Nu blommar Japan


GOTT OCH BLANDAT. Hos Pettersson och den oäkta hustrun i den sörmländska skogen börjar livet bli drägligare. Snön är borta, några av vårfåglarna har kommit, förr en dryg vecka sedan tittade de första blåsipporna upp, i går vippade den första Sädesärlan på stjärten utanför dörren och bofink, rödhake, trastar, mesar, starar med flera har börjat sjunga. 

I Japan har våren kommit lite längre. Körsbärsträden blommar och Japan har förvandlats till en två veckor lång utomhusfest, skriver Japan Times.

Under vårhögtiden ”sakura” sätter män och kvinnor på sina vackraste yukatas och kimonos, vandrar längs alléerna och låter sig fotograferas under de knallrosa grenarna. Det är en fantastisk tid att vara i Japan.

Blomningen pågår vanligtvis från sista veckan i mars till första veckan i april och då är det picknick i parkerna, särskilt i Maruyamaparken i Kyoto, som är högtidens livliga hjärta.

I Tokyo samlas tusentals människor längs floden Meguro, där trädkronorna bildar ett pastellrosa molntak över vattnet. Så länge det varar är det obeskrivligt vackert, men perioden avslutas med en känsla av stort vemod då de miljontals bladen börjar falla.

Nedan Livekamera från Hornborgasjön i Västergötland, Sverige

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Nu blommar Japan

 • Thorsten Schütte

  Bilden på trandansen i Sverige påminner om dito på den japanska norrön Hokkaido som i natur, klimat och befolkningstäthet påminner om Sverige.

  Gilla

 • Stenbock


  Ja Pettersson den skönaste tiden på året har nu begynt. På bilden ovan kan du se hur min omgivning i Berlin såg ut,under Mars/April.
  Alléer med blommande Japanska körsbärsträd,en härlig motsats till de eftersatta ghetton,i flera av stadsdelarna.
  Men så är det ju,allt har minst två sidor !

  Gilla

  • Stenbock

   Det fanns/finns ju också natursköna områden utanför stadsgränsen.
   Bilden ovan är från Spreewald c:a 6/7 mil söder om Berlin. Ett landskap som består av ursprungs-natur med mängder av kanaler, som genomkorsar området.
   Med en ”gondolresa” finns möjlighet att sakta glida fram,och beskåda/njuta av ett orört landskap.En upplevelse att minnas tillbaka till,under mörka kalla vinterdagar

   Gilla

   • Stenbock


    (Bild från BZ)
    Som egentligen skulle funnits bland mina rader ovan.

    Gilla

   • Stenbock

    ”Tummen ned”:
    För att även tillgodose dig som tydligen ogillar vår Natur, hittade jag denna Video.Förhoppningsvis får den dig att längta hem.:

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: