Följ pengarna…

BROTTSLIGHET. Fantastiskt, man kan undra om det är för att skydda sig själva som regeringen dröjt så länge. För inte ens Mikael Damberg har väl kunna undgått att veta att det är en effektiv metod att följa pengarna.

Redan den ökände gangstern Al Capone som sysslade med kriminalitet som mord och spritsmuggling i 1920-talets Chicago fälldes för skattebrott 1931 när det inte gick att bevisa grövre saker.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Följ pengarna…

 1. Men utan att samtidigt återställa resurserna för gränskontroll till läget före Politrukens sabotage mot polis, tull, kustbevakning mm, så hjälper det inte att enbart finanspolisen upprustar.

  Införsel av stöldgods, svarta pengar, etc behöver kontrolleras, men i SYNNERHET utförsel av stöldgods, stulna pengar, kriminella vinster m fl måste tas tag i. Blir det svårare att smuggla ut stöldgodset så minskar sannolikt mängden utländska ligor i Sverige.

  Ligorna skall självklart sona sina synder i hemlanden (OK- Sverige betalar) och de skall på livstid utvisas ur Sverige.

 2. Följa pengarna?

  Det blir inte lätt eftersom våra totalt ansvarslösa politiker (ffa i partierna S, MP, C, L och V) fullständigt vräker ut massvis av våra skattepengar …

  https://lh3.googleusercontent.com/-UJPOaV4kWU4/UngHE2IjVPI/AAAAAAAAKGU/TZSZrkFGNvE/w900/cartoon-throwing-money-out-of-his-car.gif

  …. hur som helst till både höger och vänster via massor av våra olika myndigheters kanaler där ingen längre har någon som helst kontroll.

 3. Det är lätt att följa vart Svenska skattemedel också tar vägen
  och vad merparten används till?

 4. Man kan inte sluta förundras över ledande socialdemokratiska politikers kommenterande på sociala medier.

 5. Ja, om han har insikt om metodens effektivitet undrar man självklart varför det inte gjorts för länge sen.

  Kanske hittar man Arabiska Dirham – och det vore ju förargligt!!!

 6. Detta kommer sannolikt att också använda mot oliktänkande. Hur det går till har jag redan räknat ut.
  Alla former av medel kan följas, snart överallt.

 7. I Sverige är sluttampen på de flesta pengarströmmar staten.

  Välfärdsbrotten, bidragsbrotten, upphandlingsbrotten ger mest inkomst och minst chans att åka fast.

  I Sverige borde man lägga 90% fokus på kontroll och förarbete innan utbetalning till något än att lägga 90% fokus på resultatet av kassa utbetalningar

Kommentera