Åklagarmyndigheten miss – ”blandade ihop ärendena”

EU-VALET 2019. Den mänskliga faktorn ligger bakom Åklagarmyndighetens felaktiga pressmeddelande där det stod att en förundersökning om förtal inletts mot tidigare SD-politikern Kristina Winberg.

Peter Lundgren
Foto: Frankie Fouganthin

Robin Simonsson vid myndighetens presstjänst säger att man blandat ihop anmälan mot Winberg med ärendet gällande sexuellt ofredande mot SD-toppen Peter Lundgren.

– Det handlar helt enkelt om den mänskliga faktorn, säger han. En förundersökning har sedan tidigare inletts mot Lundgren.

Dementin

Kristina Lindberg. Bild från Wikipedia

Den sparkade SD-politikern Kristina Winberg säger att hon inte förstår varför Brysselkollegan Peter Lundgren (SD) anmält henne för förtal, skriver DNJag har bara hållit mig till sanningen, säger Winberg.

-Pettersson säger att förtal har inget med sanningen att göra. Förtal innebär att någon pekar ut någon som brottslig eller klandervärd som får den utpekade personen att utsättas för omgivningens ogillande. Alltså en bedömningssport och en skitlag som borde läggas ned liksom lagen om hets mot folkgrupp.

Ett exempel: Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd

“Jag ska alltså till den pakistanske medborgaren Tahir Mujtaba betala 10 000 kronor trots att inlägget baserades på offentlig information och enligt Nyköpings Tingsrätt var och är sanna. Herr Mujtaba är kränkt av sanningen”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Åklagarmyndigheten miss – ”blandade ihop ärendena”

 1. Något annat att förvänta sig av dagens vänstervridna mångkulturella och haverade svenska rättsväsende ?
  Svar NEJ.

 2. När den s.k. “rättsvårdande myndigheten” ser bokstäverna SD så blir de så exalterade att de håller på att hoppa ur byxorna, vilket innebär att de inte riktigt vet vad de gör. Man kan ju bara tänka sig hur det har babblats bland dessa PK-ister de senaste dygnen.

 3. Men är det inte dj-t märkligt att en åklagare inleder en förundersökning gällande en händelse som kontrahenterna anser utagerad sedan länge – medan man inte gör det ens i fall av allvarligare karaktär där gm är känd och offret självt gjort polisanmälan.
  Detta är själva essensen av rötan inom rättsväsendet! Fy f-n!

 4. Sorgligt när skötsamma människor drabbas av den havererade delen av rättsordningen. En rättsordning, som blivit mer politisk än partierna i riksdagen.

 5. Nu förstår man ju bättre varför grova brottslingar och terrorister springer lösa på våra gator och kan omgående begå nya brott. Rättsvårdande myndigheter kan alltså inte hålla reda på dessa två anmälningar utan det blir fel, hur skall man få kunna hålla reda på alla berikare och pensionsräddare som återkommer stup i kvarten?

 6. I Kristina Winbergs fall så är det en medveten spridning av sladder vad jag förstår i syfte att skada och bringa en missaktning av Peter Lundgren hos allmänheten. Men hon har haft mycket god hjälp all pkmedia i synnerhet SR och SVT.

  • Jag tror inte att det är Peter Lundgren hon vill skada, för
   i så fall hade hon väl anmält det för ett år sedan efter det
   är så länge sedan det hände, jag tror snarare att det är
   partiets klantiga hantering av att sätta henne som fyra på
   listan till förmån för någon som inte har någon erfarenhet
   av EU. Ifall SD tycker att K.W. inte gjort ett fullgott jobb,
   varför tog det då fyra år att slänga ut henne??

   Tilläggas kan att hennes ersättare inte ens var partimedlem
   när man ändrade. så det går att förstå K.W s bitterhet.

Kommentera