att han röstade på socialdemokrater i valet i Danmark. Jag undrade hur han kan göra ett så galet val.Han svarade ; Du vet nog inte vilken skillnad det är på danska och svenska socialdemokrater. Svenska sossar är tokiga , sade han.Jag är beredd att tro på honom.

 2. Det har gått käpprätt åt helvete med Sverige i många år nu och det har t.ex. Åkesson påpekat sedan han blev partiledare för SD.
  Men kan ni förstå, 7.klövern har fortfarande efter alla dessa år inte begripit ett enda dugg. Det finns alldeles för många väljare här i Sverige som INTE röstar efter eget hjärta, utan dom röstar som mamma och pappa och mormor och morfar och farmor och farfar. Dom har inte den blekast aning om vad dom röstar på, utan tror att det dom röstar på är samma sak som det var när Sverige hade 4 partier.

 3. Det har han talat om för Löfven också, men som vanligt
  så förstår han inte, Ska man ha en statsminister som inget
  begriper??

 4. Danskarna (och många andra) måste se oss som en isolerad sekt eller något.
  Fast jag undrar om danskarna vet riktigt hur debattklimatet är här, det är liksom inte bara att ingen vågar debattera, det är snarare så att det finns ett outtalat hot om utfrysning som rasist/nazist om man inte håller med om den svenska invandringspolitiken (som går ut på maximal invandring).
  Den svenska isolationen av Sverigedemokraterna är ju just en sådan outtalad utfrysning som verkställts.
  Jämför kommentarerna i en vanlig dansk dagstidning med hur svenska nyheter kommenteras, som för övrigt inte går att kommentera i en vanlig dagstiding utan det går bara på bloggar/”alternativa nyheter”: danskarna kommenterar under eget namn och kan vara nästan mer frispråkiga än vi (som i stort sett alltid skriver under psudonym här).

 5. Det är inte bara han som tycker Sverige är dårskap, två av världens mäktigaste män tycker likadant.
  Men en idiot tycker att det går så in i helvete bra för Sverige att han nu ska sprida den Svenska modellen till resten av Europa.

 6. jaja han var ju pk i kvadrat när han var stadsminister så har lite svårt för hycklare som gått i pension

 7. Kan inte Anders Fogh-Rasmussen gå in och vikariera som statsminister i Sverige. Så kan vi kanske få ordning på allt elände som pkmaffian har ställt till med.

Kommentera