AFS torgmöte i Nyköping

INSÄNDARE. En av massmedias uppgifter är att informera om frågor som har betydelse för samhället för att underlätta för medborgare och politiker att fatta beslut, i exempelvis ett val. 

Enligt det politiska partiet Alternativ för Sveriges hemsida är deras viktigaste frågor återvandring, demokrati och lag och ordning. I onsdags besökte partiets EU-valsturné Stora torget i Nyköping där ett hundratal personer, enligt lokaltidningen SN, fanns på plats för att höra partiledare Gustav Kasselstrand valtala.

I SN:s referat från mötet står dock inte en stavelse om AfS inställning till EU och partiets profilerade frågor, återvandring, demokrati och lag och ordning. Istället för ett referera vad som sades under AfS-mötet väljer lokaltidningen att skildra vad som hände, eller inte hände, runt omkring valmötet: “Ett stort antal poliser var på plats och ett ungt par som protesterade mot budskapet fördes bort.” och “Abdu känner att det var bättre att hitta på något kul istället för att åka till torget och visa sitt missnöje med AFS budskap”. Slut citat.

Vilket budskap det protesterades mot får dock inte SN-läsarna veta ett dyft om. Då är det ju också svårt, för att inte säga omöjligt, för läsarna att bilda sig en egen uppfattning om AfS politik. Å andra sidan har väl heller aldrig SN framstått som folkbildare utan är idag mera en tidskrift som i bästa fall leder till en stunds förströelse. Heder dock till tidningens politiska ledarskribent som bemödade sig om att på ledarsidan författa en kort kommentar runt AfS:s politik. Alltid något.

Ego Lego

4 thoughts on “AFS torgmöte i Nyköping

 1. SN utges av Sörmlands Media AB, som också är utgivare av Katrineholms-Kuriren, Eskilstuna-Kuriren och Affärsliv.

  Sörmlands Media AB ingår i koncernen Norrköpings Tidningars Media AB.

  Detta är en koncern som är på fallrepet, dom säger upp personal på löpande band.Dom tror att dom kan driva tidningar med chefredaktörer som lever så otroligt långt i från verkligheten, och sen undrar dom varför upplagan minskar.

  Alla tidningar skyller på minskad upplaga på internet och minskade annonsintäkter. Anledningen att att det skulle vara internet köper jag inte, men minskade annonsintäkter har sin anledning.

  Vore jag företagare i Nyköping skulle jag akta mig väldigt noga för att annosera i SN, en tidning som vill styra läsarna hur dom ska tänka och ha åsikter.

  Nej, ni företagare i Nyköping ta och tänk efter lite.Annonser i SN kan bli väldigt negativt och kostsamt för den enskilda företagaren.

  Nyköping är en skamfläck och blir bara en större och större sophög.

 2. Jag har ju aldrig läst S N, men det verkar onekligen som att
  Grönköpings Veckoblad är en mycket mer seriös tidning än
  denna S N

Kommentera