Pensionsdebatten


PENSIONER. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) debatterar pensioner med sig själv, den översta i början på år 2017, sedan kom tydligen notan för dom som skulle rätta oss.

Dagens arbetarklass har aldrig haft ett fysiskt arbete utan gjort karriär i facket och partiet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


28 responses to “Pensionsdebatten

 • IQ?

  Jah är väldigt snäll människa och aldrig talar saker som kan göra någon ledsen men hon har IQ runt om 90 och plats kom genom allt utom arbete. Jag har inte läst 10 ord om henne och jag har inte tv. Hon har inte varit någon gång i Lidl eller Netto. Hon har inte träffat en svensk på 63 som sa han jobbar 40 år och han kommer att ha 7 000 kt i månad. Nu går jag att söka om henne och läsa om hennes lön och arvdelar.

  Gilla

 • carl ekström

  Tåll inte se dig…du pratar som Pol Pot…Tycker jag..Falskheten lyser i ögonen .är vad jag ser.
  Visa lite medmänsklighet ,om du vet vad det är..

  Gilla

 • Anders

  Sluta sprida ut våra skattepengar i form av bistånd över hela världen.
  Spara lite av dom till vår pension.

  Gilla

 • Anders

  Med så många pension-räddare borde hon kunna sänka avgifterna.

  Gilla

 • kaj jakobsson

  120 000 ?? drygt 300 000 pensionärer har
  Drygt 85 000/år före skatt. Du kan se dem
  Plocka burkar o leta gammal mat .
  Arma land

  Gilla

 • Erling

  Hjärntvättad in absurdum! Får mig att associera till ett tomt äggskal!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  En hycklande, ljugande råtta !

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå Annika Strandhälls brist på fakta och kunskap…..

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov. Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

  Gilla

 • jenten

  Usch vad avslöjande av Annika,…att ha en sån position och ändå vara så okunnig, hundratusentals importerade gamlingar via anhörighetsinvandringen ska konsumera pension trots att de aldrig varit med och betalat in till systemet blir ohållbart och kommer inte att lösas trots glädjekalkyler från Annika.Att göra som Sverige gjort och gör att importera välfärdskonsumenter som näst intill aldrig kommer bidra med något är ohållbart vilket FN tydligen menat på att Sverige blir ett U-land inom 11 år

  Gilla

 • Lagro

  Politikerna har ljugit att den här asyl och anhorighetsinvandringen är nodvändig for pensionerna, men sanningen är den att odågorna behovs for roster till partiet och ingenting annat.
  Verkligheten har kommit i kapp som bevisas med att de lever på forsorjningsbidrag och bostadsbidrag.
  Det har aldrig funnits något behov av de här importerade odågorna på arbetsmarknaden och det måste politikerna ha känt till.
  Därfor är det politikernas fel att hela välfärden är på väg att krascha och även kronan.
  Man kan påstå utan overdrift att 82% av valdeltagarna har blivit grundlurade.

  Gilla

 • Micke

  Magstarkt…mår riktigt illa!

  Gilla

 • Billy Boy

  Gilla

 • Billy Boy

  Publicerades 13 sept. 2017 – Löftet ännu ej infriat!

  Sänkningen av pensionsskatten samt höjning av själva pensionerna uppskjutet till någon gång under perioden 2020 – 2022 om S+MP-regeringen lyckas nå en överenskommelse med C+L inom JÖK.

  Gilla

 • Per

  Man kanske skulle börja med att helt undanta att beskatta de första 120000 kronorna på årsbasis? Skulle nog ge alla med låga pensioner en så pass stor ökning att det skulle kännas att det lönat sig att ha arbetat. Skulle genomföras omedelbart, för någon sänkning liknande jobbskatteavdragen kommer nog aldrig att genomföras och skulle inte ge mycket i kronor räknat för de med lägst pension.

  Gillad av 1 person

  • kaj jakobsson

   120 000 ?? drygt 300 000 pensionärer har
   Drygt 85 000/år före skatt. Du kan se dem
   Plocka burkar o leta gammal mat .
   Arma land

   Gilla

 • ÄNTLIGEN utflyttad från SveriHELL

  Hahahahahaha!!!!

  Gilla

 • Kungen

  Var och en ska jobba ihop till sin egen pension. Den som inte jobbat här ska självklart INTE ha nån pension. Då räcker pengarna garanterat

  Gilla

 • Hajo

  Hjärndö…X 100.000.000.000 x 10 miljarder gogiljoner x stjärnstopp x alla galaxer + hur mycket jag gillar lakrits x 10 hela universum x att jag cyklar snabbar än dig..

