Åkesson besökte Nyköping, inte ett ord i lokaltidningen

MEDIA. I lördags besökte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson Stora Torget i Nyköping. Det är den stad där den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter har sin huvudredaktion sedan år 1893. Om de nu har någon redaktion, Pettersson misstänker att Nyköpingsredaktionen är obemannad på helger, kvällar och nätter så då får Nyköpings, Oxelösunds, Trosas och Gnestas invånare nöja sig med lokalnyheter från Eskilstuna eller spaltutfyllnad från TT. 

Jimmie och SD Nyköping på Stora Torget i Nyköping

Nåväl, varje gång det har skett en förändring på Södermanlands Nyheter har nya chefredaktörer och ägare lovat att nu blir det satsningar på lokala nyheter, och varje gång har den lokala rapporteringen blivit sämre.

I lördags när Jimmie Åkesson besökte Nyköping var det en hel del folk på plats men allt avlöpte lugnt, inget skrik och gap från de vänsterblivna, inga störningar från nyckelskramlare eller grabbarna i Brandkärr men varken före eller efter besöket har Södermanlands Nyheter skrivit ett ord, i papperstidningen. Så  var det med deras lokalbevakning.

***

 

-Pettersson noterar att det verkar som Eva Burman far med osanning, det verkar inte förekomma någon bevakning av SD på nyhetsplats, inte ens när Jimmie “gömmer”  sig på gångavstånd från Nyköpingsredaktionen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Åkesson besökte Nyköping, inte ett ord i lokaltidningen

 1. Gick ikväll in och läste “lokaltidningen” på nätet. Där läste jag två olika artiklar om EU-valet och hur det hade gått för de olika partierna på det lokala planet, jämfört sedan tidigare val.

  Döm om min förvåning när journalisterna på “lokaltidningen” jämför EU-valets siffror med det senaste riksdagsvalet. För att få fram de som har ökat och minskat.

  Men hallå säger man bara……hur tänkte man nu?

  Hur kan man jämföra EU-valet med riksdagsvalet? Det är ju två olika typer av val och de har en otrolig stor skillnad i valdeltagande.

  Ett EU-val ska naturligtvis jämföras med EU-valet för 5 år sedan och riksdagsvalen med tidigare riksdagsval.

  Vad har man för agenda och baktankar när man gör en “journalistisk granskning” på detta sättet?

  Ska “lokaltidningen” ha gårdagens EU-val som jämförelse, när nästa riksdagsval äger rum?

  Så här är inledningen på den ena artikeln.

  Småpartier vinnare i Oxelösund

  “Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna tappade väljare i EU-valet jämfört med riksdagsvalet i höstas. Däremot gick det bättre för Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet.”

  https://www.sn.se/nyheter/oxelosund/smapartier-vinnare-i-oxelosund-sm5156939.aspx

  • OK. Stefan hittade en notis på nätet men jag hittar inget i papperstidningen.

   SN:s notis är skriven på Söndagen kl.15:32 och det tyder på att redaktionen är obemannad på helgen och några kommer på Söndag em. för att göra måndagstidningen.

   Moderatledaren skrev SN om både före och efter besöket förra veckan.

 2. Det enda man kan och ska göra med en sådan
  blaska är att sluta köpa den, för det är ju inte ens en
  lokaltidning när man inte rapporterar att det snabbast
  växande partiet har varit på orten
  Man ger helt enkelt fan i sina egna läsare för att spela
  upp sin politiska korrekthet, hellre än att upplysa sina
  läsare..- Ett gott råd, skippa möget!

 3. SO WHAT PETTERSSON?
  Papperstidningar är på god väg att dra sin
  sista suck…iom *DETTA* medium, olika
  mindre och större valfria alternativ sedan
  ett tag i farten…nu bara vraka och välja
  skonummer och modell som passar, typ

 4. Undra på att svensk media jobbar för fullt för att avskaffa sig själva när färre och färre vill läsa och betala för dyngan dom producerar.

Kommentera