Dansk Folkeparti tappar till extremparti

DANMARK. Dansk Folkeparti stora tapp i EU-valet kan förklaras delvis med att partiet tappar till extrempartier som Stram kurs, rapporterar TT. – Enligt opinionsmätningarna kommer deras stöd att halveras i folketingsvalet den 5 juni. 

Den analysen kommer inför att Danmark håller val till Folketinget i juni där islamfientliga Stram Kurs i flera opinionsmätningar sett ut att kunna ta plats. Partiet vill förbjuda islam och partiledaren Rasmus Paludan har tidigare tillsammans med sina anhängare bränt koranen.

I valet 2014 fick Dansk Folkeparti en fjärdedel av rösterna, nu tappar partiet i stället tre av fyra mandat.

-Pettersson säger att det var inte länge sedan sen TT och andra medier kallade Dansk Folkeparti ett högerextremistiskt parti för att det inte är lika glad åt invandring som den svenska sjuklövern.

Nu är det nya ”Stram kurs” det extrema partiet enligt svensk media. Enligt partiets stadgar skall man ta avstånd från rasism, nazism, fascism, islam, kommunism och ”våldsamma ideologier” för att kunna bli medlem i partiet.

Stram kurs vill stoppa islamiseringen av Danmark. -Pettersson tycker inte det är något extremt, utan sunt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Dansk Folkeparti tappar till extremparti

  1. Det svensk pkmedia inte talar om är att danska socialdemokrater inte har många likheter med dito svenska.
    Dansk folkepartis politik har blivit allmängods i Danmark och danska socialdemokrater har helt enkelt ingen avvikande åsikt i invandringsfrågan. Dessutom så verkar dansk socialdemokrati fått en partiledare kvinnlig som inte bara har huvudet till för att håret ska växa där och blondera.
    För att hitta partier med lika aparta åsikter i Danmark så som de svenska så får man söka bland extremvänstern.

Kommentera