  Individen befinner sig inte ens i Apstadiet i utvecklingen.

  Ingenting ovanligt inom de degenererade Avskums-socialisterna kultur !

  Kunde skriva 2 meningar till som beskriver hur man kan åtgärda problemet inom 0.001 sekund, men avstår….

  Gilla

 • Olof.p

  Vad tänker hon om den miljonen som är arbetsoförmögen. Tittar vi djupt i våra register är det tyvärr så, oavsett vad SCB eller Arbetsförmedlingen säger. Dom har kommit hit och levt på bidrag hela livet. De får samma summa i pension som jag efter skatt. Är det dom som inte jobbat eller jag som har jobbat hela livet som ska ha mer i pension Annika?

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Det enda statsrådet i Sveriges historia som velat Avskaffa Rösträtten.
  Kul typ, den där…

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  Du Strandad på Häll:
  Varför inte säga som tidigare: INVANDRINGEN behöööövss för att bla bla bla.
  Svar från: JASSÅ!Och Du, äh jag ska inte skriva mer…

  Gilla

 • Kent

  Working class hero. Vilket skämt!

  Gilla

 • motvallsblogg

  Behöver hon ännu mer befolkning för att få ihop till pensioner?

  Gilla

  • Lagro

   Nationalekonomer har på tidigt stadium varnat for den här utvecklingen som blir med importerade roster .
   Den som var tidigt ut med varningen är nationalekonomen Assar Lindbeck och på senare tid har nationalekonomen Timo Sanandaji menat att Sverige är på väg utfor ett stup.
   Regeringen och media har påstått att rostimporten är lonsam, men som inga nationalekonomer instämmer med , att det är på det sättet, utan en stor forlust som endast okar.
   Politiker och media har forsokt påstå att det är flyktingar från krig som kommer till Sverige och soker asyl, som är en stor logn.
   For flyktingar från krig upprättas genom FN:s forsorg flyktingläger i grannländerna och flyktingar kan även ta sig till fots till lägren där de blir registrerade och får tak over huvudet , med sjukvård, skola och ett personligt bidrag också.
   Sverige är inget grannland till något krigforande land, utan den här importen är frivillig, där motivet är att de skall rosta socialistiskt när den tiden kommer.

   Gillad av 3 personer

   • Lagro

    Politiker och media har med logner vilseledd en stor del av svenska folket och ca 82% av väljarkåren.
    Om något liknande skett exempelvis i ett afrikanskt land av politiker och media, hade med all sannolikhet den regimen blivit stortat och de ansvariga ställd infor rätta med mycket hårda domar.

    Gillad av 1 person

   • Lagro

    En mycket intressant video med nationalekonomen Hans Jensevik, som forklarar på ett lättfattligt sätt kommunernas ekonomiska problem, som gor att välfärden kommer att skäras ned kraftigt.
    Det blir i forsta hand äldreomsorgen som kommer att ta stryk, som redan sker.
    Problemet kan sammanfattas till en okande befolkningstillväxt, men ingen okande ekonomisk tillväxt, som gor att kostnaderna okar, men inte intäkterna..

    Gilla

   • Lagro

    Hans Jensevik har verkat i Zimbabwe for Sidas räkning och framfor i videon att problemen som Zimbabwe fick påminner om de i Sverige men här blir problemen storre.
    När Mugabe kom till makten i Zimbabwe ansågs landet som Afrikas pärla som också Jensevik framfor.
    Det som Mugabe gjorde var att han beslagtog marken från de vita jordägarna där ca 4000 storjordbrukare var ryggraden i Zimbabwes ekonomi, som skapade mycket stora inkomster for lander, exempelvis tobaksodlingen som de var världsledande med.
    Han delade ut marken till militär och polis for att befästa den politiska makten.
    Ingen vågade gå emot militären och polisen , och därfor vann också Mugabe alla valen och hade makten i 38 år.
    Mugabe befäste makten genom militären och polisen, som var ett sätt att kopa roster, som också regeringen i Sverige gor.
    Socialdemokraterna såg Mugabes politik som framtiden for Afrika, med hans socialistiska ideer, Sverige har satsat ca 10 miljarder kronor i bistånd till landet, och kan ses som att det var bortkastat.
    Inflationen i landet blev enorm for att kopa en brodlimpa behovdes en skottkärra full med landets sedlar.
    Nu har en ny regim kommit till makten som forsoker få tillbaka de vita jordbrukarna , men ingenting blir som det var tidigare innan Mugabe.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: