Sex explosioner i Sri Lanka – minst 100 döda och över 500 skadade


UTRIKES. Minst 100 personer har dödats och minst 500 skadats i totalt sex explosioner i Sri Lanka. Tre av explosionerna skedde i kristna kyrkor samtidigt som påskfirandet pågick.

Den ena kyrkan som attackerades, St. Anthony’s Shrine, ligger i huvudstaden Colombo och besöks ofta av utländska turister. De andra attackerade kyrkorna ligger i Negombo, en stad med katolsk majoritet norr om huvudstaden, och Batticaloa på landets östra sida.

Det ska även ha skett explosioner på tre femstjärniga hotell i huvudstaden Colombo: The Shangri La, Cinnamon Grand och Kingsbury hotels.

Sri Lanka har drygt 20 miljoner invånare,  buddistiska singaleser 74 %, hinduiska tamiler 18 %, muslimer 7 %, kristna katoliker 6 %. Övriga 1 %.

BBC

-Pettersson vet inte vem som ligger bakom men självmordsbombare och kyrkor lutar åt det gamla vanligaoch det är inte fördomar utan erfarenhet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Sex explosioner i Sri Lanka – minst 100 döda och över 500 skadade

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: