Stäng

De äldre ska ha hjälp, punkt. Varför har vi pensionärer som bor på gatan?

ÅLDRINGSVÅRD. Organisationen ”Vid sin sida” bildades av ordningsvakten Jeanette Höglund, känd från kanal 5:s tv-serie ”Tunnelbanan”, hösten 2016. Organisationen beskrivs som en opolitisk ideell förening som hjälper äldre hemlösa i Stockholm.

Från slutet av oktober 2016 och fram till 2017 års slut drog de in nästan en miljon kronor, enligt en bokslutskommuniké de själva publicerat på hemsidan. I fjol hölls en gala där artister som Shirley Clamp, Linda Bengtzing, Tommy Nilsson och Patrik Isaksson uppträdde för att dra in pengar.

Men i samband med att organisationen den 24 april i år ordnade en demonstration, där närmare fyra tusen personer uppges ha deltagit, har det börjat storma i sociala medier.

Anledningen till kritiken verkar vara att organisationen påstås ha kopplingar till Sverigedemokraterna för att Jimmie Åkesson höll tal under demonstrationen den 24:e, och att Jeanettes pappa som är aktiv Sverigedemokrat och f.d. socialdemokrat sitter i styrelsen.

Vid Din Sidas vision är att alla äldre hemlösa i Stockholm och Sverige ska få möjlighet till de grundläggande värdighetsgrunderna. Rena kläder, mat i magen och på sikt en säng att sova i om natten.

Jeanette Höglund säger att ”Vid din sida” inte har några kopplingar till SD och ingen verkar klaga på det hon gör men de gamla ska tydligen fortsätta leva i misär hellre än att några försöker göra något åt det, med eller utan hjälp av SD.

Pappan Gert Höglund säger att de har som regel att inte tala politik inom föreningen och att tycker att det är ”förjävligt hur folk, inklusive media, håller på mot oss som lägger ner sena kvällar och nätter efter våra ordinarie arbeten för att utan ersättning göra detta”.

– Ja, jag som gammal sosse har blivit SD de senaste åren då jag inte orkar se hur mitt gamla Sverige faller ihop mer och mer. Sjukvården, skolan, äldrevården, polis, går på knä, för att inte tala om våldet.

-Pettersson säger att när socialdemokraterna och de andra lämnat ”walk over” i frågan om äldre svenska fattiga så är det bara bra att någon bryr sig, sedan om det är Jeanette Höglund eller en före detta sosse som Jeanettes pappa spelar mindre roll…

Våra gamla ska ha hjälp, oavsett politisk åsikt. 

Hemlös uteliggare. Stockholm. Pixabay

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “De äldre ska ha hjälp, punkt. Varför har vi pensionärer som bor på gatan?

 1. I demokratin (?) Sverige, där blir man brunsmetad av regeringsföreträdarna och deras anhang om man för fram konkreta protester mot den förda politiken. I Demokratin (?) Sverige ska man vara tyst, arbeta och betala sina skatter och avgifter. Och rösta på socialdemokraterna om man vill vara en riktig humanist.

  Tycker Att sådana här initiativ är skyhögt mer värda mer medial uppmärksamhet än vad en skolkande skolflicka får.

  Ge inte upp Jeanette H, Fortsätt. De hemlösa behöver hjälp.

 2. De ledande i sthlm har beslutat att satsa 22 miljoner på eu-migranterna….endast i banamonarkin sverige.

 3. Jeanette Höglund!

  Tycker att det du gör är jättefint, däremot håller jag inte alls med dig om din hyllning av Stefan Löfven, han var säkert vänlig då du mötte honom, kanske lite av skam för att han inte tog emot era namnteckningar efter
  demonstrationen.
  Men det omdöme han visat emot SD väljare är allt annat än fint, när han mer eller mindre betraktar SD väljargrupp som Rasister, vars röster
  han inte anser sig behöva ta hänsyn till.

  Och hade inte kritiken blivit så stark efteråt , hade han säkert fegat ur.

 4. All heder åt ”Vid din sida” och det beundransvärda arbete de uträttar. Det är respekt.

  Svensk media är väl inte så mycket till respekt nu för tiden. Vad de har för agenda vet vi, sedan länge. Så dem behöver ”Vid din sida” inte bry sig om.

 5. Tyvärr så är det nog många av dessa utsatta gamla pensionärer som fortfarande håller sossarna under armarna utan att veta hur dagens sosseri sviker dem till förmån för utländska lögnare och bedragare.

 6. Vilken häxa, hon utnyttjar de hemlösa äldre för att få ”5 minutes fame” och träffa statsministern? Snacka om mediakåt. Försvinn!

 7. Om nu Bilderbergarna får som dom vill, så kommer ju de svenska infödingarna att utrotas. Och Jeanette sätter väl käppar i hjulet för den målsättningen. Eller också är det på det viset att de ev. kritikerna skäms en smula och det brukar ju ibland yttra sig på detta störda vis.

  1. Och både Stefan Löfven och Annie Lööf är anslutna till
   dessa Bilderbergare, alltså dom jobbar emot Svenska
   intressen

 8. En kvinna som kör buss att gamla ska ur vägen och ge plats till ny befolkningen.
  Det spelar ingen roll vad svenska politiker ljuger till folket. Alla vet sitt plats och vad kommer att hända.

 9. De som är gamla idag har byggt detta landet och förtjänar vår respekt. Det är dessa gamla vi ska värna om i absolut första hand. De som kommer hit och inte har bidragit eller vill bidra ska inte ha en krona. Våra gamla först

  1. Hade hon fått samma uppbackning av PK-organen,som den Heliga Greta,vore mycket vunnit. Samtidigt gett de människor,som ännu inte upptäckt vad deras politiker åsamkar,de svagare grupperna i samhället !

 10. Som vanligt försöker media och de styrande fokusera på någon detalj och kasta glåpord för att slippa diskutera och lösa det verkliga problemet som är viktigt för svenskarna.

 11. De muhammedanska s.k. människorna som sitter iden f.d. Svenska regeringen är nog de dummaste som går att få tag på på jorden.
  Ni som sitter och granskar sådana här jättebra bloggar har heller ingenting mellan öronen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: