Schweizisk man döms efter morden på skandinaviskor för medlemskap i terrororganisation


TERRORISM. En 33-årig schweizare döms till tio års fängelse i Marocko efter mordet på norskan Maren Ueland och danskan Louisa Vesterager Jespersen förra året. Mannen döms inte för att ha utfört mordet utan för deltagande i terrororganisation.

Han greps i början av januari men det var då oklart vilken koppling han hade till morden på skandinaviskorna. Sedan tidigare sitter en annan 25–årig ”schweizare” frihetsberövad. Han misstänks ha vapentränat den terrorcell som polisen menar utförde morden.

Ueland och Vesterager Jespersen hittades brutalt mördade i Atlasbergen i Marocko den 17 december.

-Pettersson säger att den nu dömde, Nicolas, har konverterat till islam.

TIDIGARE 2018-12-30. 15 misstänkta i rätten för terrormorden i Marocko

TERRORISM. 15 av de som misstänks för inblandning i terrormorden på danska Louisa Vesterager Jespersen, 24, och norska Maren Ueland, 28, i Atlasbergen i Marocko har framträtt i domstol. 

De misstänkta anklagas för att ha deltagit i förberedelser till terrordåd, överlagt livsfarligt våld och för att ha förespråkat terrorism.

De två skandinaviska kvinnorna hittades brutalt mördade den 17 december. Marockanska myndigheter beskriver dubbelmordet som en terrorhandling.

Ytterligare sju personer kommer formellt att anklagas inom kort, enligt domstolen.

AFP/OMNI

-Pettersson tycker de marockanska myndigheterna arbetar i ett annat tempo än sina kollegor i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Schweizisk man döms efter morden på skandinaviskor för medlemskap i terrororganisation

 • svenskfinnaren

  SÅDAN ÄR ISLAM!!! VARKEN MER ELLER MINDRE!!! DÄRFÖR MÅSTE DEN SVIAKTIGA SATANSLÄRAN FÖRGÖRAS, VÄRLDEN ÖVER!!!

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Särskilt tydligt blir det i detta fall, hur islam är. Det var en vit normal västerländsk schweizisk man. Och när han konverterade, och anammade den islamska läran, blev han ett galet monster. DET VAR ISLAM SOM GJORDE EN NORMAL MÄNNISKA SÅN!!! SÅ BRUTAL OCH HÄNSYNSLÖS!!! Därför måste också denna sjuka djävulsirrlära krossas. Något annat alternativ finns inte, för världens väl!

   Gilla

 • Tony

  Varje land har sina idioter, därför är det så dumt av Sverige att importera sådana i stor skala.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Pettersson, var det verkligen en schweizare? Eller en ”schweizare”?
  Om det sistnämnda ändra rubriken i så fall, please. Vi ska inte behandla schweizare på annat sätt än vi svenskar vill bli behandlade.
  Är litet stingsling idag, du får förlåta, har precis upptäckt att jag kommit hem med halalkyckling från Hemköp (märke Eldorado) så nu måste jag ju be en bön till Gud vid tillagning att han förlåter dem för de vet inte vad de gör.

  Gilla

  • Jan

   Gå genast och lämna tillbaks kycklingen, kräv pengarna tillbaka. Byt affär

   Gilla

  • Stenbock

   Ruth M:
   I detta fall är det faktiskt en äkta schweiser som anslutit sig till terrorpacket ! Ett bevis för att det i undantagsfall,finns sådana dårar även utanför Abzurdien !

   Gilla

 • Argus

  En före detta schweizare skulle jag kalla honom. Nationalitet baseras på ursprung, kultur och språk. Konverterar man till Islam anser jag att man inte längre tillhör samma kultur och alltså inte samma nationalitet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: