Varför måste EU:s länder vara eniga nu Margot?


UTRIKES. Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) har besökt Ukraina tillsammans med sin polska kollega. Det blir utrikesministerns första besök i Ukraina efter presidentvalet. I Kiev avser utrikesministrarna träffa den nyvalde presidenten Zelenskyj och delar av hans team.

Samtalen handlade bland annat om kriget i Östra Ukraina där Ukraina pressade på och krävde att flera länder måste bli aktivare i arbetet med att få stopp på kriget, det är för tyst, och att man i det arbetet måste sätta hårda tidsgränser för när resultat ska vara uppnådda. Ukraina önskar sig helt enkelt ett tuffare EU.

Margot Wallström (S), säger att det krävs att EUs medlemsländer så klart måste vara eniga, inte minst om eventuella nya sanktioner mot Ryssland. Mycket arbete återstår.

-Pettersson undrar varför det behövs eniga EU-länder? När Sveriges regering erkände Palestina var det mot EU:s önskan men Margot kontrade med att de andra länderna skulle följa efter, vilket de inte gjort.

Varför är relationerna med Palestina viktigare än de med Israel, Ukraina och Ryssland?

Läs mer på Sveriges Radio…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Varför måste EU:s länder vara eniga nu Margot?

 • Lisa.

  Blondinen kan i alla fall inte lura Polen och Ungern, där möter hon politiker med utbildning, professorer och advokater i regeringsställning.
  Jag tror hon är utskickad av svetsaren för att övertyga dom om att tysken Weber blir en bra ordförande.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dags för M. Wallström att tänka om och gå tillbaka bakom disken som snabbköpskassörska som hon en gång varit, där skulle hon göra en insats !

  Gilla

 • eugenecork

  https://www.dn.se/nyheter/varlden/nya-visum-krav-fran-usa-nastan-alla-maste-ange-sina-anvandarnamn-pa-sociala-medier/
  varför inte?… bara signalen skulle säkert avhålla
  många välfärdsturister från att besöka EU

  Gilla

 • Tore

  Ett framsteg att hon inte lyckades bli portad i Ukraina på grund av sin stora trut.

  Gillad av 1 person

 • Benny

  Nu är det ju regimen i Kiev som driver på kriget i östra Ukraina! Kanske Maggot även missat att nazister marscherar med svastikaflaggor på gatorna i Kiev dvs Azovbataljonen utan att någon ingriper! Detta spektakel finns att beskåda på youtube m.m om någon är intresserad! Den svenska regimen verkar helt ointresserad, man skickade t o m ca 800 miljoner skattekronor till skurken Poroshenko som han omgående förskingrade. Men på hemmaplan brännmärker man SD…dubbelmoralen är slående men så är det ju husse i Bryssel som bestämmer vad Sverige ska tycka numera.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  EU kan aldrig bli eniga om att stötta Ukraina så länge som Ukraina inte behandlar Ukrainas ungerska minoritet som likvärdiga invånare.

  Gilla

 • centurion

  Enighet och breda lösningar innebär för en såsse, att dom andra slutar tänka och gör som Husse säger !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: