Löfven inför protesterna: Sänker inte bensinskatten


SKATTER. I dag har gruppen ”Bensinupproret 2.0” hållit demonstrationer mot den höga drivmedelsskatten runt om i landet, men enligt statsminister Stefan Löfven (S) har regeringen inga planer på att sänka skatten på bensin eller diesel trots 600.000 medlemmar varav många är desperata över de höga skatterna på drivmedel.

Steget efter

Löfven säger till Sveriges Radios Ekot att han ser upproret som en signal om att det är dags att ställa om och göra oss oberoende av oljan och i stället tillverka vårt eget bränsle.

– Jag förstår mycket väl den här ilskan. Jag är själv uppväxt på landsbygden och vet betydelsen av att kunna köra bil, säger Löfven.

Regeringen har sedan valet 2014 då de lovade att inte höja skatten höjd fem gånger och mer än dubbelt så mycket som Miljöpartiet krävde 2014.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tycker att det har blivit för dyrt att tanka bilen: – SD har tidigare föreslagit sänkning av bensinskatten och i förhållande till regeringen sänker vi skatten. Sedan ska man ha klart för sig att det är väldigt dyrt att sänka bensinskatten. Ska man få ner bensinpriset till 12 kronor, som upproret vill, är det enorma pengar det handlar om och de måste tas någonstans ifrån. Jag är inte beredd att stå här och lova det. Men det jag kan lova är att vi ska sätta stopp för fortsatta höjningar och vi vill också minska reduktionsplikten (krav på att blanda ut bränslet med förnya drivmedel) så att bensinen blir billigare när man tankar, säger Åkesson.

Löfven menar istället att vi ska tillverka mer ”miljövänligt miljöbränsle” själva. Vad det betyder vet ingen. Allra minst Löfven och hur det ska hjälpa dem som är beroende av bil idag är det ingen som vet. Samtliga satsningar på biogas och ”grön bensin” från skog har misslyckats.

Sanningen är att Löfven behöver skattepengarna till annat, skatter på bilisterna minus kostnader ger ett överskott till staten på c:a 40 miljarder per år. Landsbygden är kraftigt överbeskattad. Runt 90 procent av allt resande utanför storstäderna sker som vägtrafik. Så varför ska just bilisternas skatter höjas automatiskt varje år? Går det inte att förbjuda biltrafik innanför tullarna och höja skatten på kollektivtrafiken för de som bor i city med 50 miljarder per år?

När kronan försvagas går dollarn och oljan upp och det ökar drivmedelspriset och skatteintäkterna eftersom momsen är procentuell, de vet vad de gör sossarna.

Det nya bonus-malus systemet som infördes förra sommaren har också en tydlig profil mot landsbygden. Höga straffskatter på till exempel en dieseldriven fyrhjulsdriven bil med hög markfrigång och bonus till elbilar, som främst används i städer.

Den nya infrastrukturplanen som regeringen lagt fast är inte heller positiv för landsbygden. Endast en fjärdedel av investeringsmedlen ska gå till vägar trots, inget till tunnelbana på landsbygden trots att många uppmanas åka kollektivt.

Landsbygdsbor orsakar låga samhällsekonomiska kostnader, minskar sina utsläpp varje år, betalar enorma skatter som höjs automatiskt, saknar oftast kollektivtrafik och får lite tillbaka i form av vägunderhåll med mera. Vi borde protestera mera som fransmännen utan att slå sönder en massa, men vi kan väl börja i EU-valet den 26 maj.

-Pettersson misstänker att regeringen Löfven, S+MP och stödhjulen V+C+L ska ha bilisternas och andras pengar till annat.

Migrationsverket publicerade en ny verksamhets- och utgiftsprognos i början av maj. Av denna framgår att asylinvandringen under 2019 beräknas uppgå till 21000 personer. Av prognosen framgår också att anhöriginvandringen beräknas uppgå till 59.000 personer under året, alltså 80.000 per år och liknande siffror för de närmaste åren.

Alltså i vanlig ordning ligger vi i topp i Europa trots att politikerna framhåller, att asylinvandringen till Sverige inte på många år varit så låg som i dag. De ljuger och också som vanligt har de inte gjort någon konsekvensanalys trots att de vet att detta ökar på bostadsbristen, kaoset i skolan, köerna i vården och polisens arbete.

Är ni dumma i huvudet Stefan, Isabella, Bo, Jonas, Annie och Jan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Löfven inför protesterna: Sänker inte bensinskatten

 • Onkel Björn

  Blir bara mer och mer irriterad över SD. ” Ska man få ner bensinpriset till 12 kronor, som upproret vill, är det enorma pengar det handlar om och de måste tas någonstans ifrån. Jag är inte beredd att stå här och lova det” säger Jimmie Åkesson.

  Hur mycket pengar handlar det om egentligen? 2017 betalade pensionsmyndigheten ut 43 miljarder i garantipension, äldreförsörjnings stöd och bostadsbidrag. Garantipension betalas till de som har haft en väldigt låg eller ingen inkomst under livet. Där ingår även svenskar. Äldreförsörjningsstödet däremot går så gått som helt till utlandsfödda utan inkomst i Sverige. Enl pensionsmyndigheten hade ca 80% av de utlänningar som var äldre än 65 år garantipension.

  Så Jimmie, varför ska svenska skattebetalare försörja utlänningar som aldrig jobbat och skattat i landet. Varför inte tvinga deras barn att ta hand om dem. På 80-talet kom majoriteten av invandrarna i arbete inom 2 år. Idag tar det i snitt 8 – 10 år. Många kommer aldrig i arbete. Flyttar man ut elefanten i rummet tjänar man in en enormt massa pengar.
  En stor invandrargrupp är somalierna. Endast ca 20 % av dem arbetar och betalar skatt. mm mm.

  Vart har SD´s prat om repatriering tagit vägen? Landet har inte råd med de enorma kostnaderna som invandringen för med sig.

  Och Löfvén sen ! En pinsam statsminister.

  Gilla

 • li br

  Snart kommer syreskatt för allt syre ni slösar upp från jorden hälsningar steffe och polarna

  Gilla

 • Nicklas

  Den höga beninskatten är för att delbetala den katastrofala invandringen 82:an är så fruktansvärt blåsta som nickedockor.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Det hade inte spelat någon roll om detta uppror haft sex miljoner följare. Löfven hade ändå inte brytt sig.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I en diktatur har folket ingen talan !
   Utgår ifrån att det finns en mycket nöjd väljarkår som vill ha skyhöga bränslepriser för att försörja dagens och framtidens svenska mångkultur.

   Gilla

 • Ruth Magnusson

  Ska man satsa på mindre utsläpp från fordon, så börja med att FÖRBJUDA alla tävlingar med bilar, motorcyklar, båtar och sådant som går på fossila bränslen. Det är onödigt och ingenting som behövs för att ta sig till jobbet etc.

  Gilla

 • Per

  Egentligen borde man samlas i ett gemensamt välfärdsuppror, visa att gränsen av galenskap är nådd. Sämre välfärd högre skatter gratis och förtur till identitetslösa ekonomiska migranter är inte mandatet regeringen fått.

  Gilla

 • Eugenecork

  visst, de gäller att prioritera rätt, ”anhöriginvandring” går i 1:a hand…att glesbygden utanför urbaniserade områden får offras och bli än ännu värre ödemark är helt o.k…denna nya våg av invällande är inte gratis, procenten på stigande bränslepris, kom som en skänk från ovan för de Röd-Gröna!
  …nämnde i ett tidigare inlägg, att detta va helt väntat svar…Hårdhanskar de enda som gäller snart, men att ge dem en chans till är inte helt fel.
  Spanska Rytteriet står redo, de skulle kunna lamslå hela Fjollträsk från
  kl 07:00 t.om kl 20:00 varje arbetsdag…skulle Max ta en vecka för att få
  alla partier (OBS alla) nu greppa chansen å tog sina små förnuft till fånga och enhetligt ändrar pågående utsugning…av de riktigt drabbade, vi som bebo glesbygden

  Gilla

 • centurion

  Byfånen kontrade med att det icke var aktuellt med någon skattesänkning. Det borde då, logiskt sett, innebära att demonstranterna slutar rösta på landsförrädaren.

  Gilla

 • Kungen

  Hur kan nån rösta på löfven som har ett sådant enormt förakt för sitt eget folk ? Jag hoppas och tror att sossarna är ett utdöende släkte

  Gilla

  • Orvar d.ä.

   Varför tror min bästa herre att sossarna massimporterar röstboskap från MENA och Afrika?

   Kan det inte vara för att behålla makten?

   Sossarna förstår att vi Svenskar tröttnat på dom rejält, så dom använder våra skattepengar till att ful-importera bidragsberoende analfabeter, som vet att rösta på socialbidragspartiet.

   Överallt i Europa försvinner socialdemokraterna, men i Sverige klänger dom fast sig desperat vid makten, med alla medel.

   Gilla

 • Thorsten Schütte

  Att i stället för en svårförverkligad drivmedelsskattesänkning slopa trafikförsäkringsskatten skulle ge bilisterna en kännbar lindring. Att ta bort trafikförsäkringsskatten motsvarar för genomsnittsbilisten knappt en krona/litern inklusive moms, i alla fall något!

  Gilla

 • Sara från Skåne

  En enkät i Aftonbladet idag med 70 000 röstande ger 85% !!!!! FÖR sänkt bensin/dieselskatt, ynka 15 % miljöextremister vill inte sänka skatten.

  Löfven har begått ett mycket stort taktiskt misstag, nån vecka före EU-valet.

  Gilla

 • Tony

  Kan ingen förklara för människan( Jag förstår att det är Svårt)
  att någon jävla gräns måste finnas även för sosseregeringen?
  Han säger sig förstå, för han är själv från landet??
  Han förstår inte ett förbannat dugg, hur skulle han det?
  han äter o skiter gratis på skattebetalarnas konto, han
  höjer sin egen lön 5000 i månaden varje år, och har så
  gjort i flera år, så att han är Europas bäst betalda politiker.
  Men är han den klokaste? Vidare far han mellan Bryssel o
  Fjollträsk flera gånger i veckan ungefär som att han är en
  Världsledare som ingen klarar sig utan, samtidigt så sjunker
  Sverige på alla nivåer allt djupare, någon måste få figuren att
  inse att det inte går att plocka hit folk som ingen har användning
  för och som ska leva av vad andra betalar.
  Alla dom 600 tusen som är emot bensinpriset skulle samtidigt
  kräva hans avgång, han är direkt skadlig för landet!

  Gilla

  • Tore

   Han gör bara vad sossar har gjort i decennier, levt gott på andras pengar.

   Gilla

   • eugenecork

    lite märkligt att inget parti tar avstånd från
    pågående rovdrift?…kan det vara alldeles
    för ”hott” att ta ordentligt ta tag i…om de är
    rädda missa de ”oskäliga syndapengar” de
    erhåller nu, ifall deras vägval isf blev fel?

    Gillad av 1 person

 • ossie

  Hoppas detta sänker sossarna inför EU valet. Under 20%. Jämför Macron med Löven. Macron är en arrogant överklasstyp som fullständigt skiter i vanligt folk medan Löven är en arrogant klassförrädare som också skiter i vanligt folk.

  Gilla

 • Erling

  Sara Skyttedal tror jag det var som använde begreppet Quislingar. Och fick på pälsen för det. Jag kan inte se annat än att hon träffade huvudet på spiken.

  Quisling betyder landsförrädare. Är man inte det om man agerar:

  – totalt tondöv för stämningar hos medborgare i landet,

  – med ytterst lite stöd och förankring hos medborgare i landet,

  – med arrogans och förakt för medborgare i landet,

  – med smutskastning mot andra uppfattningar hos medborgare i landet,

  – med lögnen som utgångspunkt och universalmedel?

  Om inte – när i så fall?

  Gilla

 • Dalmasen

  Vanligt folk ska straffas med höga skatter för att PK maffian
  ska ha råd med invandring, avgångsvederlag för misslyckade
  ministrar. och alla dessa sosse bidrag till folk som inte vill jobba.
  Tänk på det när ni åker till jobbet i bil att ni bidrar till Löfvens bidrags-
  samhälle.
  Stackars er i Norrland med barn som straffas av dessa vansinnes
  skatter.
  Det finns inte skattefinansierad kollektivtrafik överallt.

  Gilla

 • SVENSK

  Han begriper ju inte ens vad han själv sysslar med!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: