Henrik Jönsson om den kraftigt fallande Svenska Kronan

Som vanligt en mycket bra video, denna gång om den misskötta Svenska ekonomin.

Tyvärr pratar han på utrikiska i denna video, vilket gör att stora delar av den Svenska regeringen, med Statsminiministern i spetsen inte kan tillgodogöra sig innehållet.

Fast dom kan ju titta på bilderna förstås! 

9 thoughts on “Henrik Jönsson om den kraftigt fallande Svenska Kronan

 1. The Swedish currency is Krona, not crown.
  Ikea is pronounced Ikea (”eekea” not ”Ajkea”!!)

 2. Hos Löfvenz gror väl kanske någon galen idé om att han – och hans indoktrinerade och trogna följare – skulle kunna resa runt till landets alla kommuner som befinner sig i penningkris …

  https://lh3.googleusercontent.com/-UJPOaV4kWU4/UngHE2IjVPI/AAAAAAAAKGU/TZSZrkFGNvE/w900/cartoon-throwing-money-out-of-his-car.gif

  … och hejdlöst kunna sprida pengar för att lösa deras akuta ekonomiska problem … men dessvärre upptäcker Stefanz redan innan turnén startat att …

  https://i0.wp.com/pbs.twimg.com/media/CyxHAMbW8AEaODJ.jpg

  … alla pengarna redan tagit slut.

 3. > Tyvärr pratar han på utrikiska i denna video, vilket gör att stora delar av den Svenska regeringen, med Statsminiministern i spetsen inte kan tillgodogöra sig innehållet.

  Nu verkar engelska språket just vara en av de saker Stefan ”I’m not drunk yet” Löfven är relativt bra på, särskilt i jämförelsen med flera andra i ”regeringen”…

 4. Kronans fall med devalveringar beror på en invandring som varit inriktad på att få in vänsterroster.
  Fallet av kronan borjade 1973 med sympatisorer till socialistregeringen Allende, som fick uppehållstillstånd , sedan utvidgades det till alla länder i Latinamerika där personerna sympatiserade med Allende.
  Därefter skedde invandring från länder där personerna hade vännstersympatier.
  1980 var det ca 2 miljoner vietnameser som med sjo ovärdiga båtar lämnade landet och blev båtflyktingar.
  Västländer tog emot en stor del av de här båtflyktingarna bortsedd från Sverige som inte ville veta av dem, därfor de flydde från det socialistiska paradiset Vietnam och skulle sannolikt inte lägga sin rost på socialistpartier.
  När Ryssland hamnade i stor ekonomisk kris under Jeltsin, var det många hogutbildade som forsokte få uppehållstillstånd i Sverige men de fick kalla handen, därfor de skulle inte ha rostat på socialisterna.
  De här hogutbildade sokte till USA, Kanada och Australien som tog emot dem med oppna armar.
  Den stora katastrofen med invandringen är asyl och anhorighetsinvandringen som definitivt har sänkt kronan och med mycket andra negativa foljder.

  Med den här invandringen som var från 1973 fram till asyl och anhorighetsinvandringen , blev det många sjukpensioneringar av många orsaker och många flyttade tillbaka till sina hemländer med inkomst från Sverige.
  Med asyl och anhorighets invandringen har det betalts ut enorma summor och de flesta har forsorjningsstod och bostadsbidrag.
  Det som nu sker är att penningmängden måste okas for att klara av kostnaderna och det är det som gor att kronan faller.

  Valutamarknaden har diskonterat en fallande krona och säljer kronan på terminer for att sedan kopa tillbaka den på mycket lägre nivå, och de gor enorma vinster på sådana transaktioner.

  • Eftersom det inte fanns bostäder till asyl och anhrighetsinvandrarn gjordes på det sättet att räntan sattes mycket lågt och alla som hade fast jobb kunde lätt låna pengar for att kopa en egen bostad, Naturligtvis drevs priserna upp till onaturliga nivåer därfor efterfrågan blev stor.
   Hyresbostäderna reserverades till asyl och anhorighetsinvandrarna med bostadsbidrag.
   Om Riksbanken hojer räntan kommer många att inte klara ränteutgifterna och amorteringarna, som gor att bankerna tar bostaden och säljer den på oppna marknaden.
   Ett sådant forfarande skulle skapa kaos på finansmarknaden och kronan skulle inte stärkas mycket även om räntan hojs.
   Med Carl Bildt och Bengt Dennis hojdes räntan till 500% men kronan kunde inte forsvaras, och det är samma sak nu med problemen som finns.
   Den bästa losningen är att den här regeringen faller och det blir en regering som sätter totalstopp for asyl och anhorighetsinvandringen.
   Det finns ingen mojlighet att utvisa de här asyl och anhrighetsinvandrarna, även de som begått grova brott.

   Det hade funnits mojlighet att få stopp på den här galenskapen, men 82% av de rostberättigade har sympatiserad med den här utvecklingen.

 5. Omvärlden håller på att devalvera Sverige som nation. Det blir så när vi förvandlas till Babbestan.

Kommentera