Stäng

USA presenterar fredsplan för Mellanöstern

MELLANÖSTERN. Idag på eftermiddagen presenterades den första delen av den amerikanska fredsplanen för Mellanöstern. Stora investeringar i Gaza, Västbanken, Libanon och Jordanien föreslås.

Ett arbetsmöte kommer att äga rum i Manama, Bahrain den 25 och 26 juni, som samlar finansministrar med globala och regionala företagsledare. Mötet leds av Jared Kushner, rådgivare åt Vita Huset och president Trumps svärson samt Vita Husets Mellanöstern-sändebud Jason Greenblatt, som har spenderat år på att förbereda förslaget och utveckla förslag.

Mötet kommer att diskutera fyra huvudkomponenter: infrastruktur, industri, bemyndigande och investeringar i människor, och reformer ”för att göra området så investerbart som möjligt”.

Kushner sägs ha modellerade detaljer om det ekonomiska förslaget om vad som har fungerat i Polen, Japan, Singapore och Sydkorea.

Arbetsmötet kommer att försöka undvika de många politiska frågorna som har gjort fred så svårt så länge: frågor som om palestinierna kommer att få sin egen stat, statusen för Jerusalem, åtgärder för Israels säkerhet, och vad som händer med de palestinier och deras efterkommande som flydde eller utvisades från Israel runt statens skapelse 1948. Finansministrar, men inte utrikesministrar, kommer att inbjudas tillsammans med delegationer av företagsledare.

”Vi inser att det här måste gå hand i hand med den politiska planen, men det här är den första chansen att räkna ut detaljerna i den ekonomiska planen”, sade tjänstemannen och tillade att detta kommer att bli en möjlighet att visa palestinier, jordanier, israeler och libaneser att  företagsledare bryr sig och vill investera i området.

Läs mer på CNN…

-Pettersson säger att pengar bör inte vara något problem för något med tanke på hur mycket pengar som används på vapen för närvarande, så investeringar och handel kan vara en bra början, men Mellanöstern är Mellanöstern och folket i området är inte kända för att vilja kompromissa…hellre låta farfars konflikt förstöra för barnen än tänka till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “USA presenterar fredsplan för Mellanöstern

  1. Ha ha. Läs bibel och ni kommer att finna att dom har krigat och bråkat i många tusen år i Mellanöstern. Varför skulle dom sluta med det nu? Krig verkar vara inbyggt i deras gener.

  2. bara inte de ”Stora investeringarna” går till
    att utplåna Israel…så som Sveriges förmodl.
    lika stora (räknat på folkmängd)

  3. Och SD fortsätter med utrensningar, nu är det dags för EU-kandidaten Kristina Winberg att få lämna partiet på grund av ett klandervärt och omdömeslöst uppförande, vad det nu innebär !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: