Kurder trängde sig in hos SVT Helsingborg – åtalas


BROTTSLIGHET. En grupp maskerade personer trängde sig in på SVT Nyheters redaktion i Helsingborg i början av januari. Nu åtalas en turkisk medborgare, en kvinna i 50-årsåldern för olaga intrång. Upp till tio personer ingick i gruppen som olovligen tog sig in på redaktionen. Syftet med intrånget var att uppmärksamma en kurdisk hungerstrejkande politiker, rapporterar SVT. 

– Det är helt oacceptabelt att någon tränger sig in på det här sättet på vår redaktion i Helsingborg. Ett hot mot journalister är också ett hot mot det fria ordet, säger Göran Eklund, redaktionschef SVT Nyheter Helsingborg.

Kvinnan som åtalas var den enda i gruppen som bar inte bar mask. Åklagaren yrkar på att påföljden ska bli dagsböter på en summa av totalt 6500 kronor. Målet kommer att kunna avgöras utan någon rättegång.

-Pettersson noterar tio personer delar på 6500 kronor, det blir 650 kronor per person och ingen rättegång. Är det någon som tror att ”högerextremister” blivit likadant behandlade och att det avhandlats i smygundan av media?

TIDIGARE 2019-01-14. SVT-redaktion angripen för en vecka sedan…

MEDIA. Nio maskerade personer trängde sig in på SVT Nyheters redaktion i Helsingborg enligt en polisanmälan. Gruppen ska ha hotat redaktionen och krävt att få publicitet i ”en särskild fråga”. Det hela ska ha inträffat någon gång föregående vecka, skriver Kvällsposten/Expressen.

-Pettersson tycker det är märkligt att en sådan är sak avhandlas i små artiklar efter en vecka. Vi kan lugnt utgår från att det inte var några ”högerextremister” som trängde sig in. Då blir det större artiklar samma dag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Kurder trängde sig in hos SVT Helsingborg – åtalas

 • ruben

  Jag tror inte det är sant. Varför tog man inte dit polis och identifierade alla, lagförde och utvisade dem? Ska vi ha främmande politiska grupperingar i Sverige, som på allvar kan tänka sig att maskerade angripa en nyhetsredaktion när det behagar deras politiska syften? Jag vet inte vad myndigheterna sysslar med? Det känns, som ett ytterst labilt och godtyckligt samhälle.

  Gilla

 • Kallle7

  Och mina ”fördomar” blev återigen bekräftade:
  Det finns ingen Svensk som skulle få för sig göra något sådant, bekräftades förvisso indirekt i ursprungsartikeln då ingen närmare beskrivning gavs av varken gärningsmän eller anledning.

  Straffet var dessutom ett skämt, som om gärningsmännen vore förståndshandikappade och liksom inte begrep bättre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: