Första “burkini baben” i Sports illustrated

ISLAM. Sports Illustrated är ett amerikanskt sportmagasin som ägs av mediajätten Time Warner. Den har över tre miljoner prenumeranter och läses av 23 miljoner varje vecka. Nu har den 21-åriga muslimska modellen Halima Aden blivit den första modellen att bära hijab och burkini i tidningen, skriver BBC.

Modellen Halima Aden kallar sig själv för en ”burkini babe” och enligt Sports illustrated är hon ”en av de största skönheterna i modern tid”. Nu pryder den tidigare flyktingen, som första kvinna någonsin, tidningens årliga baddräktsnummer iklädd burkini och hijab. – Det är en historia som inte ens hade gått att hitta på, säger hon till Sports illustrated.

– Unga flickor som bär hijab borde få ha kvinnor som de ser upp till i alla branscher, säger hon till tidningen. Halima Aden började bära hijab efter att hon flyttade till USA. Aden är somaliska född i Kenya vid ett flyktingläger där hon bodde tills hon flyttade till USA.

-Pettersson menar att detta är ännu ett litet steg för att flytta fram islams positioner. Sedan undrar jag vad islamisterna tycker om den övre “baddräkten” som är åtsittande och framförallt vad tidningens läsare, i huvudsak män, tycker…

Halimas instagram…

En annan modell ur baddräktsnumret och kalendern 2019

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Första “burkini baben” i Sports illustrated

  1. Översta bilden. Enormt sminkad och jättetajt figur klädsel är tydligen ok.
    Det är bara håret som ska döljas?! Sjukt är bara förnamnet.

  2. Skit är skit även om man sätter det på en vacker modell.
    Vad flydde hon ifrån?

  3. finns säkert många vackra damer under dom extremt fula draperierna
    som dom tvingas bära?

Kommentera