USA har rätt i handelskriget mot Kina


EKONOMI. EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström säger till tidningen Financial Times att EU delar USA:s frustration över Kinas massivt statsstödda företag som expanderar utomlands. 

I morgon ska EU möta Kina för att diskutera affärerna lite i skuggan av handelsförhandlingarna mellan USA och Kina.

Malmström säger till Financial Times att EU inte kommer att gå samma väg som USA och införa strafftullar för att tvinga Kina till förhandlingsbordet. Förhandlingar mellan EU ock Kina om ett gemensamt investeringsavtal har pågått i fem år.

Bryssel håller nu på att tappa tålamodet och planerar enligt Financial Times att hitta sätt att göra det svårare för kinesiska statsstödda företag att få tillgång till den europeiska marknaden.

-Pettersson undrar varför EU inte slår sig ihop med USA i förhandlingarna och varför svenska ”kvalitetsmedier” får det att låta som allt är Trumps fel?

Financial Times bakom betalvägg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “USA har rätt i handelskriget mot Kina

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: