I synnerhet för muslimer

TERRORISM. SVT publicerar idag ett reportage “tycka synd om i synnerhet muslimer” från Colombo, Sri Lankas största stad, dock inte huvudstad som SVT skriver

Efter det muslimska terrordådet mot kyrkor på påskdagen är nu dödssiffran upp i c:a 360, de allar flesta kristna.

Samtidigt vittnar muslimer i staden om hur attityden till muslimer har försämrats efter dådet. – Vi är rädda för att gå ut. Det gäller alla och i synnerhet muslimer. Det finns så mycket ilska där ute, säger Rimaz Marzook, boende i Colombo Sri Lanka, till SVT Nyheter.

För SVT vittnar muslimska kvinnor om hur de nu bemöts annorlunda då det går på stan i slöja. En kvinna säger att hon blev nekad att ta in på ett hotell. En annan kvinna säger att alla kunder gick ut ur en affär då hon gick in.

Läs mer på SVT…

-Pettersson tycker det är fräckt av SVT, inte ett ord om rädslan bland alla folkgrupper för nya muslimska terrordåd, inget om hur de kristna som överlevde känner…

 • Terrordådet i New York 2001: 2977 mördade/6000 skadade. Terrorister: Islamistiska al-Qaida
 • Terrordådet i Madrid 2004: 191 mördade/2050 skadade. Terrorister: Islamistiska al-Qaida
 • Terrordådet i Beslan 2004: 385 mördade/783 skadade. Terrorister: Islamistiska Riyad-us Saliheen-brigaden
 • Terrordådet i Norge 2011: 77 mördade/319 skadade. Terrorist: Anders Behring Breivik
 • Terrordåden i Paris 2015: 130 mördade/350 skadade. Terrorister: Islamiska staten
 • Terrorattentatet i Garissa 2015: 152 mördade/79 skadade. Terrorister: Islamistiska al-Shabaab
 • Terrordådet i Nice 2016: 84 mördade/458 skadade. Terrorist: Islamisten Mohamed Lahouaiej Bouhlel
 • Terrordådet i Mogadishu 2017: 587 mördade/316 skadade. Terrorister: Islamistiska al-Shabaab
 • Terrordåden på Sri Lanka 2019: 321 mördade/500 skadade. Terrorister: Islamistiska National Thowheeth Jama’ath och Islamiska staten.

Listan kanske är något att fundera på för SVT. Sedan vet vi att det är mest muslimer som dör i olika konflikter, men där är det oftast muslimer som dödar. Sedan staten Israel bildades 1948 har c:a elva miljoner muslimer dödats i olika våldsamheter. Av dem har israelerna dödat c:a 35.000 och runt tio miljoner muslimer har dödats av muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “I synnerhet för muslimer

 1. Får hoppas att fler visar sitt missnöje, det är först då det kan ske förändring, när alla visar att vi inte viker oss, då får dessa sinnessjuka dårar ingen sympati och kommer förföljas av hela världen.
  Men när vi i bl.a Sverige har en sk. ledare som öppet går ut och säger att han inte kritiserar islams sinnessjuka extrema islamister och kommer aldrig att göra…då finns det inget hopp, förutom om denna hycklare avgår/avsätts.

 2. Varför gjorde inte SVT ett tycka-synd-om reportage om icke-muslimer efter terrordådet i Christchurch?

 3. Jag förstår inte varför vänsterns och sossemiljöpartisternas propaganda kanal inte avvecklas. De har fått styra vad vi svenskar får se av världens händelser, efter sin agenda, i decennier, utan att något parti satt ner foten och sagt sanningen om deras propaganda utbud. När stoppas deras Pravda liknande agerande. Är det rädslan för att bli utfrysta i media som hindrad, kanske att aldrig mer får medverka i lekprogrammen, eller aldrig nämnas i Rapport, som gjort det. Finns det ingen politiker med såpass råg i ryggen som vågar visa upp åt folket, deras motbjudande verksamhet i flera skattefinansierade kanaler.

Kommentera