Islänningar hyllar muslimer och verkar ha glömt sin egen historia


HISTORIA. I går kväll var det final i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv, Israel. Nederländerna vann, Sverige kom 6:a och den isländska gruppen Hatari kom på 10:e plats. 

-Pettersson tycker att islänningarna visar på fruktansvärt dåligt uppträdande, fattar de inte att de är gäster i Israel. Hade de haft motsvarande uppträdande i ”landet” de hyllar är det tveksamt om de gått lösa nu.

För övrigt är det tveksamt om de, med sitt utseende, överhuvudtaget överlevt länge i ett muslimskt land.

För det tredje, har de inte lärts sig den isländska historien och att det var lag på att man skulle slå ihjäl de muslimer som visade sig på Island ända till 1970-talet.

Slavräden år 1627

HISTORIA. Den här berättelsen publicerade vi första gången på bloggen år 2010, men vi var inte först. Faktum är att den berättats många gånger under de nästan 400 år som gått sedan händelsen. Jag tycker att den är så bra att SVT eller någon annan borde göra en dokumentärfilm eller TV-serie om slavräden år 1627. 

Dagligen hör vi talas om ofattbara grymheter i Mellanöstern. Flera ”experter” påstår att detta har inget med islam att göra men IS, Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, och Nusrafronten är bara några av islams fredsambassadörer, de är alla verklighetens islam. Har ni förresten sett gatorna fyllas av protester mot dessa gäng på samma sätt som när Muhammedkarikatyrerna presenterades. Några streckgubbar fick muslimerna att sätta världen i brand medan protesterna mot mördargängen är beskedliga.

PK-etablissemanget beskriver vita västerlänningar som de stora bovarna i världen. Vi har sett filmer och TV-serier om den obeskrivligt grymma slavhandeln när 10 miljoner svarta slavar fraktades över Atlanten mellan mitten på 1500-talet och mitten på 1800-talet.

Att 18 miljoner svarta slavar transporterades österut till arabvärlden i “Arab slave trade“, hör vi sällan talas, inte eller att över en miljon européer rövades bort till slavmarknaderna i Nordafrika.

Väst ägnade sig åt denna förkastliga verksamhet i 300 år medan den muslimska världen började på 600-talet och fortfarande håller på. Så sent som på 1950-talet fanns det 450.000 officiella slavar i Saudiarabien och 2003 yttrade Sheik Saleh Al-Fawzan att ”slaveri är en del av islam”

Tillbaks till rubriken, år 1627 slog korsarerna, nordafrikanska muslimer till så långt norrut som på Island. Sjörövarna anlände till Island i två flottor på sommaren 1627, en flotta från Alger och en marockansk flotta från systerstäderna Rabat och Salé.

Salékorsarerna angrep först Grindavík, en fiskeby på sydvästra Island. De dödade två bönder och tillfångatog femton personer. Marockanerna lyckades också kapa två danska fartyg, men sedan drabbades de själva av skeppsbrott och for hem till Afrika. Algerkorsarerna blev kvar längre på nordliga breddgrader och orsakade ännu större skada. Vid strandhugg på sydöstra Island försatte de 110 islänningar i slaveri och dräpte nio. Kulmen på räden var den tre dagar långa attacken mot Västmannaöarna, som slutade med att ett trettiotal öbor dödades och ytterligare 242 fångar lastades ombord. Allt som allt lastades omkring 400 nordiska slavar av i Nordafrika.

En person, Ólafur Egilsson från Västmannaöarna, frigavs efter ett år – inte av barmhärtighetsskäl utan för att han skulle fara till Köpenhamn och förmå Kristian IV att betala lösen för de tillfångatagna. Efter många års mödosamt penninginsamlande lyckades Ólafur 1636 friköpa 34 islänningar, och ytterligare några friköptes senare, men de allra flesta blev kvar i Nordafrika tills de dog. Några gick säkert över till islam (det lättaste sättet att bli frigiven) och assimilerades med det nordafrikanska samhället.  Prästen Ólafur Egilsson skrev en bok om det hårda livet som slav och sina äventyr som gavs ut 1628.

Räden lever kvar i islänningarnas minnen än idag och i över 300 år var det lagligt att slå ihjäl turkar på Island. Mördandet var inte bara tillåtet – lagen krävde att varje turk skulle dödas så fort han eller hon satte sin fot på Island. Lagen togs bort först på 1970-talet men den hade aldrig praktiserats. Algerierna och marockanerna tillhörde på den tiden det Ottomanska riket som styrdes av turkarna. Därav turkar och turkräden.  

Det är märkligt att PK vill få oss att tro att muslimska samhällen är lika bra eller bättre än vårt när de ingenstans under snart 1400 år visat upp annat än elände. Slaveriet var grymt, men väst var inte värre än andra, tvärtom i USA utkämpades ett inbördeskrig för att få slut på slavhandel.

Vårt västerländska samhälle är långt ifrån perfekt men bättre än alla andra både forntida och nutida på frihet och mänskliga rättigheter. Det ska vi ta vara på och vara stolta över och inte kröka rygg för det medeltida islam, får de chansen återupptar de slaveriet utan att blinka. De som tror på sagorna i koranen är nämligen de största rasisterna av alla.

Här kan du kolla in Prästen Ólafur Egilssons boks hemsida och här och här kan du läsa mer om piraternas attack.

-Pettersson säger att jämfört med muslimernas slavhandel var västvärldens rena rama söndagsskolan. Tro inte en sekund att de inte skulle återuppta handeln, gärna med vita européer om de får chansen, det är nämligen helt lagligt och tillåten enligt deras oföränderliga bok koranen…

Historien ovan skulle passa bra till SVT att göra film av, och räcker inte det kunde de fylla på med Svenska slavar i Nordafrika och kanske berätta att Europas länder, främst Frankrikes invasion av Nordafrika berodde på att de ledsnat på muslimernas slavhandel och sjöröveri i södra Europa och på Medelhavet.

Islam är våldsamt, så vi kan inte publicera allt skit de våldsamma muslimerna ställt till med men vi kan påminna om att hela Nordafrika, Egypten, Mellanöstern, Turkiet och Sydöstra Europa en gång var kristet. Vi ska heller inte glömma Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480


4 responses to “Islänningar hyllar muslimer och verkar ha glömt sin egen historia

 • gamlasverige

  Hittade en video om Islams slavhandel i Afrika, av Bill Warner.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Nu lär ju det aldrig hända, men tänk om det hade varit tvärtom!

  Gilla

 • Tommo

  Analys. ….vad sa egentligen madonna i tv igår
  Sätt dig ner och titta en gång till …har hon vänt om.

  Gilla

 • Bosse

  Om detta fick vi inte läsa ett ord när jag gick i skolan på 60-talet.
  Troligen inte så mycket info i dagens skola heller.
  Däremot inpräntades vi noga med hur elak kyrkan var som tog ut tionde i skatt av medbotgarna.
  Eller hur vidriga alla kungar var som tvingade folk att försvara sitt land.
  Den marxistiska svenska historieskrivningen har gjort svenskarna helt historielösa.
  Det är därför alternativmedia är så viktig att stödja , inte minst ekonomiskt, så att detta kommer fram i ljuset.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: