Två somaliska bröder döms för våldtäkt och ofredande


BROTTSLIGHET. Den ena brodern våldtog den berusade flickan i skogen. Den andra brodern såg på, och gick sedan fram och pussade henne på munnen. Nu döms de båda för övergreppen de utsatte flickan för.

Det var i Sorsele i oktober i fjol som bröderna, flickan och en vän till dem möttes vid en lekstuga och drack vodka som den yngre av bröderna – då 15 år gammal – stulit från Systembolaget samma dag.

Senare samma kväll, när 15-åringen bad den jämnåriga flickan att följa med honom ut i skogen, vågade hon inte säga nej eftersom han tidigare varit våldsam mot henne. Där, i skogen, våldtog han henne genom att utsätta henne för både vaginala och ett oralt samlag mot hennes vilja.

Under tiden befann sig 15-åringens äldre bror i närheten. Efter att ha bevittnat våldtäkten gick han fram till flickan och pussade henne på munnen.

Flickan var den aktuella kvällen så berusad att bröderna tvingades hålla i henne när de skulle lämna skogen, och hon har under rättegången berättat att hon kände sig bortdomnad i kroppen. Hon fördes samma kväll med ambulans till sjukstugan, och har efter händelsen mått mycket dåligt.

Lycksele tingsrätt konstaterar att flickan, på grund av berusningen, befunnit sig i en särskilt utsatt situation och att 15-åringen inte kan ha undgått att uppmärksamma hennes tillstånd, eftersom det var han som bjöd henne på spriten.

15-åringen har därför handlat med uppsåt, menar tingsrätten, och dömer honom för våldtäkt till ungdomsvård och 100 timmars ungdomstjänst. Han ska också betala 100.000 kronor i skadestånd till flickan.

Hans storebror, som vid tiden för händelsen var 16 år, döms för sexuellt ofredande till 35 timmars ungdomstjänst och till att betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan.

Den yngre av bröderna döms även för stölden av vodkaflaskan, och hans storebror döms för att ha stulit ett par skor värda  1199 kronor.

-Pettersson noterar att båda herrarna, lillebror Daud och storebror Sadam, är medborgare i Somalia men har av någon anledning hamnat långt hemifrån. De får löjliga straff och det talas inte om utvisning…

Dauds mamma vill sin sons bästa men har inte mandat att fullfölja uppsatta regler för Daud!!!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “Två somaliska bröder döms för våldtäkt och ofredande

 • Kenth Andersson

  Döms ?
  Bara att vifta med rasistkortet så löser det sig.

  Gilla

 • Fjölet

  återigen så är det ett skämt till straff,det bjuder ju in alla nykomna till att göra va f.. som helst med våra flickor och kvinnor.
  troligtvis är det så att skadeståndet, är det vi som betalar via brottsoffernämnden, men reducerat summa, för de lyckas ju vara en egen nämn som prutar på det utdömda beloppet..

  Gilla

 • li br

  Finns det NÅGON somalier som fungerar i Sverige och jobbar och står på sina egna ben?

  Nej jag pratar inte om klanpolitiker nu

  Gilla

 • Stenbock

  Undrar när de 100.000:- utdöma SEK,kommer in på hennes konto ?
  I övrigt samma löjliga straff som vanligt,mot dessa kannibaler o.Islamer..

  Gilla

 • Bajen666

  ”Döms” LOL 10 och 35 timmar av sommarkollo och skadeståndet lär vi skattebetalare få punga ut med.

  Nej 10 års straffarbete och utvisning av hela smala släkten…det skulle jag kalla en dom.

  Gilla

 • Thor

  Tänk positivt! BNP ökar, dessa små gynnare håller ”rättsapparaten” igång 😉

  Hälsningar
  Magdalena

  (Hick!)

  Gilla

 • Maria Ståhlbrand

  Är vad Sverige VILL HA IN och är vad Sverige FÅTT IN – o även behåller…

  Gilla

 • Agnes

  Pettersson, vad har våra folkvalda gjort? Jag är inte rasist men här har främmande folk inget att hämta.

  Gilla

 • Ståfräs

  Låt pojkarna få gosa med hönsen i regeringen, det skulle dom säkert tycka om mer än vad dom tycker om oss Svenskar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: