Hovrätten skärper straffen för människohandel


BROTTSLIGHET. Fem av de sju personer som i december dömdes för att ha utnyttjat bulgariska landsmän för tiggeri i bland annat Växjö och Hultstred får sina fängelsestraff skärpta i en dom i hovrätten. Göta hovrätts dom kom under torsdagen och i den får fem av de sju som dömdes i tingsrätten sina fängelsedomar förlängda.

Den man, född 1973, som i tingsrätten fick det längsta fängelsestraffet på fem år och sex månader döms i hovrätten istället till sex års fängelse. För fyra av de andra handlar det om skärpningar på mellan fem och sju månader.

Sammantaget, efter hovrättens skärpning, har de sju nu dömts till fängelsestraff på som lägst ett år och sex månader och som högst sex år.

Tingsrätten hade tidigare valt att fälla sex av männen för människohandel och en sjunde man för medhjälp till människohandel. Hovrätten valde dock att döma även den sjunde mannen för människohandel.

Hovrätten dömer även flera av männen för betydligt fler fall av människohandel än tingsrätten och har även valt att döma några av männen till längre utvisning efter avtjänat straff än vad tingsrätten gjorde.

-Pettersson tittar på Anders Lindbergs twitter men han verkar kvar med råttan i pizzan och nämner inget om sakfrågan…

TIDIGARE 2018-12-19. Tvingade zigenare att tigga – sju personer fälls för människohandel

BROTTSLIGHET. Åtta personer står åtalade, misstänkta för att ha lurat tretton bulgariska romer till Sverige och sedan tvingat dem att tigga på olika platser i Växjö.

Idag fälldes sex personer för människohandel och en för medhjälp till människohandel. En frias helt. Straffen blir mellan 1,5 år och 5 års fängelse. De inblandade är från Bulgarien.

– De har blivit misshandlade och de har fått äta mat som kommit från containrar, säger Jan-Åke Fält som är målsägarbiträde för sju av romerna.

-Pettersson säger att det är en konstig dom, hela etablissemanget med Anders Lindberg och Expo i spetsen har ju sagt att det inte förekommer någon människohandel med tiggare…

TIDIGARE 2018-09-18. Sju personer åtalas för människohandel med tiggare

TIGGERI. Nu är det dags igen, åtal väcks i Växjö Tingsrätt mot sju personer som misstänks för människohandel och för att ha fört ut miljonbelopp efter att ha tvingat tvingat människor till Sverige för att tigga.

Via flera tillslag runt om i Kronobergs och Kalmars län, samt i Bulgarien, slog polisen i början av december i fjol sönder ett nätverk som tvingat människor att tigga i Sverige. Då uppgavs det att ett 20-tal brottsoffer från Bulgarien omhändertagits.

– Det är miljonbelopp som har förts ut och vi ser vid tillslaget i Bulgarien att vi har säkrat föremål till stort värde. Bland annat fordon, sade Mattias Sigfridsson, dåvarande chef för sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet vid polisens region Syd, under en pressträff i samband med tillslaget.

– Till min kunskap och som vi ser nationellt är detta det största ärendet vi har hanterat. Det är väldigt omfattande, med stora belopp och många drabbade, sade Mattias Sigfridsson.

-Pettersson är förvånad. Anders Lindberg på Aftonbladet lovade ju att människohanden med tiggare var en råtta i pizzan…

…sedan påstod hela etablissemanget, inkl. Aftonbladet och de flesta politiker att Sverigedemokraterna ljög när de ville stoppa det organiserade tiggeriet

När SD påstod att det förekom organiserat tiggeri så blev de fullständigt utskällda av PK-etablissemanget och nu…

-Nu noterar Pettersson att Aftonbladet ännu en gång skriver om det organiserade tiggeri som inte finns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


5 responses to “Hovrätten skärper straffen för människohandel

 • Kenth Andersson

  VARFÖR talas det om fängelse och fängelsestraff i Sverige ?
  Sverige har idag inga fängelser värda namnet bara vuxendagis med skyhög hotellstandard, vilket man vet efter 35 år som fångvaktare.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Man undrar om människohandel bara får ske inom idrotten

  Gilla

 • grunehetgrot

  Man undrar över om handel med människor bara är tillåtet inom idrotten.

  Gilla

 • Stenbock

  Ett bevis för att lögner har korta ben… Att det sedan kan finnas en Socialistisk blaska,som dagligen säljer nya sagor/lögner i lösnummerform åt vuxna,(för 25:-) kan bara ske i Abzurdien.

  Gilla

 • Kent

  Anders Lindberg sossarnas egen gobbles.
  Skriver säkert talen åt Stefan Löfven också. Lika imbecilla och enfaldiga som Anders Lindbergs skriverier.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: