Centern borde säga ja eller nej innan EU-valet

EU-VALET 2019. Som ni vet ska det resas misstroendevotum mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. SD, KD, M och L har sagt att de ska rösta för att avsätta Strandhäll. C avvaktar med besked. Den omröstningen äger rum den 28 maj. 

Valet till EU sker den 26 maj så Petterssons gissning är att Annika Strandhäll avgår på egen begäran den måndagen den 27 maj.

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Centern borde säga ja eller nej innan EU-valet

 1. Det är ord och inga visor, som Tino Sanandaji levererar på sin Facebook-sida, om misstroendet mot Annika Strandhäll. Jag citerar hela Tinos inlägg.

  “Regeringen drabbas av ett bakslag när Annika Strandhäll är på väg att få sparken.

  Bakgrund till affären är intressant att känna till. Strandhäll tyckte att sjukskrivningar kostar för mycket. 2016 skickade hon regleringsbrev till Försäkringskassan med mål om hur många som skulle beviljas sjukförsäkring, trots att antal som blir sjuka varje år inte är fix utan varierar.

  Ministerns empatilösa smygbesparing innebar i praktiken att myndigheten skulle jaga sjukskrivna och underkänna ansökan, vilket de plikttroget följde.

  Problemet var att det kom det för många artiklar om cancersjuka osv som Försäkringskassan påstod hade arbetsförmåga och orimligt nekade. Strandhälls lösning var att utse generaldirektör Ann-Marie Begler till syndabock, ge henne sparken och lagom till valet låtsas själv vara arbetarklassens hjälte.

  Normalt kommer politiker undan med sånt, men problemet är att Annika Strandhäll inte bara är en lögnare, hon är en dålig lögnare. Hon är van vid att komma undan med klumpig fulspel i twittermiljö, men svensk statsförvaltning är inte samma lekstuga. En minister kan inte hursomhelst sparka en myndighetschef och ljuga om det.

  Detta skamliga agerande provocerade tjänstemän till något unikt i svensk förvaltningshistoria: formella brev att ministern ljuger.

  Expressen:
  ”Annika Strandhäll anklagas för lögn av topptjänstemän”
  ”Tidigare revisorn: Det Strandhäll säger är inte sant”
  ”Departement uppmanade F-kassan att mörka uppgifter”
  ”Ledare: Annika Strandhäll är en belastning för regeringen”

  Detta är karma för alla sjuka som drabbades och de pensionärer som byggde upp välfärden men som Annika Strandhälls oärligt skuldbelägger för kostnaderna.

  Det är också goda nyheter för arbetsgivare som letar efter en inkompetent f.d minister utan högskoleutbildning som klarade gymnasiet på bara fyra år och tar 140.000 kr i månaden.”

 2. Löfvens Partner i ren o skär dumhet kommer givetvis att tycka som Löfven,Dom tre vissna Löven Lövin, Löfven Och Lööf håller ihop,
  därför ser läget för Sverige mörkt ut, för att inte säga kolsvart!

 3. Glöm inte Centerns gamla devis: “Vi har Alltid velat och kommer Alltid att vela”.
  Ränderna går aldrig ur.

 4. Hockeylegenden Börje Salming säger i en intervju att han är mycket imponerad av Sveriges idag tydligen största idol och ikon Greta Thunberg och gärna skulle vilja se henne som Sveriges statsminister i framtiden !!!!!

  • Om han nu inte har skojat så måste alla hårda puckar hon fått mot sig börja verka på gamla dar.

   • Nej,tyvärr, han skojar inte, han som förr var en idol för många
    ungdomar har nog fått men av dom hårda tacklingarna i Kanada. och blivit P K ist. Vad gör man inte för att få
    uppmärksamhet i Svensk Media?

 5. KD, M och L har allt, enligt plan, kommit ut lite för sent med tanke på EU-valet, för vad jag tror, Orent spel, dvs de VILL fortsätta i EU.

 6. Rödskrikan kommer att pressa ut nåt av svetsarn för att rädda hans minister. Sanna mina ord.

  • Exakt det tror jag med och det blir nog krav på att öppna gränserna för att importera ännu fler pensionsräddare och kulturberikare, allt med målsättning att sänka landet till medeltidsnivå.

  • Bilderbergruppen och Trilaterala Kommissionen finns också i bakvattnet, när de har fått sitt inflytande i regeringen.
   Det var genom Bilderbergruppens direktiv som hon följde helt och hållet så att alliansen splittrades.

 7. Vilken normal människa förväntar sig en fällande röst av Annie Lööf, C, i detta fall? Oavsett..!

  Instämmer delvis UG, lite to much mellanåt, det var bättre förr?

 8. Ska Rö´skrikan fortsätta vela på detta vis, blir det nog till att tillaga och käka upp bägge dojorna.

 9. Att Lööv är opålitlig framgår med all tydlighet.
  Eller som en riktig politiker, inga bestämda åsikter om någonting.

 10. Till Annie Lööf och Centerpartiet som har så svårt att ta ställning, i frågan som berör Annika Strandhäll.

  “Att försvara ett fel är att fela igen.“

 11. Typiskt Annie Lööf, att sega och dra ut på saker till det oändliga. Feg som hon är, att våga stå för vad hon tycker öppet och klart. Se bara på det senaste valet, när hon undanhöll M och KD, in i det sista m m. m m.

 12. Av landsförrädarpartiet C kan man bara förvänta sig ett löfte om en fortsatt vansinnig och helt okontrollerad massinvandring !

 13. Varför lägger du upp så många inlägg och artiklar på en och samma gång? Du bara spottar ur dig inlägg hela tiden.
  Är det inte snartare och bättre att diskutera ett begränsat antal inlägg åt gången?

  • UG, det kanske är bättre med färre inlägg men då blir det färre nyheter och ämnen, så jag tvivlar. Jag får runt 50 mejl per dag med tips och tar långt ifrån med alla.

   Någon sa att det var bättre förr med färre inlägg, det stämmer inte. Vi har legat på 15-20 inlägg och ibland drygt 20 per dag sedan 2012.

   Pettersson

   • De är uppdateringarna som gör en blogg intressant, går man in och det bara är samma tröttnar man snart, tycker Pettersson är lagom…..

Kommentera