Rättegången mot afghanaktivisten Elin Ersson måste tas om


BROTTSLIGHET. Rättegången mot asylhaveristen Elin Ersson måste tas om efter avslöjandet om att en av nämndemännen varit jävig. Det meddelar Hovrätten för Västra Sverige i ett pressmeddelande.

Ersson dömdes till böter av Göteborgs tingsrätt för att ha försökt hindra en utvisning till Afghanistan. En av nämndemännen i målet hade redan i somras kallade henne för ”brottsling” i en kommentar till en nyhetsartikel.

I sitt pressmeddelande skriver hovrätten: ”Hovrätten har ansett att detta uttalande var ägnat att rubba förtroendet till nämndemannens opartiskhet i målet och att nämndemannen var jävig”.

-Pettersson säger att nämndemannen är Sverigedemokrat, det var ett klantigt uttalande men vi får hoppas att hovrätten så småningom dömer Elin Ersson till ett rimligare straff än det hon fick i tingsrätten…

TIDIGARE 2019-02-18. Elin Ersson döms till ett löjligt straff medan Aftonbladet tycker civil olydnad är bra

BROTTSLIGHET. Afghanaktivisten Elin Ersson döms till dagsböter för att i somras ha stoppat ett flygplan från att lyfta från Landvetter flygplats genom att vägra sätta sig ned. Syftet med aktionen var att hindra en utvisning till Afghanistan.

Bötesbeloppet blir totalt 3000 kronor. Elin Erssons advokat, Tomas Fridh, tycker dock straffet är för hårt och tänker överklaga.

Rättegången mot aktivisten Elin Ersson måste tas om efter avslöjandet om att en av nämndemännen varit jävig. Det meddelar Hovrätten för Västra Sverige.

Ersson dömdes till böter av Göteborgs tingsrätt för att ha försökt hindra en utvisning till Afghanistan. Svenska Dagbladet har tidigare rapporterat att en av nämndemännen i målet redan i somras kallade henne för ”brottsling” i en kommentar till en nyhetsartikel.

I sitt pressmeddelande skriver hovrätten:
”Hovrätten har ansett att detta uttalande var ägnat att rubba förtroendet till nämndemannens opartiskhet i målet och att nämndemannen var jävig”.

– Hovrättens avgörande är inte överraskande. Efter de uttalanden nämndemannen gjort på sociala medier saknades det möjlighet för honom att uppfattas som opartiskt, säger Erssons advokat omas fridh till TT.

Aftonbladets Oisin Cantwell tycker dock att fler borde vara som Elin Ersson och syssla med civil olydnad. Jag undrar om herr Cantwell skulle tycka samma sak om Nordiska Motståndsrörelsen hindrade utgivningen av Aftonbladet? Eller är det Aftonbladets redaktion förstärkt med SVT som ska godkänna när civila aktioner är bra?

Krönikören på Aftonbladet lyckas till och få med lite skit om SD i artikeln ”…Att en sverigedemokratisk nämndeman i en skiljaktig mening vill döma Ersson till fängelse med motiveringen att aktionen var ”en i förväg planerad manifestation som varit ett led i en politisk verksamhet” säger mer om problemet med politiskt tillsatta domare än om allvaret i tilltaget…”

-Pettersson vet inte riktigt vad Oisin menar med ”en i förväg planerad manifestation som varit ett led i en politisk verksamhet”. Tror Cantwell verkligen att det inte var planerat eller har han varit på meskalinet igen…

TIDIGARE 2019-02-04. Afghanaktivisten Elin Ersson har varit på rättegång

BROTTSLIGHET. Fjorton dagars fängelse. Det yrkade åklagare James von Reis för aktivisten Elin Ersson som hindrade ett plan från att lyfta för att stoppa utvisningen av en man till Afghanistan. De framkom när rättegången mot henne avslutades i Göteborgs tingsrätt på måndag eftermiddag.

Elin Ersson å sin sida menade att hennes handling inte var olaglig. – Jag väntade på besked från planets befälhavare och när jag fick det så lydde jag, sa Ersson i rätten.

Det var den 23 juli som ett passagerarplan på Landvetters flygplats, Göteborg försenades med flera timmar efter att en asylaktivisten Elin Ersson vägrat sätta sig ner när planet skulle lyfta. Detta för att stoppa utvisningen av en afghansk man.

Den gråtande svenska kvinnan, Elin Ersson, togs till slut av planet, likaså en man i 50-årsåldern som skulle utvisas till Afghanistan.

Mannen är dömd för misshandel i Sverige, mannen hade misshandlat sina döttrar och sin hustru, och bland annat ”piskat” dem med en lång laddningssladd. Elin Ersson har förnekat all kännedom om hans bakgrund. Hon ska även ursprungligen ha velat ”rädda” en annan invandrare.

Om Elin Ersson på bloggen…

Ersson har även blivit internationellt känd. Här på Daily Mail.

-Pettersson tycker att åklagaren är väldigt snäll, fjorton dagars fängelse, om nu damen döms till det är inget straff och uppmuntrar bara fler till luftfartssabotage…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Rättegången mot afghanaktivisten Elin Ersson måste tas om

 • Tony

  När man försöker att prickskjuta med ett hagelgevär då bevisar man enbart att man är en idiot som skriver utan att tänka. det borde till och med en journalist förstå.

  Gilla

 • Argus

  ”Jag väntade på besked från planets befälhavare”

  Efterhandskonstruktion av hennes ”djurist”. En person som inte fått hjärnan marinerad av gummiparagrafer skulle säga ”flygplanets kapten”.

  Kommer osökt att tänka på…

  Gilla

 • eugenecork

  Komikern och skådespelaren Jesper Rönndahl slutar som programledare för SVT:s satirprogram Svenska Nyheter.

  – Jag är inte tillräckligt intresserad av politik för att leda det här programmet, säger han till SVT Nyheter.


  härligt om du vore intresserad ta över detta
  program Pettersson, testa me å söka…finns
  en sjö att håva ur genom åren, på din blogg

  Gilla

 • Kurt

  Det börja bli lite för mycket klantigheter från SD folk, börja bli pinsamt. Att folk aldrig kan koppla in hjärnan innan man öppna käft.

  Gilla

 • Olof.p

  Ja vad ska man säga, allt är uppochner i ett land som styrs av en feministisk regering. Den som kan läsa och inte har en feminsitisk hjärna vet vad som är olagligt och inte.

  Gilla

 • Tanten

  En jävig nämndeman!!
  I Sverige!!
  Kan inte vara sant!!

  Gilla

 • Bosse S

  Ojsan Kantarell borde kanske ta reda på varför Elin befann sig på planet.
  Konstigt om det inte vore planerat. Hon hade löst en dyr flygbiljett till Afgahnistan. Vem betalade den förresten och med vems pengar?
  Hennes aktion var hur mycket planerat som helst av hon och hennes flyktingkramargrupp.
  Herr Kantarell är nog inte riktigt frisk i huvudet, annars hade han inte jobbat för Aftonslasken.

  Gilla

 • ossie

  Känner man svenskt rättsväsende så kommer hon att bli frikänd- Det viktigaste är att döma svenska pensionärer som inte tycker om Islam. Svenskt rättsväsende är en sator skam.

  Gilla

  • Bosse

   Ja, jag tror att man gör om detta bara för att kunna frikänna henne.
   Aftonbladets store pajas Oisin Cantwell skrev att hennes brott kunde jämföras med snatteri. Då ska man snatta för mycket eftersom detta kostade flygbolaget 250.000 kr. Lämpligt straff för denna terrorist hade varit fängelse i 10 år och att betala flygbolagets alla kostnader och sen utvisning på livstid till Afghanistan tillsamman med den primaten hon försökte rädda.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: