Flera ministrar skönmålar sin utbildning

REGERINGEN. Flera av ministrarna i regeringen Löfven saknar i princip eftergymnasial utbildning, skriver Dagens Industri, tyvärr bakom betalvägg. Tidningen har gått igenom utbildningsnivå hos samtliga och jämfört med de cv som har delats på regeringens hemsida, vilket visar att regeringens information skönmålas.

Regeringen Löfven II, på Lejonbacken utanför Stockholms slott den 21 januari 2019. Foto: Frankie Fouganthin, Wikipedia

Thomas Persson, universitetslektor vid statsvetenskapliga institutionen på Uppsala universitet, menar att de svenska statsråden sannolikt ligger något lägre i utbildningsnivå än andra länder.

– Det är klart att det är ett bekymmer att det finns många svenska statsråd som har oavslutade utbildningar. Sett över en längre tid har högre utbildning blivit allt viktigare, säger universitetslektorn.

-Pettersson säger att man inte ska förakta bra utbildning, teoretisk eller praktiskt. Jag är dock orolig för att flera av ministrarna är uppfostrade i SSU och fackföreningsrörelsen och har kommit dit de med hjälp av korruption och mygel. En del saknar dessutom sunt förnuft och erfarenhet av ett vanligt liv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Flera ministrar skönmålar sin utbildning

 1. Den “utbildning” de har är deltagande i/utsatta för hjärntvätt. Det ser jag som förklaring till huvudlöst agerande!

  Omdöme och sunt förnuft är där kemiskt rent från! I stället har galenskapen totalt fritt spelrum. Så går det som det gör!

 2. Utbildning är naturligtvis bra och ibland oumbärligt. Sunt förnuft är ända basen och det är verkligen en bristvara i den svenska regeringen.

 3. Finansminister Magdalena Andersson (S) är ju hyfsat välutbildad men är också mycket politiskt färgad och talar sig alltid runt grundproblemen ffa i svensk ekonomi. I inslaget i SVT videon längst ned i min kommentar frågar reportern varför ekonomin inte växer när både sysselsättningen är hög och efterfrågan på kvalificerad arbetskraft också är hög.

  Magdalena undviker att nämna att arbetslösheten bland “pensionsräddarna” är hög beroende på att dessa arbeten är högt skatte-subventionerade jobb. Det blir ju knappast någon höjning av svensk BNP av enkla skattefinansierade jobb, som ofta är bortrationaliserade ur verksamheterna sedan tidigare därför att de bedömts vara alltför olönsamma.

  Regeringen skriver ner prognos
  Regeringen skriver ner utsikterna för den svenska ekonomin, rapporterar TT.

  Finansdepartementet räknar nu med en BNP-tillväxt på 1,6 procent både i år och nästa år.

  I departementets senaste prognos från november bedömdes BNP-tillväxten bli 2,1 procent i år och 1,6 procent nästa år.

  Arbetslösheten bedöms hamna på 6,3 procent i år för att sedan stiga till 6,4 procent nästa år. Arbetslösheten spåddes i november bli 6,4 procent både i år och nästa år. (Publicerad 2019-04-01)

  Intervjun i SVT Rapport 18.00 med finansminister Magdalena Andersson (S) där hon kommenterar prognosen börjar vid c:a 3,00 på liggande tidsskalan. Länk nedan:

  https://www.svtplay.se/video/21360458/rapport/rapport-1-apr-18-00-4?start=auto&tab=2019

 4. Sanningen är nog den att det finns ingen utbildning för blivande rikspolitiker i Sverige och därför har dom ingen utbildning alls.

  • Utbildningen sker inom ungdomsförbunden där rätt personer får göra karriär tidigt i sina liv. Därför har dom inte tid att studera på vanliga skolor eller lära sig ett riktigt arbete
   Det gör att vi en politikerkår som är helt värklighetsfrånvända och saknar kontakt med vanliga människors liv

 5. Stefan Lövén från Wikipedia:
  “Stefan Löfven gick tvåårig ekonomisk linje på gymnasiet i Sollefteå. Han påbörjade en svetskurs på 48 veckor på AMU i Kramfors. Sedan påbörjade han studier på socialhögskolan i Umeå. Han gick där i 1,5 år innan han hoppade av studierna.”

  Denne analfabet är Europas högst betalde statschef med över 2miljoner SEK om året.

  Detta är ett hån mot alla bildade människor inom hela EU

  • Jag har en släkting (numera pensionerad) som några år under sin karriär arbetade som lärare på AMU. Han och flera av hans lärarkollegor kallade AMU för “Tjuvgymnasiet” eftersom den övervägande delen av “eleverna” var fd kriminella, somliga “elever” var fd mycket grovt kriminella.

   Det var kanske på AMU, som Löfven lärde sig sin tjuvaktighet mot det svenska folket.

 6. Det har jag misstänkt länge.

  Skönmålning är en politisk disciplin i vardande.

Kommentera