Svårt för invandrare att få jobb


Sverige är sämst på att integrera av de nordiska länderna. Ingen direkt nyhet, men orsaken bakom uppges i klartext.

”Sverige har klart flest utomeuropeiska invandrare”. Svaret är inte svårare än så. Tar man emot långt fler än det någonsin kommer att finnas svar, hamnar man i den situationen.

En del lyckas, andra kommer att för alltid misslyckas. En del är utbildade, andra outbildade. En del vill, andra vill inte.

Eman som figurerar på bilden i SR:s reportage kanske borde fundera över en sak. Ta av din löjliga och religiösa mundering, så kanske det går lättare.

SR


11 responses to “Svårt för invandrare att få jobb

 • compulsoryunion

  Ztreet smart: Stöldväska i kjolen, och få 100 000 kr av DO om någon vill kontrollera där.

  Gilla

 • Nicklas

  Jobba och göra rätt för sig?? För lejonparten av dom är det Costa del Gratis som gäller inget annat passar det nya frälset.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Om det är svårt för invandrare att få jobb, så är det omöjligt för Svenskaungdomar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  VILL man jobba i socialbyrån Sverige så finns det jobb men vill man inte så behöver man inte, det finns alltid generösa välfärdsbidrag för vissa utvalda i Sverige att leva på istället.

  Gilla

 • Ture

  Dessa individer ska inte integreras i det svenska samhället; de ska skickas tillbaka till sina hemländer.

  Gilla

 • Comcastings

  Migranterna har sökt sig till lyckolandet Sverige för de har hört om ”allting gratis landet” där man får allt utan motkrav,det är därför dessa färdas igenom 10-15tals länder för att komma till bidragsparadisen som Tyskland-Sverige. Länder som Grekland-Portugal-Spanien ratas då inga pengar erbjuds dem där 🙂
  Så incitamentet för att jobba fanns aldrig när de kom och de kommer inte anstränga sig för att söka jobb heller då de vet att de i princip har nästan samma summa pengar som om de skulle jobba eller tom mer i vissa fall.
  Med bidragen kan dessa hens ta hur långa semestrar de vill i hemlandet,tom årsvis utan att svenska myndigheter ifrågasätter det hela :).

  Gilla

 • Per

  Börja också ställa lika krav på egenförsörjning som på svenskar, dvs arbetssökande i hela Sverige med för få sökta arbeten minskade bidrag Sluta se dessa migranter som hjälplösa offer som ska gullas med. Hörde idag på P1 hur viktigt det är med minimilön enkla jobb och statliga subventioner till arbeten för migranter. Vad ska detta bestå i? Jag vill packa mina egna matvaror tvätta min tvätt och bil de tjänster jag vill köpa ska vara av den jag anser bäst lämpad inte genom någon kan pressa priset pga klantillhörighet. Man måste börja se till helheten att Muhammed får bidrag och kan driva en arabisk livsmedelsbutik gynnar inga svenska leverantörer personalen (släkten) går på lönebidrag och skatteförmågan på redovisningen lär vara ett skämt. Tror tusan att centrumkärnorna i småstäderna dör.

  Gilla

 • Kurt

  Vill man sticka ut med sin muslim ”uniform” få man skyller sig själva.
  I hemtjänsten finns de också, jag vägra konsekvent de personer som bär sin muslim uniform tillträde till mit hem.

  Gilla

 • li br

  Sverige har tagit emot FLEST invandrare i hela norden. Plus att sverige har tagit emot ID lösa invandrare vilket de andra nordiska länderna inte gjort. Så vi har tagit emot terrorister, kriminella, baaaarn etc Så har man en mer kontrollerad och tar emot färre blir det bättre för landet. Sverige borde lära av de andra länderna.

  Norge ber sina afghanska asylsökare utan ID kort att gå till Afghanistans ambassad i Norge och skaffa ett giltigt ID kort/pass innan de ens får söka asyl i Norge. Norge vill inte behandla asylsökande utan ID alls. Det är upp till den asylsökande att bevisa vem de är och skaffa bevis på det.

  Alla afghaner har ett ID kort i Afghanistan och detta är nu digitaliserat så utländska ambassader kan ta del av informationen. Utan ID kort i Afghanistan kan du råka illa ut,

  I sverige kräver vi inte ID kort eller att den asylsökande ska bevisa sin ålder/ursprung alls utan det ligger på myndigheter att försöka bevisa vad som är vad !?!

  https://lifos.migrationsverket.se/dokument?documentSummaryId=41021

  Gilla

 • Kent

  Signalerar man att man tror på islam så är det säkert många arbetsgivare som drar öronen åt sig.
  Jag skulle förmoda att Sverige har fått en större andel svåranpassade med mer religiösa griller, lågutbildade och helt enkelt med mindre förmåga att tänka.

  Gilla

 • Olof.p

  Hur svårt kan det vara för den som vill och kan anpassa sig.
  Som alla vet fungerar det inte för kvinnor att gå klädda i bikini i Mellanöstern. Det är samma sak här i Sverige, fast burka. Det kallas visst klädkod.
  Gå en utbildning till ett efterfrågat yrke och släng alla löjliga religiösa attribut. Vips har du ett jobb. Det underlättar att kunna svenska också.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: