S-topp: ”Polen och Ungern ska inte få en spänn”


EU-VALET 2019. Inför EU-valet den 26 maj frågas de svenska toppkandidaterna av Sveriges Radio P1. Idag var det socialdemokraternas kandidat till EU-parlamentet, Heléne Fritzon, tur. Fritzon har varit migrationsminister och socialdemokratiskt kommunalråd, parti-styrelsen, 4:e Ap-fonden, den vanliga karriärvägen för topp-sossar.

Helene Fritzon vill inte EU ska bli en överstatlig myndighet fast dom som inte gör som EU säger ska straffas. Fritzon vill att EU ska kunna dra in bidrag till EU-länder som inte tar emot flyktingar. – Polen och Ungern är bland de länder som tar emot mest bidrag. Jag har varit lite kaxig och sagt att de ska inte ha en spänn så länge de inte tar sitt ansvar också för EU:s gemensamma flyktingpolitik.

Medlemsländerna har vetorätt när det gäller budgeten och Fritzon har inga konkreta svar på hur man ska gå tillväga för att kunna lösa detta.

Heléne Fritzon (S) beskriver EU-valet som ett ödesval om vilket inflytande högerextrema partier ska ha på Europa och högerextrema är alla som inte vill acceptera EU:s överstatlighet och som inte vill ta emot flyktingar.

-Pettersson tycker du ska rösta på S den 26 maj om du vill att EU ska få mer överstatlig makt och bland annat bestämma hur många invandrare vi ska ta emot, i och för sig antar jag att det inte kan bli fler än vi tar emot nu…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


31 responses to “S-topp: ”Polen och Ungern ska inte få en spänn”

 • ruben

  Jag tycker inte att EU får bestämma någons migrationspolitik. I min värld är det emot den internationella folkrätten för länders suveränitet.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Ungern, Polen och några fler förnuftiga östeuropeiska länder kommer aldrig att ta emot sossarnas vinstmaskiner, det hjälper inte hur mycket Löfven, Fritzon, Wallström, Johansson och övriga anhanget hoppar i golvet och skriker som tre-åringar. Dessa länder har stor egen erfarenhet av utländsk invasion och ser även med bävan på utvecklingen i bananmonarkin Absurdistan. Jag ser med glädje fram till sosseregeringens nederlag i förhandlingarna inom i EU och hoppas kunna skicka en blomma till respektive lands ambassad.

  Gilla

 • Tony

  Denna näbbgädda skulle kanske ta och läsa igenom
  vad som var andemeningen med Att bilda ett EU, tror
  att det då hette att få Europas länder att komma närmre
  varandra, genom handel och samarbete på olika områden,
  inget om att ta emot stora horder av män som vare sig
  kan , vill, eller kommer att få ett arbete.
  Att detta EU sen ockuperats av Globala krafter ska inte hindra
  regeringen här att komma ihåg varför EU bildades,

  Men som vanligt tolkar Sverige regler som en viss potentat tolkar Bibeln?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Polen och Ungern går garanterat ur den odemokratiska rikemansklubben EU om inte detta påtvingade trams upphör !

  Gilla

 • Stefan K

  En fråga på detta Helene.

  Hur är det med Rumänien och Bulgarien och deras ansvar för sina egna utsatta medborgare? Jag tänker på de tusentals romer som sitter utanför svenska butiker och tigger pengar av andra.

  De ska väl inte heller få en spänn så länge de inte uppfyller kraven? Bägge länderna erhåller miljarder av EU för att romerna ska hålla sig inom sina egna hemländer.

  Gilla

 • Lagro

  Helene Fritzon yrar om asylrätten som skulle ge rättighet for Nord Afrikaner att komma till Sverige.
  Nu finns det inget krig i Nord Afrika och därfor är det en fråga om att de flyr fattigdomen som ger ingen rätt till asyl.

  Gilla

 • Lagro

  EU länderna kommer inte ta Fritzon på allvar, de behover endast se till hur Sverige har lyckats med sin asylinvandring och den är rena katastrofen.
  Det finns väl inget land i EU som vill kopiera den galenskapen.
  Svenska kronan har också blivit en skräpvaluta därfor asyl och anhorighetsinvandringen kostar enorma pengar och inga skattepengar kommer in från odågorna som regeringen importerat.

  Gilla

 • Olof.p

  Röstar man på människor vars sista halmstrå är att jobba som politiker, när de inte kan få eller behålla ett vanligt jobb, då blir det som det är i socialdemokraternas Sverige.

  Gilla

 • Bajen666

  Jag bet att man inte ska hugga på dialekter och medelålders kärringar men jag mår fan dåligt/illa när jag hör denna tant…det blir off-knappen direkt.

  Gillad av 1 person

  • Bajen666

   Vet ska det naturligtvis vara..:-)

   Gilla

  • mulle omar


   som Gårdare me vårdad vokabulär upplever jag att dialekten hon har är snalik den som brukas söder om Skanstull…om de e Bagis el. längre sydvart svårt att
   avgöra…låter ungefär lika, överallt söderut ute på bonnvischan!.,)

   Gilla

 • Suzie

  Skrämmande men mycket talande typexemplar av socialist diktaturens kreatur.Denna Fitzon är en folkförrädare och nyttig idiot åt Eu politibyrå som itne jobbar för Europas folks bästa,tvärtom.Det är bra att de fula trollen kommer fram i ljuset så folket får se deras totalitära nationsfolk fientliga politiska agenda,dessa verkliga folkets fiender måste bytas ut snarast .

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Hon behöver inte bekymra sig!

  Med nuvarande politik har vi snart inga pengar att betala dom!

  Gilla

 • Fred

  Men vad säger tyska företag om det. det är ju EU pengar som får hjulen att snurra i Polen och väldigt många företag i Polen ägs av – just det, Tyskland.

  Gilla

 • Kurt

  Ansvar? det pratas hela tiden om Europas ansvar. Är det mitt ansvar att muslimerna ta kål på varandra? I helvetet det är! Vårt ansvar är den egna befolkningen i första hand.
  Jag se gamla Svenskar rota runt i sopkorgar efter pantburkar för att klara sig, medan blattarna kassera in bidrag av alla de sorter, kör runt i nya bilar betalat med bidragspengar som gamlingen som leta efter pantburkar ha slitit ihop under sitt arbetsliv. De 82% som bär ansvar för detta är vidriga
  vad jag tycker om de politiker som ha ställt till detta?
  De bör stå framför en tegelvägg

  Gilla

 • li br

  Vilka andra länder i europa ”hatar ”Sveriges chef?? ?

  Österrike som med hjälp av Polen hjälp lyckades stoppa muslimerna (osmanska riket) på 1600 talet (Slaget vid Wien) Österrike har fått kriga med muslimer som försökt ta över deras land och har även varit under beläggning av osmanska riket i perioder ett flertal gånger.

  Polen lyckades hålla sin gräns så det osmanska riket inte kunde ta över Polen. Stopp men inte längre var budskapet från polen. De har keigat med muslimer flera gånger och de vann !!

  Ungern. Som lyckads kriga sig tillbaka sitt land från muslimerna efter 150 år av ockupation.

  Sverige tycker det är konstigt att dessa tre länder inte öppnar upp dörrarna till muslimerna frivillig. Ja du kära sverige chef……..Undra varför?

  Gilla

 • li br

  Sverige brunssmetar allt och alla när sverige själva var upp i rövhålet på Hitler i åratal.

  När Ungern vägrade lämna ut judar och gömde dessa eller vägra låta tyskar använda järnvägen blev Ungern angripet. Raul Wallenberg blev utsänd till Ungern via den amerikanska myndigheten War Refugee Board i syfte att rädda judar undan Förintelsen.

  Idag brunmålar Sverige Ungern för att ungern vill vara fria och kunna växa som land. Ungern blev ockuperat i över 150 år av muslimerna när det Osmanska riket bredde ut sig norr över. Sedan blev Ungern ockuperat av Ryssland och kommunism under en bra tid.

  Nu när Ungern står på egna ben så är de väldigt rädda om sitt land. De har varit med om två långa tvångsockupationer i sin historia av två främmande makter. Trots detta överlevde den ungerska nationalkänslan och den ungerska kulturen trots att det var förbjudet att uttrycka en. Tack vare nationskänslan slutade aldrig Ungern att kämpa för rätten att få tillbaka sitt egna land.

  Varför ska de släppa in nya muslimer i landet när Ungern redan vet hur en muslimsk ockupation känns och är och hur förödande det var för befolkningen och landets utveckling och ekonomi???

  Gilla

 • Lagro

  Den svenska asyl och anhorighetsinvandringen blev till en katastrof.
  Svenska regeringen har helt frivilligt tagit emot de här asylinvandrarna foton har tagits hur de får toppmoderna bostäder med alla bekvämligheter och en fast månadsinkomst varje månad, som kallas forsorjningsbidrag.
  Naturligtvis har många sett en mojlighet att få en mycket enkel och bra forsorjning utan någon ansträngning och därfor har kon på asylsokande växt.
  Sverige är en stor del av orsaken att så många tagit risken att bege sig från tredje världens länder till Europa och Sverige som har haft de mest generosa villkoren for lycksokarna.
  Nu har de svenska politikerna borjat inse vilket misstag de gjort och forsoker skylla ifrån sig på andra länder som Polen och Ungern.
  Men de länderna behver endast se på Sverige som ett avskräckande exempel med naiva politiker, och vilka problem de skapat med asylinvandringen.

  Gilla

  • Lagro

   Polen tar emot asylsokande men säger till dem ni får ett bidrag om det är ca 1000 kr i månaden och bostad får ni soka själva det kan inte myndigheterna erbjuda.
   Samma sak gor Portugal och inga asylinvandrare vill stanna i sådana länder.
   Sverige hade kunnat gora likadant om de skulle blivit erbjuden existensminimum som många pensionärer måste leva av och bostaden måste de skaffa själva , det skulle medfort att inga asylsokande kommit till Sverige.
   Sossepolitikerna såg det här som en enkel mojlighet att få roster, men allt har blivit till en katastrof, som de sent omsider borjat forstå.
   Svenska kronan har blivit en skräpvaluta därfor asyl och anhorighetsinvandringen kostar stora pengar, som marknaden diskonterar som gor att valutan faller.
   Man okar penningmängden for att kunna betala odågorna som gor att kronan sjunker.
   Många kommuner sitter i en mycket eländigt till, de kommer inte att klara av välfärden utan måste borja med kraftiga nedskärningar, de kommuner som tagit in asylinvandrare.

   Gilla

   • li br

    EU har reglerad miniminivå som berättar vad länderna måste göra. Det är: kläder, mat och kollektivboendehusrum. inget mer ! Det är frivilligt för länder att ens ge pengar. Räcker med att dela ut kläder, mat i natura. Behöver du sjukvård så skapas det ett skuldkonto som migranten måste betala av när den börjar jobba. Som land har du rätt att bestämma vart migranterna ska, i vilka områden de får röra sig inom.

    Sverige ger en sådan lyxnivå till migranterna som inget annat land ger.

    EU lagen säger att landets invånare SKA ha det bättre än migranterna och att ingen migrant har rätt till att få något bättre eller billigare än landets EGNA invånare.

    Gilla

 • Sara från Skåne

  ”Alla ska ta ansvar”: Jag föreslår sålunda att Skråmos sju avkommor placeras i ett Katolskt kloster på polska landsbygden och fostras upp av nunnor.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Polen och Ungern kan ju alltid ta till den baltiska lösningen, dvs. släppa in dem men ge dem någon lyxtillvaro. Om Ungern gör på detta sätt kan vi säkert få några miljoner till snabbt till Sverige.

  Gilla

 • svensson

  Oj vad ”käck” tanten blivit ”inte en spänn ska dem ha”. Som tidigare sagts hon var fullständigt värdelös i Kristianstad och hon lär inte bli bättre i Bryssel bara mer pengar i egna plånboken.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Undrar om alla sossarna har detta med ”dubbeltänk” inskrivet i CV:t, för annars kan dom omöjligen leva med sig själva. Eller är det indoktrinering från det att man blir sosse som det påbörjas, att man ska ljuga så mycket man kan varje dag tills att man tror sig själv tala sanning ?

  Eller är det bara så simpelt att när dom sa att dom som kommit är kompetensregn, men dom räknade bara med IQ:n som finns inom partiet. Antingen det eller dubbeltänk, finns liksom ingen annan logisk förklaring tyvärr

  Gilla

 • Peter Andersson

  Vad är EU,s gemensamma flyktinpolitik? Vad innebär den egentligen?

  Gilla

 • Kent

  Någon succé var inte Helen Svensson/Fritzon i Kristianstad kommun och kommer inte att bli i Bryssel heller. Man tar hem en maktgalen kärring Marita Ulfskog och skickar ner en annan dito.
  Överstatlighet vill svenska sossar bara ha om de får diktera vad som är överstatlighet.
  Typiskt sossar att försöka dölja sina dundermisstag genom att skylla på andra länder.
  Nytt ord i sossarnas ordbok, ”vi har tagit ansvar” betyder förödande felbeslut.
  Det socialdemokratiska storhetsvansinnet förnekar sig inte.

  Gilla

 • Lellegoo

  Det går som på räls. EU kommer att falla samman av sin egen tyngd. När de ”rika” medlemsstaterna omfördelat sin ”rikedom” internt till invandrarna och externt till de fattigare senast anslutna länderna så är det tack och hej.

  Ha de.

  Gilla

 • ossie

  Heder åt dessa länder som värnar sitt lands gränser och sin befolkning till skillnad från de flesta västliga länder. Inga EU bidrag i världen är värt att släppa in smittan som heter Islam.

  Gilla

  • Golonka

   Sverige vill så gärna uppfostra resten av Europa. ”Är ni inte lika duktiga som vi, och tar in lika många flyktingar, så får ni inga bidrag!”

   Gilla

 • Tore

  Nej palestinierna ska få pengar till sprängmedel och ensamkommande asylmissbrukare ska få pengar men inte dom som värnar sitt folk och land.
  Vidriga sosse kräk.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: