Trots minskad brottslighet behövs ett nytt jättefängelse


BROTTSLIGHET. Svenska fängelser och häkten är fulla, och det råder en enorm platsbrist trots att Jerzy Sarnecki påstår att brottsligheten minskar och Magnus Betnér tjatar om att Sverige aldrig varit tryggare.

Nu vill Kriminalvården bygga ett nytt jättefängelse och till det krävs en yta motsvarande 42 fotbollsplaner för att Kriminalvården ska kunna sätta spaden i jorden och bygga en ny anstalt för ungefär 300 intagna.

Anstalten ska ligga i södra Sverige och av någon anledning i närheten av det mångkulturella paradiset Malmö.

Svedala är aktuellt och där ska invånarna rösta på söndag.

Läs mer på SVT…

-Pettersson tycker inte det behövs något nytt fängelse. Vi kan införa dubbelrum i de befintliga så räcker platserna. Sedan borde vi fundera på att lägga ut fängelserna på entreprenad, gärna utomlands. Kan privata intressen sköta skolor,sjuka och åldringsvård borde de klara av fångar också. Ryssland eller Bulgarien kan behöva arbetstillfällen,kanske Syrien,Irak och Somalia så fångarna får sitta på hemmaplan, givetvis av humanitära skäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


20 responses to “Trots minskad brottslighet behövs ett nytt jättefängelse

 • compulsoryunion

  TV-4 Steffo har livstid i public antirasism public service

  Gilla

 • compulsoryunion

  Masugn finns i Nord Afrika, dvs i Borlänge Ulvshyttan

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem lyssnar eller bryr sig om Jerzy eller Betnér från lägsta begåvningsreserven och extremvänstern ?

  Gilla

 • Johan

  För svenskarna ja.

  Om bara en promille av dem tycker att nog är nog behövs ju över 6000 platser tycker skiten vid makten.

  Gilla

 • Tony

  Hade inte Sverige varit så stora i käften mot Ryssarna tror jag
  att man hade kunnat hyrt in sig o betalat dom för att ta emot lite av
  det mest växande området i Sverige, det hade gått fortare och
  säkert även blivit billigare för dom plågade Skattebetalarna i Sverige?

  Gilla

 • AFM

  Köp några kvadratmil av Sahara, alla som söker Asyl till Sverige och får har asylskäl blir fångvaktare på ett fängelse de byggt där. Vi skeppar ditt mena och negrer/zigenare utomeuropeiska och vid avtjänat straff så portas de från den svenska kolonin. De kan alltså gå hem igen till gatan där de hör hemma.

  De som arbetar i fängelset får 5 Eur per dag, ingen sjukförsäkring eller annat trams. De som kommer kommer garanterat komma för skydd, inte ekonomi.

  Gilla

  • Frissan

   Bra ide, mycket tilltalande, ska framföra den till Kasselstrand personligen. Men, i minareten skall detta spelas 24/7 till fångarna…

   Gilla

 • Kardanaxel

  Fängelsestraff skall alltid medföra straffarbete, fången skall jobba ihop till sitt eget uppehälle, och till det skadestånd som utdömts. Tredje resan skall automatiskt medföra livstid. Kan man sedan hyra fängelseplatser någonstans där vistelsen inte har hotellkaraktär; inte mig emot.
  Straffrättsåldern skall sänkas till 12 år. Yngre brottslingar skall dömas till uppfostringsanstalt och inte tillåtas umgås med ”medinterner” (och lära sig nya sattyg), utan endast med personal och lärare. Basta!

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Lite långtidsplatser i Sibirien skulle säkert minska brottsligheten i Sverige påtagligt.

  Gilla

 • ossie

  Bygg fängelset nånstans i Norrlands obygd långt från civilisationen.

  Gilla

 • Gustavsson

  Självförsörjande arbetsläger, vore det allra bästa för alla dem som invaderat vårat land. Låt dem hugga i sten.

  Gilla

 • Gösta

  Varför inte införa dödsstraff för invandrare som begår brott? Fick de dödsstraff för bidragsbrott eller om de snattar skulle de söka sig annorstädes. Att blanda den helvite svensken med negrer och araber är som att blanda Grizzlybjörnen, brunbjörnen och Isbjörnen.

  I naturen lever de åtskilda, de har olika ”kulturer” och äter olika mat. Ingen vill se en naturfilm där alla björnar är välkomna eller hur?

  Dags att ta bladet från munnen och stolt med hög röst säga att Europa, vårt kära Europa tillhör den vite mannen. Vi vill inte ha zigenare, negrer, araber och annat skit på våra gator.

  Jag har röstat på AfS då jag tycker SD svajar med EU-frågan.

  Gilla

 • Kungen

  Vem har sagt att det ska vara enkelrum ?? Ställ in två stycken tvåvåningssängar i varje cell så har vi löst det enkelt o billigt för lång tid framåt. Trevligt med sällskap….

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  I Sala har vi Salbergaanstalten som trollades fram genom att gamla rättspsyk byggdes om och till samt försågs med en Berlinmur. Villaägarna som får stirra på den blev säkert oglada, men annars blev det inga problem för Sala som samhälle. Däremot var det mycket dålig stämning på anstalten i början, när man rivstartade med nyutbildade plitar och full beläggning.

  Gilla

 • Nicklas

  Och samtidigt undrar korkade 82:an, Betnér och gänget hur det kunnat bli såhär.

  Gilla

 • Stenbock

  Det blir på sikt lönsamt….Ju närmre Malmö,och de andra kriminella småstäderna i Skåne, ju mer sparar de ju på transportkostnaderna..
  Fast bäst vore,om de skickades till sina hemländer i Asien/Afrika där är ju kostnaderna,ännu gynnsammare !

  Gilla

 • Bossi

  Fängelsena idag är väl mer Hotel med all inclusive service+tv troligen WIFI med alltså en dyr affär…bättre billigare lägga ut den verksamheten till Baltikum-en win/win situation där vi tjänar på det samt skapar job i de baltiska länderna

  Gilla

 • Hajo

  I många länder i Afrika slänger man bara in den kriminella i en bur med 100 andra och stänger gallerdörren. Sen får dom sitta av sin tid. De sover på betong golvet.
  Varför kan man inte bygga så i Sverige?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: