Två invandrare dömda till tre års fängelse för sprängning i Landskrona

BROTTSLIGHET. Två män, Mervan Jukovic, född 1995, och Sami-Reda Lala, född 1989, har dömts till tre års fängelse vardera för ett sprängdåd i centrala Landskrona i slutet av december förra året. Vid detonationen förstördes entrén till en fastighet och fönstren i en hel lägenhetslänga mittemot blåstes ut.

Enligt Totalförsvarets forskningsinstitut har sprängladdningen bestått av cirka två kilo dynamitsprängämne och explosionen var så kraftig att förbipasserande hade kunnat få livshotande skador. Männen, som bor i Helsingborg, kunde gripas strax efter dådet sedan deras bil kraschat i närheten. De båda männens döms mot sitt nekande för allmänfarlig ödeläggelse. Motivet till dådet är okänt.

TIDIGARE 2018-12-28. Detonation i Landskrona – stora skador

BROTTSLIGHET. I natt inträffade kraftig detonation i centrala Landskrona. Detonationen ledde till omfattande skador i entrén till ett flerfamiljshus. Tre bilar som stod på gatan utanför förstördes och fönster på andra sidan gatan krossades. Det finns inga uppgifter om personskador. Brottet rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen

UPPDATERAT: Två misstänkta män är gripna.

Lunds Tingsrätt B 6540-18

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 thoughts on “Två invandrare dömda till tre års fängelse för sprängning i Landskrona

  1. Som vanligt, bara tramsstraff i Sverigeistan!

    Sen undrar dumsvensken varför brottsligheten ökar! Detta anses som lindrigt! Om inte detta är grovt, vad är då grovt? Även polisen rubricerar det som grovt, men domstolarna tillåts av någon konstig anledning döma under minimistraff!

    ”Allmänfarlig ödeläggelse är ett brott i svensk lag. Brottet finns beskrivet i brottsbalken 13 kapitel, 3 §. Man gör sig skyldig till allmänfarlig ödeläggelse om man åstadkommer explosion, översvämning, ras, skeppsbrott, flyg- eller tågolycka eller något annat som medför fara för liv eller hälsa eller omfattande förstörelse av egendom.

    Straffet för allmänfarlig ödeläggelse är fängelse i lägst ett år och högst arton år eller livstid. Är brottet lindrigt är straffet fängelse i ett till tre år. Om det bedöms som grovt är straffet fängelse i sex till arton år eller på livstid.

    Straffsatsen för detta brott är alltså densamma som för mordbrand.”

Kommentera