Afghanen Reza Ebrahimi får höjt straff för slakt av sin fru


BROTTSLIGHET. Afghanen Reza Ebrahimi får straffet höjd från 18 år till livstid av Hovrätten för Västra Sverige. Slakten av frun pågick länge, i såväl hallen som i köket, och kvinnan måste ha upplevt stark dödsångest. Brottet skedde dessutom inför ögonen på parets barn. 

Reza Ebrahimi. Foto: Polisen

Reza Ebrahimis ansåg i det egna vittnesmålet att hans hustru skadat familjens anseende. Och under mordet förklarade han för barnen att de nu skulle kunna leva ett fint och bra liv.

-Pettersson säger att det är värre en medeltid…

TIDIGARE 2019-02-13. Reza Ebrahimi dömdes till 18 års fängelse av Vänersborgs tingsrätt för mord, misshandel och ofredande. Han döms även till utvisning med förbud att återvända till Sverige.

BROTTSLIGHET. I går åtalades Reza Ebrahimi, afghansk medborgare med tolkbehov på dari vid Vänersborgs tingsrätt misstänkt för mord på en kvinna i Mellerud den 9 juli 2018. Offret, Monez Ebramhimi, en 38-årig kvinna påträffades död i sin bostad efter att ha utsatts för knivvåld. Den misstänkte, make till målsäganden, misstänks för mordet samt två fall av ofredande som var riktat mot brottsoffrets och den misstänktes gemensamma barn i samband med gärningen.

Under utredningen har det framkommit att brottsoffrets och den misstänktes barn var närvarande i lägenheten under händelseförloppet, och att de till stor del har bevittnat våldet. − Enligt min bedömning har syftet med våldet varit att bevara eller upprätthålla familjens heder. Detta påstående baseras bland annat på uppgifter i förhör med vänner och bekanta till brottsoffret samt på ett utlåtande som jag begärt in från en sakkunnig inom området, säger kammaråklagare Carin Pedersen som lett förundersökningen.

Ur åtalet: ”Reza Ebrahimi har, i syfte att bevara eller upprätthålla familjens heder, dödat Monez Ebramhimi genom att utdela ett flertal hugg/stick med en kniv mot Monez Ebrahimis överkropp och genom att skära henne med kniv över halsen.

Våldet har initialt utövats när Monez Ebrahimi stod upp. Monez Ebrahimi har därefter hamnat på golvet. Reza Ebrahimi har då fortsatt hugga/sticka och skära Monez Ebrahimi. Vidare har han trampat på Monez Ebrahimis ansikte och skurit henne i ansiktet.

Våldet har orsakat Monez Ebrahimi ett sticksår på högra bröstet igenom bröstväggen och in i bröstkorgen med skador på hjärtat, vilket orsakat hennes död, ett sticksår på bukens högra sida med genomträngande skada på magsäcken och skada på bukspottkörteln, ett sticksår strax till vänster på bukens övre del med skador på tunntarmen, tarmkäxet och vänstra njuren, ytligt sticksår på bukens vänstra sida, med en sårkanal igenom bukväggen och slutar i tarmförklädet i bukhålan, ytliga skrapsår på halsens övre del, ett ytligt linjeformat skärsår på halsens framsida samt några ojämna ytliga skärsår på vänstra underkäkskanten, ytliga skärsår på högra överarmen och vänstra underarmen samt blånader och ytligt skärsår i ansiktet. Reza Ebrahimis och Monez Ebrahimis fyra barn var närvarande vid tillfället”…

Den misstänkte förnekar brott då han i förhör uppgett att han inte minns händelsen. Ett flertal vittnen som kommit till brottsplatsen i anslutning till gärningen kommer att höras under rättegången. Förhandlingen beräknas ta 4-5 dagar, tiden för rättegången är ej ännu bestämd av domstolen.

Målnummer i Vänersborgs tingsrätt: B 2641-18, åklagaren yrkar utvisning på livstid.

-Pettersson funderar ”syftet med våldet varit att bevara eller upprätthålla familjens heder”, herr Ebrahimi tänkte alltså bevara och upprätthålla familjens heder genom att döda familjen och göra fyra barn föräldralösa och det finns folk som tror att dessa ska gå att integrera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “Afghanen Reza Ebrahimi får höjt straff för slakt av sin fru

 • Kenth Andersson

  18 år på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
  Efter avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 av tiden på hotellet för s.k gott uppförande som det så fint heter så är denne mördare snart ute igen.

  Gilla

 • Kenneth Sanfridsson

  Dessa barn måste vara oerhört stolta och tacksamma över att blivit av med sin mor eftersom hon så har skadat familjens heder, och stolta över sin far eftersom han så heroiskt har återupprättat den…. Nej, livstidsstraff är inte tillräckligt. Omedelbar utvisning till hemlandet på dess bekostnad, debitering av samtliga kostnader han åsamkat Sverige genom åren; uppburna social-, bostads- och barnbidrag, rättegångskostnader, polisiära kostnader, utvisningskostnader osv… Straffet skall utmätas i hemlandet och Sverige hållas skadelöst. Sen kan hemlandet besluta om vilket straff som är lämpligt, och verkställa det.

  Gilla

 • Dalmasen

  Hur skall vi göra för att slippa dessa människor ?
  Det som kan lösa problemet är definitivt värd
  Nobels fredspris.

  Gilla

 • Mike E

  Det är i sådana här fall dödsstraff är befogat.

  Gilla

 • Tony

  Det står definitivt inte rätt till i skallen på många
  av dem som kommer från dessa länder, att ge sig på att slakta
  en som dessutom är mor till hans barn tyder på att sinnessjukhusen
  borde återinrättas ifall vi ska fortsätta att ta in sådana varelser.
  Han har dessutom mage att tala om heder, något som han är i total
  avsaknad av?

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Alltid tolkbehov, hur länge dom än varit i landet.

  Varför inte stryka detta med gratis tolk, så sparar vi ett antal miljarder.

  Sedan bara fråga ”gör det något om vi låser in dig utan vatten och bröd på tio år” – får man inget vettigt svar, bara klubba beslutet, och gå till verket.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: