Svenska pass försvinner

SVENSKA PASS. Sedan 2008 har runt 600.000 svenska pass “försvunnit”, och polisen anar ett stort missbruk. Enligt Frontex, EU:s gemensamma gränspolisorganisation, hamnar Sverige på andra plats på listan över de länder som har mest utbrett passfusk.

– Vi har ju runt om i världen ganska många rapporter på att folk stoppas med just svenska pass. Vi ligger högt i attraktivitet på våra pass, säger Lars Bjöhle, verksamhetsansvarig för passfrågor på polisen.

Nya passregler skulle motverka problemet. Sedan den 15 april 2016 kan svenska medborgare högst beviljas tre vanliga pass under en femårsperiod. Tidigare fanns det ingen begränsning alls.

Men viktig är också den förändring som gör att personer inte längre får behålla sitt gamla pass när de söker ett nytt provisoriskt.

-Pettersson säger att familjen Almuthary borde få hjälp att hålla reda på sina pass.

Sydsvenskan 29/3

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

22 thoughts on “Svenska pass försvinner

 1. De pass som är eftertraktade är där foto finns på utlänningar, som har fått svenskt pass.
  När en utlänning tar ut ett nytt pass säljs hans pass på den svarta marknaden för att ta in asylinvandrare.
  Det finns ingen möjlighet att komma till Sverige från Mellan Östern och Afrika därifrån asylinvandrarna kommer utan pass.
  Det är människosmugglaren som köper upp passen och sedan kan han utvälja personer som passar in för foton på passen och de blir förda till Svenska gränsen för att komma in som asylinvandrare.
  Människosmugglaren tar hand om passen som personerna använt för att ta in nya grupper, därför kan ett köpt pass användas för att ta massor av personer till svenska gränsen, som blir asylinvandrare och kommer in i landet och söker asyl.

  Det här fusket med passen för att ta in asylinvandrare sker med myndigheternas vetskap men ingenting görs för att stoppa det, därför deras policy är att få in personer som röstar socialistiskt.

  Människosmugglaren säljer ett paket med garanterat transport till svenska gränsen.

  De här nya EU passen går inte att förfalska därför är den enda möjligheten att annan person använder ett giltigt pass.

 2. Runt år 2008 larmade och begärde ett flertal poliser, mfl. om särskilt kod för borttappade/ stulna svenska pass. Anledningen var att personer ansökte och fick ut nya pass flera gånger under en kort period. Misstanke fanns om….! Rikspolisstyrelsen ansåg sig mot bättre vetande ignorera varningen. 2. Ca 1 år senare, larmade Canada att ca 100.00 svenska pass var på drift. Who to blame?

 3. Hörde för ett par år sedan siffran 30 – 40.000 kr för att sälja ett svenskt pass.

  Och liksom utlänningar är överrepresenterade vid grova brott är de också överrepresenterade när det gäller förluster av pass.

  Svenskar tappar sällan flera pass under ett par års tid.

  • En blond svensk som foto på ett svenskt pass har inget värde, därför inga blonda personer kommer in som asylinvandrare.

 4. Märkligt att dom kan hålla reda på passnumret när det är så svårt att hålla ordning på passen? Håller detta bedrägeri på ännu, men det är klart att Svenska myndigheter ordnar så klart fram nya, dom går säkert före i passkön med?

 5. Det fuskas med mycket pass och bidrag, – i Södertälje tar man handkippade från hemländerna och sätter i dem i asyl-och assistans-bedrägerier…Det är 100-tals millioner som vi skattebetalare luras på….Stefan Lövens gäng har gjort Sverige till ett “ALLEMANSLAND” för hela planetens skit-och avskum….!

  • Glöm inte moderaterna. Det försvann alldeles för mycket pass även på deras tid och bidragsturisterna vällde in på deras tid också. De är lika medskyldiga som sossarna

  • Gamlingar och handikappade är välkomna därför de är säkra socialiströster, svenska folket har inte förstått att asylinvandringen är inte för att rädda överbefolkningen i världen, eller något annat påhitt, utan endast att få socialiströster, men politikerna kan inte gå ut och säga sanningen att det är röstimport asylinvandringen.

   Det borde alla förstå att gamlingar och handikappade som importeras skapar ingen välfärd för landet, utan den kommer att täras.

 6. Det är väl ytterligare en sak som varit känd länge men där ingen regering haft vilja/förmåga att göra något. Andra saker är terroristresor och bilmålvakter.
  Absolut handlingsförlamat!

 7. Ja vi sjunker allt djupare och djupare. Snart är vi ett fullfjädrat U-land. Grattis 82:an. Ni har verkligen lyckats rösta som en skock får.

  • Japp, Sverige närmar sig nu med snabb takt status failed state, alltså en fullfjädrad bananmonarki där i stort sett samtliga statliga och kommunala myndigheter är svårt angripna av korruption. PK-media som skall granska byråkratin är också medbrottslingar eftersom de oftast inte bryr sig så länge de kan skrika rasist och främlingsfientlig åt någon som är kritisk. Vi ser nu fler och fler hot mot yttrandefriheten och tryckfriheten i landet i syfte att försvara PK-sekten och sossarnas maktinnehav.

 8. Regeringen satsar stort och räknar o hoppas att ännu fler pass skall komma bort.
  ” Vi kommer placera ut särskilda soptunnor märka “Drop Passport” på Arabiska, så dom inte ligger o skräpar i naturen.”
  Malmö blir första provområdet. ” Blir det framgångsrikt, så kommer varje kommun i Sverige få denna typ av soptunnor” hälsar vår nya passminister.

 9. Tänk vad värdelöst allt blir med en feministisk regering.
  Att dom inte skäms, som hoppetossan från Värnamo säger.

Kommentera