Miljöpartiet – landsbygdsfientligt


Jag kanske är okunnig, men inbillar mig ändå att en miljöpartist föredrar landsbygden framför staden.

Fåglars kvitter, blomsterklädda ängar, sjöarna, fjälltopparna och de stora skogarna borde gillas mer än asfalt, betong, stress och avgaser, men…

…om så är fallet, har Miljöpartiet en aning luddig syn på den verklighet som landsbygdsborna har att brottas med.

Bara här, i vår del av Sverige, upplever landsbygdsbor att de åsidosätts. Befolkningen minskar, skolor läggs ned, service försvinner och kommunikationerna försämras. Värre är det uppåt landet, där det kan vara många mil till närmsta idrottsanläggning, barnens skola, arbetet, affärer, sjukhus och all annan service som också landsbygdsbor är beroende av.

Som alla vet stannar inte tågen vid varje station längre, om det överhuvudtaget finns någon järnväg i närheten. Att det inte finns tillgång till pendeltåg eller tunnelbana behöver man förstås inte nämna. Nej, alla som bor utanför våra städer vet att bilen är ett måste, oavsett om du ska ta dig till jobbet, skjutsa barnen till skolan eller göra inköp på närmsta livsmedelsaffär.

Hur medverkar då Mp till att underlätta vardagen för alla de invånare som väljer landet framför staden? Inte alls!

I februari meddelade Isabella Lövin (Mp) att regeringen tänker återinföra den årliga höjningen av bensinskatten som M och KD tog bort i sin gemensamma budget. Idag utgör bensinskatten knappt 65 procent av det pris du betalar när du tankar. I april nådde bensinpriset historiska nivåer när en liter 95-oktanig bensin kostade 16,79 kronor/liter. Med den årliga skattehöjningen kommer priset att öka och ha då i åtanke att landsbygdsbor har större behov av sin bil än stadsborna.

Nu uppmärksammar branschtidningen Byt Bil att Miljöpartiet vill införa en ny skatt, parkeringsskatten.

Under pågående kongress har Lunds kommunalråd och partiets tidigare trafikpolitiska talesperson, Karin Svensson Smith, lagt en motion om att införa en skatt på parkeringsplatser. Skatten ska främst fokusera på arbetsplatsernas parkeringar, men också på de stora köpcentrumens. Motiveringen får nog många landsbygdsbor att rasa.

”Om parkeringarna är dyrare kommer pendlarna välja andra färdmedel, såsom kollektivtrafik och cykel”

Jättebra Karin, men hur tänker du nu? Ska landsbygdsbor ta cykel in till stan när de ska storhandla, för någon kollektivtrafik finns det inte att tala om på landsbygden och i samband med att befolkningskurvorna pekar ned så försämras också alla befintliga kommunikationer till och från stan.

Byt Bil

Miljöpartiet, landsbygdens värsta fiende.

En allt vanligare syn på småvägarna mellan landsbygd och stad?


14 responses to “Miljöpartiet – landsbygdsfientligt

 • centurion

  Och miljönissarna kastar som vanligt ut köttben till den yngre och mer lättpåverkade generationen. Alltså förstagångsväljare och studenter. Nu skall då riksdagsledamöternas senaste girighets-knep även smitta av sig på de som har CSN-lån att dras med. I stället för att ge rejäla incitament för att landsbygdsbefolkningen ska kunna leva ett normalt och rättvist liv där de bor, så ska man då locka gamla studenter ut i skogen genom att lova eftergifter på lånen. Kanske att det även här räcker med att Skriva Sig i någons Sommarstuga ?

  Gilla

 • Kommendanten

  MP:s politik går ut på att göra livet surt och dyrt för svensken. Ett gäng imbecilla politiker som saknar verklighetsförankring. Men dom är duktiga på att förpesta landet med muhammedism.

  Gilla

 • Kent

  Karin Svensson Smith en gammal råkommunist av värsta sorten.
  Hennes meritlista på tokigheter kan bli hur lång som helst. Mycket dyr för Lunds kommun och nu ska hela Sveriges befolkning få ta dei av hennes stolligheterna.
  Miljöpartiets förslag är så korkade att det är svårt att kommentera dem.

  Gilla

 • 491215bcsoob

  Nu har Lövin äntligen kommit med ett riktigt demokratiskt förslag. Nu ska även alla vanliga stadsbor få samma förmåner som politikerna har. Alltså, att kunna folkbokföra sig i sommarstugan eller hos mor och far och därmed få studielånet återbetalt av staten. Läs av oss lantisar!

  Gilla

  • patronella

   Balkongbiologer finns uteslutande i staden. Det är därför de hatar bilen så. Där ser de inget behov av den. Ju längre ut på landsbygden du bor desto större är ditt behov av bil vilket inte är förenligt med MPs politik. Således hittar du inga miljöpartister på landsbygden.

   För övrigt tycker jag landsortsbor ska ha fri parkering och tillgång till bussfiler de få gånger de tvingas in i staden med sina bilar.

   Gilla

 • 491215bcsoob

  Ursäkta ”kungen vid” jag tryckte fel och det blev tummen ner, avsikten var tummen upp.

  Gilla

 • Fjodor

  Miljöpartiet avskyr landsbygden. De bryr sig mer om 2 träd i Stockholm än alla skogar i Norrland.
  Det finns ingen på landsbygden som röstar på MP. Det är ett rent storstads-fenomen.

  Gilla

 • Kungen

  Miljöpartiet är ett flumparti helt frikopplat från verkligheten. Jag hoppas de åker ur både riksdagen och eu. De har ställt till alldeles för mycket elände. Ingen som kan tänka själv röstar på mp

  Gilla

 • Tore

  Ett parti som vill ha öppna gränser skulle inte få en promille i val i något av världens övriga länder, men nu är inte Sverige som världens övriga länder.
  Här sitter idioterna i regeringen och har bestämmande rätt.
  Det visar bara hur sjukt det här landet med sin feminism genus och annan skit.

  Gilla

 • Benny

  Visst är MP för en levande landsbygd! Problemet är att den ska vara avfolkad dvs alla ska bo i städer och landsbygden ska vara som en jättelik naturpark för stadsbornas rekreation. Jordbruk anses av MP som miljöförstörande och ska helst avskaffas. Man kan ju importera mat eller köpa den på ICA, alltså inget problem. Att miljöpartister sakna all form av logik eller konsekvensanalys av den egna politiken är ju uppenbar och att ca 4% fortfarande röstar på detta skojarparti är en gåta men enligt valanalysen kom ca hälften av rösterna från invandrade muslimer som ju aktivt försöker ta över detta skitparti och göra om det till muslimpartiet. Man behöver inte ens bytta partibeteckning då ju MP även kan stå för muslimpartiet.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Håll Sverige Rent.

  Låt inte skräpet hamna i havet. Du hjälper väl till? Om du inte kan idag, så välj en dag som passar. Många händer behövs för att hjälpa till.

  https://www.hsr.se/bli-en-kustraddare

  Gilla

 • turrim

  Protestdemonstration genom att endast rösta på SD eller AfS i EU-valet.

  Gilla

 • Erling

  Tillika medborgarfientliga!

  Fullt fokus på att försämra gräsrötternas livsvillkor!

  I glashus med oanständiga förmåner kan man härja fritt! Utan minsta omsorg eller förankring i världen utanför!

  Gilla

 • SVENSK

  Kort svar: Utarmning och avfolkning av landsbygden ingår i samma plan som folkutbytet. Vad de olika partierna säger har nästan ingen betydelse, det är vad de gör, det som händer samt andra konsekvenser som gäller. Titta på dessa!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: