Biskop: Mer gemensamt med muslimer än högerkristna

SVENSKA KYRKAN. Eva Brunne, biskop i Svenska kyrkan i Stockholm, anser sig stå närmare de muslimer som hon mött än ”högerkristna”. Det säger hon i Sveriges radios program Människor och tro. Hon försvarar också aborträtten trots att hon själv menar att ofödda har människovärde, enligt tidningen Världen Idag.

I intervjun menar hon vidare att populister kidnappat begreppet kristna värderingar. Och hon riktar kritik mot ”högerkristna”.

– Jag säger att jag har ibland mer gemensamt med muslimer jag träffat än med högerkristna.

– Oj då, utbrister reportern.

– Ja, varje trossamfund har ytterligheter, säger Brunne och fortsätter sedan med att ta upp korståg och häxbränningar som något kristna ibland får stå till svars för.

Hon påpekar vidare att det är en liten minoritet av muslimer som står för våld och terror, och fortsätter: – Jag vill ju inte bli hopbuntad med alla kristna, med högerkristna, bara för att jag är kristen. Och lika lite vill ju muslimer det.

I höst går Eva Brunne i pension. Hon är den första öppet homosexuella biskopen och även känd för sitt engagemang i Socialdemokraterna.

-Pettersson är inte förvånad, det verkar som en stor del av Svenska Kyrkan och den socialdemokratiska rörelser har mer gemensamt med muslimer än kristna och då menar jag inte bara högerkristna, utan även vanliga kristna och sekulära kristna…

Många i kyrkan, däribland Brunne tycker S-politiken är viktigare än tron och har uppenbarligen hamnat på fel plats i livet.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Läs om Eva Brunne på bloggen…

Jag kan dock inte undanhålla några exempel:

Den kristna fastetiden är på går i 40 dagar under förberedelsetiden för påsken. Under fastetiden följer vi vägen Jesus går, genom lidandet, döden, mot uppståndelse och nytt liv.

För några år sedan skramlade medlemmar i Svenska Kyrkan under fastan in uppåt 40 miljoner i kampanjen mot hungern i världen.

Då, under fastan, passar Stockholms stift, med biskop Brunne som högst ansvarig, på att bjuda in gudsmän till en exklusiv middag i Gyllene salen i Stockholms stadshus.

Menyn bestod av havskräftssoppa, grillad oxfilé av enbart hondjur från Tyskland (de påstås smaka bättre) och passions- och mangodessert. Till det ett dryckespaket. Gästerna fick en Cava (spansk motsvarighet till champagne) som fördrink, till soppan serverade ett Chablis-vin och till köttbiten en Grenacheblandning från Australien. Inget av vinerna var ekologiska. För de 220 kuverten betalades 1205 kronor styck, 265 100 kronor tillsammans och till det tillkom lokalhyra med 60 000 samt 12 500 för garderob och vakt. Räknar man samman fastekalaset gick det på 337 600 kronor, exklusive moms.

Cava, Chablis och Grenache på arbetstid, sedan predika om måttfullhet. Skål och amen!

Biskop Eva Brunne ville också att man skulle ta bort de kristna symbolerna i Sjömanskyrkan i Frihamnen så att den blir mer inbjudande för besökande sjömän från andra religioner. Biskopen vill att man temporärt gör Sjömanskyrkan tillgängligt för alla genom att till exempel märka ut riktning mot Mecka och flytta kristna symboler.

Biskop Eva Brunne stödde Ship to Gaza och det är det lilla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

27 thoughts on “Biskop: Mer gemensamt med muslimer än högerkristna

 1. …..och därför har jag gått ur Svenska kyrkan, som är vilsnare än någonsin. Lägg ner skiten.

 2. Vad skulle en PK-biskop annars säga i dagens trygga och heligt mångkulturella Islamistiska satelitstat Sverige !
  Hon är naturligtvis rädd om sin förmodligen inte så låga lön.


 3. en ofödd människa missar inte ngt av värde vid en abort, helt omedveten om all ondska
  eller ev. glädje som väntar…medvetenhet är
  något som sakta byggs upp efter själva för-lossningen hos varje människa..fullt utveck. medvetenhet uppnådd i bästa fall först i tonåren…många sakna medvetenhet hela livet, de är de människor som aldrig blivit fostrade att ta hand om sig själva…utan litat blint på att andra, först föräldrar sedan Staten styr deras leverne från vaggan till graven…82% av Svenska folket tillhör denna grupp…men detta är denna grupp helt omedveten om, ty de har aldrig fått möjligheten att lära sig att tänka…hjärnor som myror deras signum

 4. Fan själv är lös.
  Obehagligt att kyrkan börjar förlora sin värdegrund. Om detta ras fortsätter, kommer jag överväga att lämna svenska kyrkan.

 5. Åk då till en moské och kör lite hbtq snack med dina älskade mussar glöm inte en rejäl dos feminism ochså.

 6. Hur många abortkliniker finns i mellanöstern??? INGA……det är förbjudet……men för all del……..hata kristna…….svenska kyrkan horar sig för politiker och styrs av politiker i kyrkovalet……

  inte ens gud får styra kyrkan i kommunist sverige

 7. Ett märkligt uttalande av en präst, som i sin utbildning har fått lära sig att predika kärlek?

 8. Ja när Muslimerna tar över kyrkorna kommer säkert dom igenmurade ingångar till kyrkan där kvinnorna gick in förr, att öppnas upp igen, för ni vet väl att kvinnorna alltid gick in på Skuggsidan(Norrsidan) och herrarna på sydsidan ( Solsidan), detta kan ni se på många kyrkor där
  dörrsmygarna fortfarande syns medan ingången har flyttats till
  tornet på kyrkan, och blivit gemensam!
  men det kan fort ändras när kvinnorna här heller inte blir mer
  än hälften så mycket värda som herrarna. Som hos Muslimerna

 9. En Gudsförnekare som bryter mot det 1:a budet : “Du skall inga andra Gudar hava jämte mig”.

 10. Varför inte bjuda på Halalslaktad Oxfile, gärna med bilder på r
  ritualerna som Mussarna använder sig av?
  Fint ska det va när flatorna bjuder in till fest, för hon är inte
  ensam flata i den församlingen?

  Känner idag en stor motvilja, gränsande till äckel när jag ser
  kyrkans förfall!

 11. Hahaha så går det när kvinnor ska vara ned och lägga näsan i blöt överallt.
  Jag hänvisar till aposteln Paulus första korinthierbrev, kap 14 vers 33-36, att kvinnan ska tiga i församlingen och låta männen leda sammankomsterna. Då blir det också ordning och reda.

 12. Varje gång man tror att dumheten i Sverigeistan har nått en gräns, så….

  Jaja, vi får se vad hon tycker när dom spikar upp henne på kyrkoporten!

 13. Den dag islam eventuellt på allvar tar över samhället kommer Brunne upptäcka att hon har oerhört mycket gemensamt med “högerkristna”.

 14. När kyrkopengar tar slut och hon inte kan utnyttjas för något avslutar hon som den här tant. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Margaret_Hassan läs men allt. Kyrklig kvinna skulle fråga var är gammal svenskar som är gifta med någon MENA. var finns en 70 gammal svensk som gav PUT? Arkivet av Statens invandravedm kunde ge en bra PhD om kvinnor som gav PUT och hur dem slutade.

 15. Kommunist, Flata, halvt om halvt muslim fy faan kan det bli värre. Hur kan detta tillåtas av en biskop i Svenska Kyrkan ?? Skönt att man sade upp medlemskapet för 15 år sen.

 16. Vad ska man säga? Hon är Romarbrevet kapitel 1 personifierad (en av många).

  Svenska Kyrkan spelar för motståndarlaget (=Satan).

 17. Allt precis allt ska kvinnor skända, skulle det bli krig vet jag vilka som skulle ta fiendens parti.
  Överallt där dom har beslutsrätt råder total kaos och dårskap.
  Hur fan ska vi kunna bli jämställda?

 18. Att Eva Brunne får gå omkring och kallas för biskop är ett stort skämt och ett hån mot alla kristna i landet. Eva Brunne själv är inte kristen för fem öre och har överhuvudtaget inget i den svenska kyrkan att göra.

  Det är inte underligt att den svenska kyrkan fullständigt har spårat ur med företrädare som Eva Brunne. Tyvärr är hon bara en i mängden av stolpskott inom den svenska kyrkan.

  Tur att man gick ur för 20 år sedan.

 19. Varför konvertera fanskapet inte? Få se vad muslimer gör med en bög av hennes kaliber.

 20. Kvinnor skulle aldrig ha fått bli präster, det har bidragit till kyrkans förfall!

Kommentera