Otryggheten i Sveriges bostadsområden ökar och utvecklingen går åt fel håll


INVANDRING. Otryggheten i Sveriges bostadsområden ökar. Samtidigt är situationen den motsatta i våra grannländer. 13 procent av svenskarna upplever problem med brottslighet, våld eller vandalisering i bostadsområdet de bor i, skriver Hem&Hyra med hänvisning till siffror från Eurostat.

Det är en ökning på nästan tre procentenheter sedan 2013 och en utveckling som går i motsatt riktning jämfört med övriga nordiska länder.

I Norge och Finland upplever 3,8 respektive 6,2 procent av befolkningen samma slags otrygghet. På EU-nivå ligger Sverige något över EU-nivå.

-Pettersson säger att otryggheten kommer att fortsätta så länge Sveriges asylinvandring ligger på hög nivå och vi inte följer FN:s flyktingkonvention genom att skicka hem människor när det lugnat ned sig hemma, det kanske värsta som våra politiker gjort är att de har förstört den tillit som tidigare fanns mellan människor…

Socialdemokraterna är inte ensamma men har det största ansvaret för det nya Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Otryggheten i Sveriges bostadsområden ökar och utvecklingen går åt fel håll

 • Kenth Andersson

  Är det en nyhet, vem är förvånad över den utvecklingen ?

  Gilla

 • havemydoubts

  Inget nytt under solen. Aningar om detta redan på 80-talet. Men det tar lång tid att fatta och förstå här i Leklandet Sverige.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Det är samma resonemang som det konstruerade miljöhotet. När man tror man ska lösa världsproblemen, genom att skapa dem där de inte hör hemma, istället för att lösa dem på plats. Det är DETTA EU-valet handlar om. Vill vi ha en fördärvad värld, av vänsterns okunnighet. Eller vill vi verkligen ta itu med problemen, där de verkligen hör hemma som vi i nya Europeiska högern vill. En uppbygglig värld, grundad på ort och ställe, eller en totalt förintad jordesamvaro, genom att helt ta kål på de olikartade förutsättningarna jorden över. Skogsskövlingar, kulturförstöring, social destruktion av goda värden och liv, och rasering av stadsbebyggelse som på 60-talet. ÄR DET VERKLIGEN DETTA VI VILL HA??? NEJ!!!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  13 procent av svenskarna upplever problem med brottslighet, våld eller vandalisering i bostadsområdet de bor i. Andelen har ökat stadigt från 10 procent 2013.

  På EU-nivå hamnar genomsnittet på 12 procent, det vill säga något bättre än i Sveriges 13%. Sverige tillhör alltså de sämre länderna på denna trygghetslista.

  Vilket den socialdemokratiske statsministern ”Trygghets Stefan”, förmodligen tolkar som att 13 är mer än 12. Vilket då är bättre.

  Anmärkningsvärt är ju Danmarks stadigt förbättrade siffror. Där har otryggheten minskat från över 16 procent 2009, till under 8 procent 2017.

  Känslan av att vara mycket eller ganska otrygg är ännu vanligare bland kvinnor som bor i lägenhet. En av fem känner sig otrygga kvällstid i sitt bostadsområde och andelen har ökat de senaste tio åren.

  Den upplevda otryggheten innebär dessutom att många känner att de måste ändra sitt beteende. Oron tvingar dem att välja andra vägar och färdsätt eller helt avstå från aktiviteter, visar den senaste statistiken från Brottsförebyggande rådets trygghetsundersökningar.

  Materialet är omfattande och bygger på två enkäter som skickades ut till över 200 000 personer i åldrarna 16 till 84 år.

  Drygt 90 000 svar kom in och av dem går det att utläsa att fyra av tio kvinnor känner sig otrygga.

  Knappt en tiondel känner sig så otrygga att de avstår att lämna hemmet kvällstid. Efter 65 års ålder handlar det om 15 procent och bland kvinnor som har fyllt 75 avstår 21 procent från att gå ut när det är mörkt.

  Varför avviker även Sverige på denna statistik? Det ”trygga Sverige” borde väl uppvisa betydligt bättre siffror om det nu är som våra politiker säger.

  Eller är deras verklighetsbild och ”Sverigebild”, egentligen inte den relevanta?

  Den som vanligt folk upplever, boendes i ett bostadsområde med hyreslägenheter.

  Gilla

 • Bosse

  Att vara sosse

  Stöd gärna Björns pod

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: