Det gäller att spara klokare


MEDIA. Rubriken kommer från en osignerad ledare i dagens Katrineholms-Kuriren, där det helt riktigt står att Sveriges kommuner befinner sig under press. Skatteintäkterna hänger inte med de stigande kostnaderna för framför allt det ökande antalet äldre. Åtgärder krävs.

-Pettersson menar att skylla kommunernas dåliga ekonomi på ”framför allt det ökande antalet äldre” är djupt oärligt. 

Men kanske inte så konstigt. Chefredaktör på Katrineholms-Kuriren är densamma som på Eskilstuna-Kuriren och Södermanlands Nyheter, alltså Eva Burman och att hon skulle tillåta rapportering om den verkliga orsaken är inte troligt.

I Katrineholm, liksom i Eskilstuna och Nyköping finns det i grunden bara en stor fråga, kanske lite svårt för de journalister, skribenter och andra opinionsbildare som ligger bakom att inse och erkänna att de har haft fel.

Den svenska befolkningen beräknas öka med omkring 1,5 procent per år de närmaste åren. Det är en rekordartad ökningstakt som endast förekommit under några enstaka år på 1800-talet. Enligt SCB kommer det att bo 739.000 fler i Sverige år 2020 än vid utgången av 2015 vilket innebär att folkmängden väntas uppgå till 10.590.000 personer.

Sveriges befolkning var 31/12 2015 – 9 851 000 och beräknas till år 2025 öka med över 1,2 miljoner till drygt 11 miljoner invånare.

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska politikerna och journalister fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700 000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.

Är Eskilstuna-Kuriren Sveriges första öppet islamistiska tidning?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Det gäller att spara klokare

 • Maggan

  Det är verkligen skamligt att skylla på de äldre som byggt upp vår välfärd. Är det ättestupan som ska gälla för de äldre eller vad menas?
  Faktum är att de flesta immigranter aldrig kommer att utföra något hederligt arbete utan det blir olika hittepå-projekt mot arbetslöshet för att det ska se bättre ut i statistiken. Och dessutom om det nu kostar en del att ta hand om våra äldre, då borde man prioritera det och inte importera en massa kostnadskrävande kriminella utlänningar dessutom.

  Gilla

 • Tony

  Man kan ju fråga sig? Är dom dumma i huvudet eller spelar hon
  bara ut sin enorma feghet.? dom vet förbannat väl var pengarna
  tar vägen, men passar på att skylla dem som själva burit sina
  kostnader? Fegt ynkligt, bedrövligt i kvadrat, dom borde ju då
  föreslå Katrineholm att importera ett antal tusen nya
  välfärdssökare så att kommunen kan rätta upp ekonomin,
  och samtidigt stänga ner alla äldreboende och göra om dem
  till flykting förläggning.? Jag önskar dessa fega ledarskribenter
  en svår ålderdom.

  Gilla

 • carl ekström

  Burman borde sitta i bur.

  Gilla

 • etnisksvensk

  Äldre?
  Vad jag vet så betalar pensionärer skatt och t.o.m. högre procentuell skatt än de som arbetar och därvidlag så är Sverige unikt jämfört med andra nationer och deras skattesatser för pensionärer!
  Oraken till eländet är givetvis den vansinniga massinvandringen och ingenting annat.
  I min kommun så gick ekonomichefen ut under senhösten 2016 och varnade för att framtida skatteintäkter kommer att minska men att kommunens kostnader fortsatt kommer att öka. Denna information återkom i ny upplaga i den lokala pressen två gånger under februari månad 2017 med påpekande om framtida skattehöjningar, kostnadssänkningar och / eller ta mera lån.
  Samtidigt så jublar kommunens politiker om befolkningstillväxten och sätter nya djärva mål varvid vän av ordning, som man är, undrar varför inte skatteintäkterna ökar md en fantastisk befolkningstillväxt vilket alltid råder i normalfallet?
  Via SCB.se så finner jag, att mellan åren2005 till 2018 så har befolkningstillväxten varit 5.749 personer varav nettofödslar 28,1%, flykting – och anhöriginvandring 60,0% och inflyttning för arbete och studier 11,9%. Där fanns alltså svaret på varför inte skatteintäkterna ökar och att kommunen får en kostnadsexplosion!
  Under vintern 2019 så varnar ekonomichefen igen för att skatterna måste öka med 20% fram till 2025 och vem f-n önskar bo i en sådan kommun?
  För en månad sedan så avviserade kommunledningen en skattehöjning om 75 öre som en första start som en ”kick off” på ovan nämnda 20%!!!
  Som alltid så är det den ”STORA ELEFANTEN” som är bakomliggande orsak till Sveriges nedgång och fall, eller som jag brukar kalla detta elände, ”Den Nya Adeln”!
  Det bör tilläggas att kommunen har haft borgerligt styre, med moderaterna i spetsen, under minst 30 år!
  ”Salig äro de korkade ty de skola icke drunkna!”

  Gilla

 • thojak

  Norge har i frågan en transparens som är ljusår bättre än den vi har i detta land. För ca ett år sedan publicerade i bl.a. NRK en rapport som visade, att samhällets kostnader för utomeuropeiska ‘nyanlända’ under livscykeln, s.k. LCA, belöper sig på 3,2 mio NOK per person. Detta beräknat på hela kohorten, inklusive de personer som kommit i arbete…
  Go figure !
  Arma Land ! 😦

  Gilla

 • ruben

  Politikerna har tidningarna till hjälp att trumma ut falsk propaganda. I det här fallet om att för många gamla blir dyrt för kommunen. Under tiden tar kommunerna emot ospecificerade outbildade främlingar på löpande band från migrationsverket, som måste försörjas i full skala. Det är ett oförskämt hån mot invånarna. Bedrövligt om de gamla ska behöva anmäla sig som asylsökare för att få ett anständigt liv på ålderns höst. Vem gör några, som helst konsekvensanalyser på den oansvariga invandringspolitiken?

  Gilla

 • Tore

  Andelen idioter och feminister är för högt räknat per capita i Sverige.
  Feminister är det mest kostsamma för. Samhället och ger inget tillbaka förutom nya kostnader.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag är så jävla trött på att vänsterfeminister med dyskalkyli får göra sina röster hörda. Här kommer ett enkelt räkneexempel:
  Sara 90 år har betalat ca 20 000 000kr i skatt på inkomst och konsumtion under sitt liv.
  Muhammed har varit i Sverige i 5 år. Han har inte fått något jobb utan levt på bidrag för inkomst och boende. Han har kosta mellan 1 och 2 000 000 kr i skatt.
  Allla vänsterfeminister, vem är det då som kostar?
  Om ni ändå inte har förstått kan vi leka med tanken att staten är bank.
  Sara och Muhammed kommer och vill ta ut pengar. Vem ska då få ta ut pengar? Den som satt in 20 000 000kr, eller del som har skuld på 1-2 000 000kr?
  Det är inte lätt att vara vänsterbliven.

  Gilla

 • Nisse

  Den dagen när allting kraschar, och det kommer det att göra med nuvarande politiska inriktning, kommer jag att fira stort.

  Jag är så fruktansvärt trött på alla människor som lever i sin bubbla och förnekelse till vad alla Sveriges och kommuners problem beror på.

  Med tanke på EU valets resultat så ser man ju att majoriteten av Sveriges befolkning vill ju fortfarande inte inse vad som håller på att hända i landet.

  Jag brukar råda yngre personer som tänker bilda familj och skaffa barn att flytta från Sverige, för det finns ingen framtid i det här landet som det ser ut nu.

  Att hoppas på att något parti ska kunna vända på landets inriktning är bara att glömma. Valfusket är så fruktansvärt utbrett i Sverige så vi kommer aldrig att få se någon annan politisk styrning.

  Man kan jämföra Sveriges situation med farliga övergångsställen eller järnvägsövergångar, där det måste köras ihjäl några personer först innan det vidtas åtgärder för att förbättra säkerheten.

  Det måste hända något mycket allvarligt med Sverige först innan folk vaknar upp, om ens då. Typ en ekonomisk krasch, terrorattentat med hundratals döda (Globen) eller liknande.

  Majoriteten av svenska folket har ingen aning om hur illa ställt det är med Sverige i verkligheten, för man läser bara det som står i slaskmedia, och sen så tror man blint på att det måste ju vara sant. Sen förnekar man allt och alla som bevisar motsatsen.

  Tragiskt är bara förnamnet.

  Gilla

  • valentin

   Lugn, vi har mello, lets dance o bolibompa, vad är problemet?

   Gilla

   • etnisksvensk

    ”Där satt den!”
    Tja, du har absolut rätt för det är det enda som ”Svempa Kålrot och Pluttan Kålrot” klarar av att processa i den personliga ”hårddisken”!

    Gilla

   • Nisse

    Det är ingen fara, jag är helt lugn. Men det är många som nog inte ska känna sig så lugna och kommer att få många sömnlösa nätter framöver.

    Vi har räntehöjningar i antågande framöver, och senare om några år så kommer ränteavdragen att fasas ut. Det kommer inte att bli roligt för Svensson som går omkring och leker miljonär med skulder upp över öronen.

    Skönt att inte ha en krona i skuld på någonting. 🙂

    Ps! Du glömde Bonde söker fru.

    Gilla

 • Kent

  Det är väl narrativet som kommer att trumpetas ut av hela pkmedia nu att Sverige har för många äldre som belastar svenska kommuners ekonomi.
  De största idioterna kommer säkert att hävda att vi behöver mer invandring för att klara de äldre. Givetvis då från Mena länderna.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Exakt och efter det behöver vi ytterligare en invandringsvåg för att klara av de första pensionsräddarnas pensioner. Därefter ytterligare en våg osv osv osv. Efter 50-75 år är de flesta svenskar utdöda och/eller har flytt landet och vips har vi det första arablandet i världen utan egen olja.

   Gilla

 • Per

  Jaha så plötsligt blev Sverige överhopade med äldre, vilken tur att de hunnit bygga upp välfärden som idag ges bort gratis till tvivelaktiga migranter från allsköns dysfunktionella länder. Men det vill inte 7klöverpolitikerna och dess väljare kännas vid. Fy för hyckleriet!

  Gilla

 • Dino

  Nu är ju jag inte den smartaste men om man har en negativ spiral och fyller på med mer negativt så blir det ju inte bättre och ni journalister måste ju vara helt blinda och döva och ha dålig förståelse förmåga.
  Ni skriver ena dagen om handikappade som inte får plats i Nyköping för att i nästa andetag säga att det är för många äldre.
  Nu så har många Svenka äldre inte råd då dem får betala fullpris på allt och kommuner runt om i detta land ställer grupper mot varandra dagligen varför köper inte man lägenheter och villor till utsatta svenska familjer,handikappade osv.
  Nu har jag haft turen och kommit bort från en kommun som totalt struntar i lagar och som skiter i sina funktions nedsatta personer

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   minus + minus = PLUS. matematiskt alltså.
   Verkligheten: Arbeta i konstlat(skattepröjs)objekt och landets ekonomi rusar rakt upp…..tror PK iaf.

   Gilla

 • valentin

  Vi får fler äldre bankomatmigranter snart och det kostar, tack ebt din fegis

  Gilla

 • anne b rat

  Den där miljonen människor i Sverige mellan 20-64 år, som försörjs och kommer att försörjas genom olika bidragsformer, kan väl näppeligen räknas till kategorin äldre.?
  Kärringen Burman borde ta större ansvar för de lögner hon och hennes gelikar skriver !

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Kloka ord, och till den ständigt ökande ”vita” importen av PUT människor, tillkommer den allt större delen av människor som uppehåller sig illegalt i landet.

  Vissa tror, att så många som en miljon befinner sig illegalt här, jobbar svart och även dom har tillgång till och belastar välfärden med bland annat billig tand och gratis sjukvård.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: