Dominansbrott, ett nytt ord i Danmark


BROTTSLIGHET. Från Danmark kommer ett nytt ord: dominansbrott. Det innebär våld begått av invandrare mot danskarna. Det är ett särskilt grymt, hänsynslöst, fullständigt oprovocerat våld, och det förekommer ofta i det vardagliga livet, rapporterar Document.no 

Document.no skriver att man har studerat flera rättegångar och sett att begreppet även kan appliceras i Norge. Tidningen berättar att offren alltid är norska och att våldet saknar proportioner.

Man presenterar ett exempel som visar hur detta blir extra tydligt i vissa rättegångar. En försvarsadvokat vid namn Ali ställer frågor till ett norskt brottsoffer. – Varför gav du honom inte vad han bad om?

Det framgår enligt Document.no även att det råder en sorts tabu i norska domstolar när det gäller att beröra dominans som del av motivet i brottsligheten. Detta trots att dominera brottsoffret är vad som i hög grad kännetecknar brotten.

Tidningen skriver att sådana omständigheter borde leda till straffskärpning. Men istället ser verkligheten annorlunda ut med straffrabatt för gärningsmän från en annan kultur.

Vidare menar man att domstolarna ofta aktivt letar efter förmildrande omständigheter för gärningsmännen. En sådan hållning går enligt Document.no stick i stäv med vad ett straff innebär och de signaler som ska sändas om att brottslighet inte lönar sig.

I Danmark har man uppmärksammat ett överfall som illustrerar den oprovocerade brottsligheten från invandrargäng. Enligt övervakningskameror rör sig en berusad man på Strøget i Danmarks näst största stad Århus. Ett gäng unga män ser offret och finner spänning och nöje i att attackera honom. En av gärningsmännen skriker ”Fucking lilla luder” sedan lämnar de honom liggande på gatan.

-Pettersson säger att denna typ av brott är oerhört vanligt i Sverige, invandrare rånar och misshandlar svenskar på skitsaker enbart för att visa sin makt. Tyvärr lär det dröja innan myndigheterna vaknar och kommer på att de värsta rasisterna kommer från Mellanöstern och de ger sig på ursprungsbefolkningen…

I Sverige har vi kallat det hatbrott, men det gäller bara när svenskar gör något dumt mot invandrare, exempel när 70-åriga pensionärer kallar muslimer för kriminella men när de kriminella muslimerna sparkar ner svenska pensionärer är det inte hatbrott…

Och det finns inte en chans att muslimer ska tåla samma förolämpningar som svenskar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Dominansbrott, ett nytt ord i Danmark

 • Bo Eriksson/Trynbald

  Redan på 80:talet föreslog jag att man rakt av dubblerar straffen för invandrare som kommer hit och gör grova brott. Verkligheten blev det rakt motsatta deras straffskalor mer än halverades istället. Dom rättsvårdande myndigheterna är direkt skyldiga till laglösheten och alla oskyldiga brottsoffer.

  Gilla

 • Kattsand

  Ordet ”dominansbrott” eller annan benämning av samma betydelse kommer väl i praktiken bli förbjudet att använda i Sverige?

  Gilla

 • Annie lufy

  Går med en motorsågskedja i fickan när jag går ensam men tyvärr har jag inte mött några illasinta gäng Make May DAY

  Gilla

 • centurion

  Muhammed må vara rejält illasinnad, men det är vi själva som är det stora problemet. För att vi låter det ske, mitt framför ögonen på oss, varje dag. Den som inte Reagerar och Agerar är inte mycket mer värd än en liten lort.(A. Lindgren)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: