Afghaner åtalade för rån i Vännäs – en hade grov barnporr på mobilen


BROTTSLIGHET. Det börjar nästan låta som Sven Jerrings klassiska fotbollsreferat från OS i Berlin 1936, Japaner, Japaner, överallt japaner, fast nu är det afghaner det handlar om, afghaner, afghaner, överallt afghaner, nu i Vännäs tre mil väster om Umeå.

I mitten av mars klev två män maskerade och beväpnade med knivar in på Coop i Vännäs och hotade två kassörskor att öppna kassorna. Nu åtalas två unga män i 20-årsåldern misstänkta för rån.

Totalt kom de över närmare 19.730 kronor. Enligt åklagaren har männen begått gärningen med uppsåt. Männen förnekar brott.

Polisen fick under utredningen kalla in en hund för att spåra de misstänkta. Efter ett inre spaningsarbete av lokalpolisen i Vännäs hittade polisen en fastighet i kommunen där en husrannsakan genomfördes och på platsen kunde de båda männen gripas.

De åtalade vid Umeå Tingsrätt B 720-19

 • Abdul Bari Hamidi, uppgivet födelseår 2000, tolkbehov dari, medborgare i Afghanistan.
 • Mahdi Ahmadzade, uppgivet förelseår 1999, tolkbehov persiska, farsi, medborgare i Afghanistan.

Abdul Bari Hamidi och Mahdi Ahmadzade har tillsammans och i samförstånd – maskerade och beväpnade med knivar – medelst hot som riktades mot kassörskorna xx och xx tvingat dem att öppna kassor och lämna över 19.730 kr som tillhörde Coop Nord Ekonomisk Förening. Hotet innebar eller framstod för målsägandena som
trängande fara. Det hände den 12 mars 2019 på Coop Konsum, Östra Järnvägsgatan, Vännäs kommun.
Abdul Bari Hamidi och Mahdi Ahmadzade begick gärningen med uppsåt.

Mahdi Ahmadzade har den 12 mars 2019 i Vännäs kommun uppsåtligen innehaft barnpornografiskt material i form av 5 stycken bilder och 37 stycken filmer – med en sammanlagd speltid om 1 timme, 9 minuter och 1 sekund –
som samtliga visar barn som utsätts för särskilt hänsynslös behandling. Brottet bör bedömas som grovt då det avser bilder och filmer där barnen är särskilt unga och utnyttjas på ett särskilt hänsynslöst sätt genom att bl.a. utsättas för
penetrationer av vuxna, får kroppsvätska på sig och är bundna på olika sätt.

-Pettersson noterar att åklagaren yrkar på utvisning under fem (5) år och undrar naturligtvis varför inte utvisningen är på livstid vilket borde vara obligatoriskt och konstaterar att det var bättre på Sven Jerrings tid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Afghaner åtalade för rån i Vännäs – en hade grov barnporr på mobilen

 • Suzie

  Kanske några av Löfvens och mollgan johanssons gullegrisar som de så gärna visar upp sig på bild med .Löfven har ju poserat med minst två dömda våldtäktsmän varav en även är pedofil.
  I andra länder vet man att de ljugande vuxna afghanska männen inte är barn,däremot ofta knarkande,kriminella soldater,men icke i Sverige där är sanningen ful och förbjuden att offentligt säga, och kan tom vara brottsligt och straffbart att säga, så går det till i en skurkstat. Det sanna goda har gjorts till ont och ondska har upphöjts till det finaste och godaste.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Den svenska trygga och heliga mångkulturen blomstrar, går från klarhet till klarhet !!!!!!!

  Gilla

 • robbcos

  ock sen kommer våra nedsolkade naiva ledare säga, när revolutionen och inbördeskriget startar…. – vi kunde inte se det komma.

  Gilla

 • hajo

  …Man förstår varför Afghanistan är som det är…

  -Country is nice, but the ppl are shit!

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  ”Männen förnekar brott.” Jamenvisst, solklart gör de det, nekar alltså.
  De har fått papper på att ”allt är fritt i sverge”.
  S och de övriga landsförrädarna har givit sina tillstånd för plundring av svensken. Inga straff kommer att anföras.

  Gilla

 • Argus

  Men vi pratar om baaarn?

  OBS! Ironi.

  Gilla

 • Billy Boy

  Centerpartiledaren och juristen Annie Lööf ….

  … borde ha givits tillfälle att med eftertryck förklara för de två afghanerna att …

  … men då på språken dari och persiska / farsi eftersom brottslingarna uppenbarligen inte förstod någonting på det klingande svenska (småländska) språket varken i tal eller skrift.

  Gilla

  • Argus

   Kriminell; 1) som gjort sig skyldig till l. har (patologisk) benägenhet att begå (i sht grövre) brott (hemfallande under strafflagen), brottslig; ofta i överförd anv., dels: som utgör ett (grövre) brott, straffbar, belagd med straff, dels: som avser (går ut på) brott l. innebär disposition för begående av brott. (SAOB)

   Alltså har hon fel, lilla fru Lööf. Att ha lust eller vara benägen att begå brott är inte straffbart (förbjudet i någon överföring). Det är först när du faktiskt bryter mot lagen som det är straffbart.

   Gilla

  • Tony

   Gäller det politiker också Annie? Det verkar inte så med
   allt ert mygel med bostadsort på ett ställe ock att vara
   skriven på ett annat..

   Sen är Annie skyldig till att här dräller omkring en massa
   av dessa halv o helkriminella typer efter gymnasielagen..
   men att ta ansvar för sina sjuka utspel ligger inte i
   politikernas intresse.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: