Anna Sjödin (S) har trasslat till det igen


INRIKES. 2006 dömdes Anna Sjödin (SSU) till dagsböter och skadestånd efter en fylla på stan där hon kallat en invandrad dörrvakt för ”svartskalle” och att ”såna invandrare borde inte få vara i Sverige”. I egenskap av SSU-ordförande var hon adjungerad i den socialdemokratiska partistyrelsen och det verkställande utskottet.

 

Efter bråket på krogen Crazy Horse i Stockholm åtalades Sjödin  den 7 april 2006 för för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning (genom rasistiska tillmälen) samt egenmäktigt förfarande genom avlägsnande av en vaktbricka senare påträffad i den polisbil som förde Sjödin till förvar. Hon fälldes på samtliga punkter den 12 oktober 2006 och nekades prövningstillstånd av hovrätten och högsta domstolen.

Sedan 2008 är Sjödin anställd som rektor för Vindelns folkhögskola i Västerbotten. Som sådan bestämde hon sig att vägra Sverigedemokraterna att delta i en EU-debatt i Vasakyrkan i Umeå 6 maj 2009. Sjödin motiverade beslutet med att ”rasistiska partier” inte har i ett demokratiskt samhälle att göra och att Sverigedemokraterna ”inte är ett parti som alla andra”.

Om Anna Sjödin på bloggen…

Nu har Anna Hartman Sjödin trasslat till det igen. På Vindelns Folkhögskola där Anna Sjödin är rektor fanns en fond på 500.000 kronor, pengar som skulle gå till eleverna i forma av stipendier till studieresor m.m. Nu är pengarna borta, de har gått till inredning och renovering och revisorerna är starkt kritiska.

– Pengarna har gått till att byta tak, köpa möbler och annat, motorsågar och datorer till exempel, säger Christer Fessé (M), ordförande i landstingsrevisionen. Av de över 500 000 kronor som fanns i fonden i början av 2018 fanns vid årsskiftet inget kvar.

– Där var det noll. Nu måste man se till att pengarna återförs till fonden, säger landstingsrevisorn Christer Fessé (M).

Styrelseordförande Bo Brydsten (S), som avgick vid årsskiftet, har under året överlåtit till chefen för folkhögskolan, Anna Hartman Sjödin, att förfoga över pengarna. Något som revisorerna kritiserar.

Läs mer på SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Anna Sjödin (S) har trasslat till det igen

 • Billy Boy

  Vid rättegångsförhandlingarna efter Anna Sjödins fylleslag på krogen Crazy Horse bekräftade Sjödins pressekreterare, Peter Skeppström att han hotade med att ringa dåvarande justitieminister Thomas Bodström i samband med att SSU-sällskapet slängdes ut från krogen.

  Jo, jo … Det gick för sig i sosse-sekten att försöka hota vakterna på krogen Crazy Horse med den då högst rankade politiska befattningshavaren inom juridiken, nämligen sosse-ministern Thomas Bodström … men det hjälpte ju inte.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/aklagaren-yrkar-pa-fangelse-for-sjodin

  Fyllot Anna Sjödin dömdes rättvist som skyldig trots hoten att ta stöd från Thomas Bodström. Hon fälldes på samtliga punkter den 12 oktober 2006 och nekades prövningstillstånd av hovrätten och högsta domstolen.

  Gilla

 • Tony

  Var det inte hon som hade en Mysstund med Julian Assange??

  Gilla

 • valentin

  Personal på folkhögskolan har INGET positivt att säga om detta exemplar av sossebroiler utan iq men med med partibok och gift med likasinnad sossepamp som sett till att gynna sig själv

  Gilla

 • Ryan

  En gång Sosse. Alltid Sosse. Ingen är förvånad.

  Gilla

 • MatteN (@Nypan_sr)

  Hon bevisar gång på gång att hon är en maktfullkomlig (& stendum) FI**A.

  Gilla

 • Kurt

  Den typiska maktfullkomligheten som råder inom S

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Som vanligt med sossarna, skostorleken överstiger med hästlängder IQ:n. Om en guldfisk kunde prata så vart den en stark kandidat till ordförande posten hos sossarna

  Dom är värre än alla stöldligor som finns i landet, efter stölderna ska det ryggdunkas lite. Fullt förtroende och en bättre tjänst för väl utfört arbete

  Gilla

 • Billy Boy

  Offentliga medel (t ex skattepengar) som sossar olyckligtvis får kontroll över anser de sig egenmäktigt ha full frihet att lägga beslag på efter sina egna hemmagjorda social-odemokratiska regelverk.

  Vad lagar och förordningar föreskriver anser sossebossarna kunna blankt ignorera.

  Gilla

 • carl ekström

  Jag kallar dessa individer för SosseNazister.

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  EN RIKTIG SOSSE !

  Har lärt sig av partiledningen, lura, bedra, ljug, stjäl och skyll på andra.

  Gilla

 • SVENSK

  När det första hände i början av 2000- talet tänkte jag att hon blivit ett offer för mångkulturen, nu är jag mycket tveksam!

  Gilla

 • ossie

  Typisk Sosse av idag sno åt sig och berika sig sen tjatar dom sina floskler som är bara patetiska.

  Gilla

 • Ståfräs

  Sosse o IQ är inte kompatibelt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: