Lamotte mot SVT

Journalisten Joakim Lamotte är grinig på SVT:s reportage om Lamottes “uthängning” av en mördare och våldtäktsman. Lamotte menar att SVT vinklar och utelämnar fakta. 

SVT:s artikel 

Joakim Lamottes Facebook som nedanstående text är hämtad från

Nu gör SVT ett långt reportage om min ”uthängning” av en mördare och våldtäktsman.

I artikeln ifrågasätts min pressetik och jag anklagas för att sprida kvinnohat.

Det blir nästan absurt att se hur SVT vinklar genom att utelämna fakta. Inte någonstans nämner SVT att mannen begick en ny våldtäkt så fort han släpptes ut efter att ha fått ynka 3 års ungdomsvård som påföljd för att ha våldtagit och slagit ihjäl en 16-årig tjej.

Det berättas inte heller att mannen ville slippa åtalas för våldtäkt eftersom han trodde att flickan redan var död när han ”hade sex” med henne.

Inre heller kommer det fram i SVT:s reportage att mannen nu är ute och letar efter nya tjejer på dejtingsajter.

Däremot har SVT letat fram några olämpliga inlägg i mitt kommentarsfält och anklagar mig indirekt för att sprida kvinnohat.

Hur ska jag kunna ta ansvar för vad någon annan skriver bland alla tusentals kommentarer?

Jag misstänkliggörs även för att vilja straffa mannen på nytt genom att hänga ut honom.

Hur svårt ska det vara att förstå att jag gjorde reportaget för att varna kvinnor för honom? Inte för att agera domstol.

Personligen anser jag att det är pinsamt att SVT väljer att angripa mig istället för att själva granska fallet med våldtäktsmannen och kvinnomördaren.

Inte en sekund har SVT ägnat åt att rapportera om den här mannen som fått löjligt lågt straff och släppts ut i förtid, trots att han är livsfarlig för kvinnor.

Hade inte det varit ett bättre sätt för SVT att använda våra skattepengar på? Eller vad tycker ni?

Joakim Lamotte

-Pettersson är tveksam till att hänga ut folks bostäder, vad dessa än gjort. Det är sådant som mindre seriösa medier som Expressen och Robert Aschberg/Tv3 ägnar sig åt.

Patrik dömdes till tre års ungdomsvård för mord, grov våldtäkt och narkotikabrott, frigavs och våldtog igen och är nu fri…

17 thoughts on “Lamotte mot SVT

 1. SVT borde tänka på att de är skattedrivna och har ett speciellt ansvar att inte vara politiska. Nu verkar stora delar av Sverige vara i en mental dimma, där brottslingar åtnjuter större omtankar och samhällsskydd än brottsoffer. Jag vet inte men tror om det delvis har med uppgörelsen Socialdemokraterna gjorde 1994 med Sveriges muslimska råd. Det är akuta behov av en förändring.

 2. Andersson är inte ett dugg tveksam till att hänga ut någon med namn och adress om man gör samma sak 2 ggr. 1 gång nja men 2 gånger är en vana

 3. Andersson är inte ett dugg tveksam till att hänga ut någon med namn och adress om man gör samma sak 2 ggr. 1 gång nja men 2 gånger är en vana

 4. I vissa stater sitter det stora skyltar där dömda våldtäktsmän, pedofiler och övriga sexbrottslingar bor.Skyltarna talar om allt om personen i fråga.

  Skyltarna är till för att varna och skydda människorna ifrån dom.

  Svensk TV gjorde ett reportage om detta, jag tror att det var i Kalifornien om jag inte minns fel. Reporten intervjuvade en kvinna om det där med skyltarna och berättade att här i Sverige kan pedofiler bosätta sig var som helst efter avtjänat straff utan att övriga människor får veta någonting.

  Den intervjuade kvinnan tyckte att det var inte riktigt klokt att man skyddade sexförbrytarna, och det är ju bara att hålla med.

  Sverige är ju ett dårhus med 82% obotliga patienter.

 5. Hade det bara funnits svt på mitt kanalutbud så hade min tv åkt ut omedelbums.

  Ibland känns som att man bara vill ge fan i att arbeta så man slipper alla förbannade skatter……framförallt skatten till idioterna på svt.

 6. Läggmärke till hur “talföra” de flesta är när Jokaim gick runt och kollade tempen på socialdemokraterna innan Stefan Lövens tal.

  “Joakim Lamotte intervjuar folk innan Löfvens tal i Almedalen”

 7. Dessa” kvalifikationer”, borde göra mannrn ifråga, “lämplig” till att bli personlig assistent..
  Eller, var han kanske redan det?

 8. Vilken kille – Joakim Lamotte. Såna behöver vi fler av. Han står upp för sanningen och den är ju alltid jobbig att höra.

  Svt – Sr kan slänga sig i väggen med sitt vänstervridna skitsnack

Kommentera