M ångrar sig igen…


PUBLIC SERVICE. Den 14 november 2018 röstade riksdagen igenom förslaget om skattefinansierad public service med 276 röster för och 60 röster emot. Det enda parti som motsatte sig förslaget var Sverigedemokraterna (SD), som ansåg public service (SVT, SR och UR) inte skötte sitt uppdrag och därför inte kunde stödja en finansiering med skattemedel.

SD anser också att Granskningsnämnden, eller något annat organ, i högre utsträckning bör granska sakligheten i public service.

-Pettersson noterar att delar av moderaterna nu ångrat sig. Det är märkligt hur ofta M är tvåa eller trea på bollen. M borde lära sig tänka efter först. Det känns lite löjligt att nu vara emot det man införde för ett halvår sedan….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “M ångrar sig igen…

 • Tony

  Ja får sossarna fortsätta att härja så kommer säkert Licensen att återinföras så att vi får betala dubbelt, skatt plus Licens.

  Gilla

 • Tony

  Eller tvinga SVT/ SR att leva upp till dom mål som är uppsatta för
  dem, nu använder slogan att man är politiskt neutrala, detta är
  falsk marknadsföring så det bara skriker om det.
  Dom är inget annat än en propagandakanal för V, S och
  skadedjuren i Miljöpartiet, och det är för djävligt, för så får
  inget annat företag bete sig mot samhället, men socialister gör som vanligt som dom vill!

  Gilla

 • Per

  Eftersom moderata personer gärna struntade i betala tvlicensen, har det väl gått uppför dom att avgiften kommer de inte undan. Så därför denna
  helomvändning finns inget heligare än egna plånboken för en moderat.
  Skenheligt men annars bra.

  Gilla

 • Dino

  Helt OT men ytterligare 1 kommun i Södermanland är djupt i kris -169 miljoner pga soc bidrag och den lyckliga kommunen är Eskilstuna men vi gör ju vinst längre fram frågan är ju bara när och hur ladorns är ju fulla men av mal ej pengar

  Gillad av 1 person

  • Lellegoo

   Ja och vad säger intelligensreserven som styr i kommunen.
   ”Kostnader för fler elever i skolan, fler som behöver vård och försörjningsstöd stiger. Man tvingas till en rad besparingar för att välfärden ska fortsätta fungera.”

   Vad är det kommunen sköter, jo vård skola och omsorg. Funktioner som har med välfärd att göra. Vad skall de då spara på?? Skall man spara på välfärden för att välfärden skall fungera?

   Man kan också tillägga följande djupsinniga analys från intelligensreserven. ”De närmaste åren blir ekonomiskt tuffa och vi behöver kortsiktigt bromsa utgifterna för att få en ekonomi i balans.”
   Och vad gäller för åren efter de närmaste åren? Har intelligensreserven en kristallkula? Vad talar för att detta är ett kortsiktigt problem (obs inte utmaning). I min kristallkula ser jag inget som talar för att det bli bättre på sikt, snarare tvärtom.

   Vi får väl se.

   Gilla

  • hajo

   Hahaha.. Jag väntade på att höra om den Grisfarmen.
   E-tuna!!
   Det måste vara det mest avskyvärda stället i Norden!

   Gilla

 • Kattsand

  På den tiden var väl alla partierna så upptagna med att hålla SD utanför så man tänkte väl andrig på vad man röstade på, det enda man brydde sig om var att det var emot vad SD ville.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Exakt, så den dagen SD hade uttalat sig för fri invandring,
   evig globaism, ett Europa med noll gränser samt väkommnade till alla terrorister så hade övriga partier röstat emot.

   Gillad av 1 person

   • Realist

    Ja just så gör alla ”barn i 6-års åldern” men senare blir de mycket mer FÖRNUFTIGA än hela vår nuvarande regering !!!

    Gilla

   • messkalle

    @Dacke, din hypotes kan inte uteslutas. Dock processen började långt tidigare, när socialdemokratin insåg att deras väljare inte längre var underklass var man nöd och tvungen att skapa, genom generösa bidrag, en ny väljarbas – invandrare. Öviga partier, utom SD, hände på utan någon som eftertanke.

    Gilla

 • centurion

  Ja, det kan ju bli lite rörigt i partiet, när Ulf är partiledare men Fredrik bestämmer. Samtidigt som Bilderbergarna bestämmer över Fredrik som i sin tur måste tillrättavisa Ulf eftersom Fredrik fick smäll på fingrarna av Junker. Sen finns det ju faktiskt också s.k. partimedlemmar, gudbevars, att dras med och det öppnar då för nya förvecklingar. Alliansen sprack ju, så där har vi ett hinder mindre. Ulf är i alla fall, precis som Greta, bara ett verktyg i denna såphala intrig och sista ordet är nog inte sagt ännu för :”Sagt är sagt—men man får ändra sig hur mycket som helst”. Inte mycket att luta sig mot när det blåser.

  Gilla

 • turrim

  Man har lärt av C och L, att ge ett löfte före valet och sedan djävlas med väljarna och bestämma tvärt emot. Ta t ex bidrag till illegala där Anna König Jerlmyr ljög eller på Reinfeldts tid biltullar.

  Gilla

 • Jag

  moderaterna litar jag INTE på! de svänger som en vindflöjel och har inte en susning om vilken politik de ska driva? de liksom de övriga inom sjuklövern har endast haft en ”sakfråga” och det är SD! Att motarbeta SD!
  det kommer att ta år att bygga upp sitt sargade förtroende!

  Gilla

  • lisa.

   Jag anser att moderaterna är körda för alltid efter Reinfeldt.
   Kristersson hade möjlighet att protestera, men applåderade Reinfeldts galenskaper.
   Jag röstade på Moderaterna sedan 1970, men jag blev grymt lurad.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: