Är 3D-klitorisar avdragsgilla?

EU-VALET 2019. Malin Björk (V) har beskrivits som den svenska EU-parlamentariker som varit mest öppen om sin ekonomi. När Svenska Dagbladet 2017 granskade parlamentarikernas så kallade kontorsersättning så var hon länge ensam om att visa upp sina kvitton, rapporterar SVT

RFSU säljer 3D klitoris i ömtåligt plastmaterial för 349 kronor på sin hemsida.

Malin Björk bor och är skriven i Bryssel numera, trots det har damen tagit ut omkring en miljon kronor i traktamenten i Bryssel! Själv menar hon att pengarna gått till hotell och resor i Sverige, och att upplägget godkänts av parlamentet. Nu ska hon betala tillbaka en del av pengarna.

Som vänsterpartist framhåller hon också gärna att hon betalar en stor del av sitt arvode i så kallad partiskatt, vilket innebär att hon får ut bara 29.000 kronor i månaden.

Men Malin Björk utmärker sig också på andra sätt. Hon är sedan länge skriven i Bryssel – men väljer samtidigt att ta ut EU:s frikostiga dagtraktamente. Det ger över 3000 kronor när hon jobbar där, förutsatt att hon registrerar sin närvaro.

Den gångna mandatperioden har Malin Björk varit inskriven och närvarande 357 dagar, vilket ger 1.071.000 kronor skattefritt i traktamente. Malin Björk menar att hon gjort upp med parlamentets administration om att hon kan använda pengarna för resor i Sverige.

Samtidigt har EU-parlamentarikerna en ersättning på närmare 45.000 kronor i månaden till hotell och resor i Sverige,

I en mejlkonversation efter intervjun med Malin Björk förklarar hennes medarbetare att hon inte använt denna pott eftersom ”huvudsyftet med kontorspengarna är inte att de ska bekosta parlamentarikerns behov av resor och uppehälle i det land där parlamentarikern är vald”.

Enligt SVT:s enkät har Malin Björk i stället använt kontorsersättningen till bland annat telefonräkningar, hyran av ett Stockholmskontor och kontorsmaterial. ”Jag har också köpt in hundra kaffekoppar och ganska många 3D-klitorisar av plast med feministiskt och vänsterpartistiskt tryck på”.

Malin Björk (V) anser att hon inte gjort något fel, men hon ska betala tillbaka pengar, oklart hur mycket. Hon tänker heller inte redovisa vad hon använd pengarna till och har inte sparat några kvitton över utgifterna.

Malin Björk har tidigare skrutit över att hon redovisade sina kvitton, det gällde tydligen inte alla kvitton och alla inkomster och hon är även Sveriges första öppet lesbiska kvinna i Europaparlamentet.

Om Malin Björk (V) på bloggen…

 

Malin Björk (V)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Är 3D-klitorisar avdragsgilla?

 1. Det är bl.a. såna här Vinster i Välfärden som gör att det blir Förluster i Välfärden, för oss hårt slitna skatteslavar. Jonas, du borde nog hulka lite som vanligt nu.

 2. Lena Mellin, Aftonbladet: Köp inte 3D-klitorisar för ersättningen

  Varje politiker bör sätta upp en lapp på väggen. Där ska de stå …

  ”Köp inte plast-klitorisar och annat som jag inte kan förklara för traktamentet eller andra skattefria ersättningar”.

  Det slutar nämligen bara på ett sätt. Illa.

  Partiledaren Johans Sjöstedt (V) ryckte genast ut till Malin Björks (V) försvar. Han förstår inte alls SVT:s avslöjande om partiets toppkandidat i EU-valet Malin Björk, skriver han på Twitter.

  Så kan det vara. Men Malin Björk verkar däremot ha förstått eftersom hon redan bestämt sig för att betala tillbaka delar av det miljontraktamente som hon plockat ut för sin närvaro i parlamentet sedan 2014.

  Läs mer på:

  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/1nWVMJ/ett-gott-rad-kop-inte-3d-klitorisar-for-skattefria-ersattningen

 3. 3D klistras? Ja det gäller att göra sina arbetsdagar meningsfulla. Tillhör hon tattarsläktet Björk månntro?

 4. Partiledaren Jonas Sjöstedt (V) som under tiden oktober 2006 till februari 2009 gick omkring och softade i New York, bodde på Park Aveny och hade det allmänt trevligt för bidragspengar (dvs skatter) …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2014/07/jonas_sjc3b6stedt.png

  … han tycker / ljuger så här om Malin Björks miljon-“traktamente” som hon kvitterat ut från EU …

  112 SVT Text Tisdag 14 maj 2019
  INRIKES PUBLICERAD 14 MAJ

  Sjöstedt (V): Inget fusk av Björk

  “Att ta ut traktamenten som alla får
  är självklart inte att fuska, dessutom
  använder Malin ju pengarna till att
  träffa väljarna i Sverige. Ingen annan
  svensk ledamot tar ut så lite lön till
  sig själv”.

  Det skriver Vänsterpartiets parti-
  ledare Jonas Sjöstedt på Twitter.

  “Alla EU-parlamentariker som bor i
  Bryssel får traktamente. Till skillnad
  från andra stoppar Malin Björk inte de
  pengarna i egen ficka. Dessutom är hon
  helt öppen med kvitton från kontors-
  ersättning och tar bara ut 29 000 i
  månaden”, skriver han vidare.

 5. Tänk då på att det i EUP sitter 751 sådana här parasiter plus alla tusentals tjänstemän och annat som lever på oss Europeiska skattebetalare. Med dessa löner och förmåner är det ju inte svårt att förstå att det krävs en otrolig massa pengar för att detta vansinnesprojekt skall kunna snurra runt!
  Det måste ju vara Europas mest attraktiva arbetsplats för parasiterande gamla s.k. politiker.

 6. Slipper flyga o hindra andra resenärer, kommer ni i håg vilken jävla attityd hon visade upp bara för att få godhetsonanera o få rymdhjärtan

  • Inga problem, en sann kommunist lever som hon lär enligt devisen. Allt till alla, men mest till mig

 7. Malin hälsar att hon tillhör arbetarklassen och kämpar stenhårt mot kapitalet, ( andras kapital förstås). Äckligt vidrigt, hur fan kommunisterna idag får en enda röst förvånar mej, hur tänker Ni där?

 8. Det är samma byke hela högen… Mindre begåvade “folkvalda” som skor sig på skatteslavarna !

 9. Fy fan att pengar går till sådana fekalie människor, pengarna skulle kunna användas till något vettigt istället.

 10. Skriven i Bryssel. Ja varför ? Jo för att slippa betala skatt i Sverige. Oj så solidariskt. En typisk kommunist som lever i lyx.

Kommentera