Fem gripna efter terrordåd på julmarknad i Strasbourg


TERRORISM. Fem personer har gripits i Strasbourg i Frankrike, misstänkta för inblandning i skjutningen under en julmarknad i staden förra året, uppger fransk media. 

Enligt France TV Info misstänks de gripna för att ha koppling till vapenleveranser. Fem personer dog och elva skadades i terrordådet. Gärningsmannen jagades av polisen i två dagar innan han sköts till döds.

SVT var snabba att rapportera, om terroristens död, endast ett dygn efter oss amatörer, men inte ett ord om att han var muslim, eller terrorism, islam eller eller gärningsmannens marockanska rötter. SVT beskriver inte ens morden på julmarknaden som terrorism.

-Pettersson är imponerad att public service lyckades undvika detta…

TIDIGARE 2018-12-13. Cherif Chekatt, terroristen från Strasbourg skjuten till döds

TERRORISM. 29-årige Cherif Chekatt, som jagats av polis efter dådet i Strasbourg på tisdagen, har dödats av fransk polis, uppger flera poliskällor för France info.

Chekatt Cherif

Tre till fyra skott hördes under en polisinsats i området La Meinau samtidigt som minst en polishelikopter cirkulerade i luften ovanför.

Ytterligare en person greps efter en stor polisinsats i södra Strasbourg tidigare på torsdagen, enligt flera medier. Sedan tidigare har fyra av Chekatts familjemedlemmar gripits.

Terrorgruppen IS har tagit på sig tisdagens dåd på julmarknaden i Strasbourg och beskriver gärningsmannen som en av deras ”soldater”.

TIDIGARE 2018-12-11. Tre döda i islamskt terrordåd vid fransk julmarknad

ISLAM. En skottlossning har inträffat i centrala Strasbourg i Frankrike. Tre personer uppges vara döda och minst elva allvarligt skadade. 

Den lokala tidningen l’Alsace uppger att en ensam gärningsman skjutit personer och sedan förflyttat sig en bit och avfyrat fler skott.

Skottlossningen ska ha ägt rum på en julmarknad. Området uppges ha utrymts och spårvagnar förbi platsen har stoppats. Stadens vice borgmästare invånarna i staden att hålla sig inomhus. Gärningsmannen är inte gripen men identifierad som Chekatt Cherif, 29 år och  radikal islamist. Polisen skulle arrestera honom i hemmet i morse men han var utflugen. Chekatt Cherif är född och uppvuxen i Frankrike med rötter i Marocko. Tidigare straffad över 20 gånger för brott i Frankrike och Tyskland och var eftersökt misstänkt för rån.

Le Figaro

-Pettersson säger att det hjälper inte med betonghinder mot galningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


2 responses to “Fem gripna efter terrordåd på julmarknad i Strasbourg

  • ruben

    Svenska myndigheter och mainstream media verkar tävla i hur de våldsälskande Islamisterna dom redan bjudit in i välfärdsvärmen ska skyddas och få verka och leva ifred. Vem skyddar den fredliga allmänheten och värnar om att de ska få leva och verka ifred? Sverige har bara byggt upp och klarar ordningskapacitet för inhemska kriminella i Sverige. När myndigheterna importerar kriminella våldsfixerade individer på löpande band räcker inte poliserna. Det är en ödesfråga, som förhoppningsvis börjar med EU-valet i år.

    Gilla

  • Kent

    När det blir helt klart att det är ett islamistisk dåd så tystnar regimmedia.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: