Riskerar Sverige att bli ett muslimskt kalifat?


ISLAM. Per Gahrton, tidigare språkrör och en av grundarna av Miljöpartiet, skriver i en debattartikel i Aftonbladet: Håll islam utanför politik, rättväsen, lagstiftning och administration. Där tar Gahrton upp Jimmie Åkessons tio år gamla artikel som ni kan läsa nedan. 

”…Överlag har liberala och vänstersinnade kretsar underlåtit att replikera seriöst på sådana skräckvisioner som Åkessons nedan. Jag tror det är ett misstag. Om skrämselargument och fake news inte bemöts med sakargument finns risk att de biter sig fast. Därför måste vi seriöst bemöta dem som hävdar att den muslimska invandringen kommer att leda till att islamister nu kommer att lyckas med det som de misslyckades med 732 i Poitiers i Sydfrankrike och utanför Wien 1683…

…Är det alltså hög tid att trampa på alla bromsar om vi inte vill att våra barnbarn skall styras av en kalif och islamisk lag (shari’a) som diskriminerar kvinnor och bestraffar lagbrytare med bestialiska kroppsstraff (huddud)? Kanske pågår redan ett smygande islamistiskt maktövertagande i form av organiserad infiltration av svenska politiska partier?, undrar Per Gahrton…?”

-Pettersson säger att Per Gahrton kanske vet faran, hans parti har varit väldigt pigga på att samarbeta med islamister. Fick jag bestämma skulle jag inte nöja mig med att hålla islam utanför politik, rättväsen, lagstiftning och administration utan framförallt utanför Sveriges och Europas gränser. Vi har 1.400 års facit av islam.

TIDIGARE 2015-06-27. Jimmie Åkesson 2009 – Muslimerna är vårt största utländska hot

Nedanstående är en debattartikel publicerad i Aftonbladet den 19 oktober 2009. Aftonbladet skrev så här om debattartikeln. ”I dag publicerar Aftonbladet en debattartikel av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Den kan enligt höga jurister uttrycka hets mot folkgrupp men chefredaktör Jan Helin har ändå valt att publicera artikeln. Jimmie Åkessons text är viktig eftersom den mycket tydligt visar på vilka värdegrunder det parti som är på väg in i Sveriges riksdag vilar.

Ovan Aftonbladets ord, nedan Jimmie Åkesson

DEBATT. En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba* västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1 400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

Såhär långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

*) Oikofob är enligt den brittiske filosofen Scruton en person som föraktar sin hembygd. (Red. anm.)

Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna

-Pettersson vill bara tillägga att Aftonbladet och Jan Helin inte fattat någonting ännu…ni vet väl att Aftonbladet har rötterna i nazismen…

Europas frihetskrig – Aftonbladet den 22 juni 1941


12 responses to “Riskerar Sverige att bli ett muslimskt kalifat?

 • Onkel Björn

  Alltför sent ska syndarna vakna. Undrar om Per G har lagt alkoholen åt sidan och börjat titta hur det ser ut i landet.

  Gilla

 • Anna Farsta

  Sverige kommer bli ett muslimskt kalifat.
  På grund av fega usla värdelösa, svenska väljare, jag är ärlig med att din närmsta granne, polare, arbetskamrat röstar för denna förbannade helvete😠
  Hoppas att dessa förbannade infödda svenskar inte har barn😠

  Gilla

 • SVENSK

  ”Kommer ‘sverige’ att bli ett muslimskt kalifat? Alla som har förståndet i behåll vet att ”sverige” kommer att bli ett muslimskt Land! Om inget görs, vill säga!

  Gilla

 • Dansbaneeländet och raggarna

  Nej nej nej. Det är Pripps Blå-reklamen och Ledin-låtarna som är risken i Sverige. När sommarkvällen lägger sig över riket och joddeldrickat är innanför västarna då börjar svenska folket att lyfta på lurarna och ringa polisen och okynnesanmäla brott.

  Gilla

 • Tore

  Riskerar Sverige bli ett muslimskt kalifat?
  Skiter björnen i skogen?
  Sover Dolly Parton på rygg?

  Gilla

 • Kattsand

  Det gäller att inte oroa sig i tid, för då kallas man rasist eller islamofob.
  I Sverige har man ju mer eller mindre aktivt motarbetat kristendomen och istället gett plats för islam.
  Fast misstänker att det finns nog fortfarande en hel del jihadister i de flesta svenska riksdagspartierna, som struntar helt i partiets ursprungliga ideologi och bara kör på med sina frågor.
  Det var ju till och med en som var aktiv i MP som gick till Moderaterna och erbjöd M-röster mot att få bygga en moske, då har jag svårt att tro att man bryr sig om sitt eget parti över huvud taget utan då är man bara där för att få igenom sin agenda.

  Gilla

 • Olof.p

  Varför har vi en statsminister som är svetsare, när vi har Jimmy Åkesson som är en de bästa kännarna av vår samtid?

  Gilla

 • Argus

  Först Swedin på Aftonbladet och nu Garton? Med den här hastiga omsvängningen får vi se upp så att inte vi blir de vänsterextrema. 😉

  Gilla

 • Bajen666

  Har han slutat supa och tagit en dos verklighet istället.?

  Gilla

 • Bosse

  Bra skrivet av Jimmie.
  Då.
  Frågan är om han står kvar vid detta uttalande idag när fler sverigedemokrater sparkas ur partiet för att ha protesterat mot islam än antalet islamister som utvisas ur Sverige efter att ha begått brott.
  SD verkar inte se detta som ett större problem idag

  Gilla

 • Maya

  Islam kan inte integreras i Sverige.Denna ideologi är inte kompartibelt med vårt levnadssätt .Det finns ingenting i den ideologin som kommer att tillföra något berikande eller gott för västvärlden.Punkt slut…..

  Gilla

  • age

   ”Maya”!

   Den frågan är snart inte relevant.
   Om vi inte försvarar oss så behöver muslimer inte integreras.
   Då existerar inget motstånd längre.

   – men de flesta tar ännu en gratisdrink i baren och väntar på att
   Titanic ska sjunka.

   Lycka till alla unga!
   Jag, nära 80, skiter snart i utvecklingen i Vårt Fosterland!
   Ingen, här på bloggen kommenterar mitt mantra om det
   största LANDSFÖRRÄDERIET mot Vårt Fosterland i
   modern tid; Kontraktet, som socialdemokraterna har med
   Muslimska Brödraskapet sedan 1999!

   Lycka till och konvertera till islam!
   ”Me Too” är ju tydligen med på islamspåret?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: