Förorten skulle må bra av en kristen grund


Sverige har förändrats. Särskilt i förorterna har det blivit tydligt vad som händer när de traditionella värderingarna försvinner. Det uppstår inte någon kreativ blandning, som liberalerna drömt om. Det liknar mer en avsaknad av kultur, skriver kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor på Expressen Debatt. 

-Pettersson noterar att Ebba Busch Thor säger självklarheter utan att drevet går, men vet också att det beror på att hon tillhör PK-etablissemanget. Hade exempelvis Jimmie Åkesson sagt samma sak hade våra journalister och sjuklöverpolitiker gapat om rasism och islamofobi.

Var har du störst möjligheter att förverkliga dig själv? Oavsett om du är lesbisk ateist, muslimsk djurrättsaktivist eller feministisk folkpartist lär svaret bli samma: i ett land byggt på kristen grund.

Jag tycker mer det ser ut som en avsaknad av kultur. Med barn som inte klarar skolan, vuxna som inte törs gå ut och affärsidkare som inte kan ha öppet.

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med sina enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden. I arabvärlden ligger forskningen långt efter andra länder, det produceras en bråkdel av böcker jämfört med andra länder, de arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs. I dessa länder lever det ungefär 300 miljoner invånare som styrs av olika auktoritära regimer som arvsmonarkier, militärdiktaturer, religiösa styren eller sekulära nationalister. Det måste vara fel när så mycket elände samlas på samma plats och det felet är islam.

När vi har facit, varför låter vi islam breda ut sig? 

Pettersson är konservativ nationalist, min ståndpunkt är att omdaningar i samhället ska ske försiktigt och långsamt för att inte riskera att slå sönder något som fungerar väl. Den dramatiska demografiska förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än försiktig och långsam och det vi nu råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand.

Sverigedemokraternas valfilm 2006.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Förorten skulle må bra av en kristen grund

  • Stig Bergman

    Vårt samhälle bygger på tre fundament som, om vi vill, skapades i tre städer.
    Nämligen Rom, navet i ett imperium, men där vår grundsyn beträffande vår lagstiftning om straffrätt och civilrätt skapades. Aten varifrån vår demokratiska grundsyn härstammar, samt Jerusalem varifrån det som vi kallar kristna värderingar, eller vår kulturella grundsyn, skapades.
    Och därifrån, med hjälp av moder Sveas hjälpredor ”Blanda och Ge”, skapades Sverige.

    Gilla

  • Odi

    importerar man Afrika så får man Afrika enkelt summerat och än värre blir det när man dessutom tar in folk från alla möjliga håll i tron att de ska bli harmoni…,att sedan sitta och fantisera om ”kristen värdegrund” vore fint i dessa områden ghetton är skrattretande verkligen.
    Redan 2007 hade man problem med sk utanförskapsområden i Sverige.
    Se J Jossefssons reportage om detta där tom invandrarna själva inte gillar det totalkaos av mixen av olika folk i sina ghetton.

    Gilla

  • centurion

    Om det nu skulle vara på det viset att KD kanske ev. har åtminstone ett litet uns av inflytande i den Sakrala världen, så kunde det ju vara på sin plats att upplysa prästerskapet om att SLUTA KRYPA FÖR ISLAMISTER ! Tack.

    Gilla

  • angelicaplacet

    Om nu Kristdemokraterna vill att Sverige ska vila på en kristen grund så undrar man varför partiet har valt att hjälpa islam att komma till Sverige.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: